Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Motor o tři body přišel v poslední sekundě. Nakonec získal výhru nad Mountfieldem v nájezdech

Motor se podruhé v sezoně vydal do Hradce Králové, kde chtěl svého velkého soupeře obrat o body. Skóre ve 46. minutě otevřel Daniel Voženílek. Jihočeši už sahali po plném bodovém zisku, ale v čase 59:59 se Hradeckým podařilo srovnat. O dvou bodech za vítězství po nájezdech rozhodl v šesté sérii Vít Jonák.

Oba sokové do utkání vstoupili ve stejném tempu. Jako první zasahoval Strmeň, kterého prověřil Orsava. O chvíli později mohl svést souboj Miroslav Holec s Mazancem. Bohužel ale neměl dostatečnou rychlost a domácí Růžička mu kotouč odebral. Od modré čáry nebezpečně pálil Brandon Alderson, kde se před bránou snažil tečovat Přikryl. Mazanec si s touto situací poradil. V polovině úvodního dějství byli blízko ke gólu Královehradečtí, když se po pohledné akci dostal k puku bývalý hráč Motoru Jan Veselý. Českobudějovický gólman však sklapl betony a puk za svá záda nepustil. Do útočného pásma se šikovně prodral Matěj Toman, kterého podporoval jeho Forman. Mladý forvard vzal odpovědnost na sebe, ovšem k cestě puku do brány zabránila Mazancova lapačka. Hrál se hokej doplněný o pohledné šance. Šikovně střílel Štencel, jeho střelu se snažil tečovat jeden z jeho spoluhráčů, ale Mazanec byl opět pozorný. Ve slibné pozici se ocitli i domácí. Aleš Jergl zkoušel překvapit Strmeně svižnou střelou, avšak hradecký útočník nepochodil. První třetina nabídla množství šancí na obou stranách, ale žádná neskončila za brankovou čárou. Oba týmy odcházely do kabin za bezbrankového stavu 0:0.

Ve druhé dvacetiminutovce se ke slovu dostali domácí. Šanci měl Jakub Orsava, proti němuž výtečně zasáhl Strmeň a odvrátil tak inkasování. Zanedlouho zkusil otevřít skóre Sklenář, to ale budějovický brankář nedovolil. Skvělým zákrokem se Strmeň blýskl hned vzápětí. Na zadní tyč střílel Cingel, ale jihočeský strážce znovu zavřel svoji bránu. V polovině zápasu přišlo první vyloučení. Na trestnou lavici putoval Beránek. Hradečtí v přesilové hře nic výrazného nevymysleli, a tak skóre bylo stále bez branek. Po uplynutí domácí početní výhody zakončoval Jergl, ale mířil mimo. Obrovskou šanci měl ve třicáté šesté minutě francouzský útočník Jordann Perret, jenž si skvěle obhodil Štencela a sám uháněl na Strmeně. Jeho zakončení ovšem nemělo myšlenku a budějovický gólman tak zasáhl bez sebemenšího problému. Těsně před druhou sirénou před zrakem rozhodčího oplácel Filip Pavlík nedovolený zákrok Zdeňku Doležalovi a ke dvouminutové přesilovce se tentokrát dostal Motor. Ani po druhé třetině se ani jeden z týmu netrefil a skóre 0:0 tak platilo i po čtyřiceti minutách.

Budějovičtí vstupovali do třetí třetiny s jedním mužem navíc, a to díky probíhající přesilové hře. Ale největší šanci měli domácí, když při rozehrávce za vlastní bránou chyboval Strmeň, ale ke štěstí hostů Kevinu Klímovi sjel kotouč z hole. V čase 45:44 se už skóre měnilo. Domácí Šalda podcenil situaci u mantinelu, čehož Motor využil. Vít Jonák vybojoval puk, všiml si najíždějícího Daniela Voženílka a ten střelou nad pravý beton překonal Mazance. Oba týmy se pak hnaly za dalšími šancemi, ale obranné řady nepovolili přechod do obranného pásma. Proti střele Janka byl Strmeň pozorný. Hradečtí uzamkli Jihočechy ve svém útočném pásmu. Nápor Královéhradeckých vyústil ve vyloučení Karla Plášila a domácím se naskytla příležitost k vyrovnání. V následné přesilovce i přes množství příležitostí domácí nevyrovnali a Strmeň tak zůstal nepřekonán. Hradečtí při zakládání útočných akcí zmatkovali a hvizd rozhodčího, který znamenal postavení mimo hru, často zhatil pokusy domácích o vyrovnání. Hradečtí si v posledních dvou minutách základní hrací doby vyžádali oddechový čas. Budějovický Strmeň byl v ohni střel a měl plné nohy práce. Už se zdálo, že Motor získá všechny tři body, ale pouhou sekundu před koncem se trefil Aleš Jergl a Jihočechům se touha po zlatých třech bodech z Hradce Králové rozplynula.

V prodloužení mohl z levé strany rozhodnout Matěj Toman, jenže trefil pouze mantinel za Mazancovo svatyní. Totožná situace se udála i na druhé straně. Před brankou zůstal úplně osamocený Cingel, ale jeho pokus zasáhl Stmeňovu vyrážečku. Prodloužení ve třech branku nepřineslo, a tak na řadu musely přijít samostatné nájezdy.

Samostatné nájezdy zvládl lépe Motor. O bodu navíc rozhodl v šesté sérii Vít Jonák.

Mountfield HK - Madeta Motor Č. Budějovice
1:2sn (0:0, 0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 60. Jergl (Blain, Cingel) – 46. D. Voženílek (Holec), rozh. náj. Jonák. Rozhodčí: Micka, Šindel - Rampír, Špringl. Vyloučení: 1:2. Bez využití. V oslabení: 0:0. Bez diváků. Střely na branku: 37:22. Zblokované střely: 21:16. Hity: 11:9. Vhazování: 21:26.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky České Budějovice, Hradec Králové, hokej, Madeta Motor České Budějovice, Mountfield Hradec Králové, Vít Jonák, Daniel Voženílek, FC Hradec Králové, Jakub Orsava, Miroslav Holec, Jan Veselý, Zdeněk Doležal, Jordann Perret

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor o tři body přišel v poslední sekundě. Nakonec získal výhru nad Mountfieldem v nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.