Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Jeden jediný gól. Chudé utkání ovládly Pardubice, Motor se doma stále trápí

Nuda, nuda, nuda. Jedna defenziva předčila tu druhou. Na ledovou plochu Budvar arény přicestovaly Pardubice a po mohutném posilování byly stavěny do role jednoznačného favorita. Průběh utkání však připomínal spíše taktickou bitvu než ofenzivní podívanou, a tak byl k vidění jeden jediný gól. O ten se postaral hostující Juraj Mikuš, kvůli jehož trefě Motor nebral doma ani bod.

Dva vzájemné zápasy, jeden bod. Jihočechům se proti pardubickému Dynamu vůbec nedaří. Teď, když Motor přivítal Východočechy na vlastním ledě podruhé v sezoně, potřeboval zlomit nepříznivou bilanci. Pokud totiž chtěli hokejisté Českých Budějovice pomýšlet na udržení se v honbě za účastí v play off, museli značně posílené Pardubice porazit za tři body. A po představení v Karlových Varech i Plzni se očekával další kvalitní výkon.

Úvod utkání patřil jednoznačně hostům z Pardubic, jejich snaha však nepřinesla žádné vzrušení před Janem Strmeněm. To nepřišlo ani po pěti minutách hry, která se na jihočeském ledě postupně vyrovnala. A když Motor přečkal přesilovou hru soupeře, vypadalo to s jeho defenzivou velmi dobře. Jenže z další aktivity Východočechů už padl první gól. Po krátké kombinaci se dostal do výhodné pozice Juraj Mikuš a přesnou střelou rozvlnil síť – 0:1. V největší příležitosti domácích pak pět minut před první sirénou selhal Zdeněk Doležal, který po dobrém napadání neprostřelil pozorného Konstantina Barulina. Neoslnivé ofenzivní představení obou celků pokračovalo i nadále, a tak Budvar aréna další branku v první třetině neviděla.

Nahoru dolů, šance na obou stranách? O tom si divák tohohle utkání mohl nechat zdát. Ani druhá dvacetiminutovka nenabídla ve své první polovině žádnou šanci na změnu skóre. Přitom Jihočeši měli k dispozici hned dvě dvouminutové početní výhody, ani v jedné však Barulina neohrozili. A tak přišel tlak hostí, který vyústil až ve faul kapitána Motoru Reného Vydareného. A právě v další přesilovce Dynama se dostal do výborné pozice Tomáš Zohorna, ale klička okolo Strmeňova betonu mu na poslední chvíli nevyšla. Strmeň tak stejně jako Barulin zůstal v prostředním dějstvím nepřekonán a na góly chudý zápas měla rozhodnout až třetí perioda.

I její začátek ale patřil spíše Východočechům. Po nezdarech před Strmeňovo brankou se začalo hrát také na druhé straně. Motor se stále více a více tlačil do Barulinova brankoviště. Ač se území těsně před hostujícím brankářem v dalších minutách hemžilo domácími hokejisty, jejich střely stále nenacházely cíl. Ale postupem času se Dynamo z tlaku Jihočechů vymanilo, a tak svěřenci trenéra Václava Prospala marně vyhlíželi vyrovnávací branku. Minutu a půl před koncem základní hrací doby se Motor odhodlal ke hře bez brankáře. Toho chtěl využít i Barulin, jeho pokus však českobudějovickou klec minul. Závěrečný pokus o tlak Jihočechům vůbec nevyšel, a tak vyšli z domácího utkání gólově i bodově naprázdno.

Až netradičně dlouhá pauza. Jihočeši se k dalšímu utkání postaví až za šest dní. V pondělí 15. února zavítá na jihočeské kluziště Kometa Brno, která se v posledních týdnech nachází ve výsledkové krizi. Pokud budou chtít svěřenci trenéra Václava Prospala pomýšlet na bodový úspěch, budou muset předvést v ofenzivě diametrálně odlišné představení.

Madeta Motor České Budějovice - HC Dynamo Pardubice 0:1 (0:0, 0:1, 0:0).

Branka a nahrávka: 13. J. Mikuš (Tybor). Rozhodčí: Horák, Pražák - Pešek, Malý. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Bez diváků.

Sestavy: České Budějovice: Strmeň - Kubíček, Vydarený, Slováček, Štencel, Plášil, Lytvynov - Holec, D. Voženílek, V. Jonák - Z. Doležal, R. Přikryl, Karabáček - Alderson, Gilbert, M. Novák - G. Ville, Toman, M. Beránek. Trenér: Prospal.

Pardubice: Klouček - J. Zdráhal, J. Mikuš, Nakládal, J. Kolář, Bučko, Ďaloga, Oliva - Camara, T. Zohorna, R. Kousal - Tybor, Poulíček, Paulovič - Pochobradský, O. Rohlík, Horký - T. Zeman, Matýs, Štetka. Trenér: R. Král.

Hlasy trenérů:

Václav Prospal (Motor): "Nemůžeme se nechat klamat výsledkem. Za celý zápas jsme si nevytvořili pořádnou šanci, abychom ohrozili soupeřova brankáře. Měli jsme patnáct střel za celý zápas, přitom jsme hráli tři přesilovky. A z těch patnácti bylo sedm jenom nějakých nahození. Nepředvedli jsme výkon, který by nám dával šanci vyhrát. Pardubice vyhrály naprosto zaslouženě. Náš nejlepší hráč byl Honza Strmeň v brance, který dokázal udržet takhle těsný výsledek."

Richard Král (Pardubice): "O vítězství jsme se báli až do konce, ale myslím, že jsme byli lepší tým a zasloužili jsme si vyhrát. Bohužel jsme neproměnili nějaké šance, které jsme si vypracovali. Třetí třetinu jsme ale odehráli zkušeně a soupeře jsme k ničemu moc nepustili."

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky motor, české budějovice, madeta, hokej, extraliga, sport, dynamo, pardubice, HC Dynamo Pardubice, Madeta Motor České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, Juraj Mikuš, Budvar aréna, Václav Prospal, trenér, Tomáš Zohorna, Zdeněk Doležal, Richard Král

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Jeden jediný gól. Chudé utkání ovládly Pardubice, Motor se doma stále trápí  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.