Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Od půlky zápasu jsme se Spartou nedokázali držet krok, hodnotí Jan Štencel

Předposlední domácí zápas sezóny skončil prohrou Madety Motor České Budějovice 2:7. Motor se ukázal v oranžovo černých retro dresech, ale ani ty jim nepřinesly náruč štěstí. Pražská Sparta to Motoru pořádně nandala, po vyrovnané první třetině domácí hostům nestačili. Jak utkání viděl obránce Jan Štencel?

Jaký máte názor na zápas se Spartou?
Těžko říct. Prvních dvacet minut jsme hráli dobře a mohli jsme dokonce jít v první třetině i do vedení. Místo toho je výsledek 2:7, takže je hodnocení opravdu obtížné. Je škoda, že jsme od půlky zápasu nedokázali se Spartou držet krok.

Utkání jsme odehráli na pět beků. Jak je pro vás složité a fyzicky náročné se točit v pěti obráncích?
Náročné to samozřejmě je. Každé střídání na zápasech nás stojí hodně sil. Obzvláště když se teď každý zápas dotahuje a jsme pod neustálým tlakem. Takže těch sil pochopitelně ubývá. Ale na druhou stranu, když jsme na ledě často, tak se nám hraje i lépe. Jsme více zainteresovaní v té hře a kolikrát je to i lepší. Já si nemám na co stěžovat a jsem rád, že to tak je.

FOTO: Na výročí kanonáda. Motor v retro dresech prohrál se Spartou vysoko 2:7

Výroční zápas na oslavu sedmdesáti let od zisku jediného titulu v klubové historii Motoru vůbec nevyšel. V krásných retro dresech přivítali Jihočeši na domácím ledě extraligového lídra a pražská Sparta svěřence Václava Prospala vyučovala. V první...

Co říkáte na retro dresy? Líbí se vám?
Za mě je to super nápad. Je super, že se to mohlo takto uskutečnit. Jen je velkou škodou, že u toho nemohli být fanoušci a vidět to.

Máte nějaké výhledy do budoucna? Jak to bude s vámi do další sezóny?
Řešíme s klubem nějaké další zdejší pokračování.

Je před vámi poslední venkovní zápas. Jak se těšíte na zápas s Litvínovem?
Víceméně se na zápas těším. Chybí nám dvě utkání do konce sezóny. Pak nám opět začne to nepříjemné období v podobě přípravy na suchu a ten veškerý proces s tím spjatý. Takže každá minuta na ledě a každý zápas je dobrý. Já se rozhodně těším!

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky České Budějovice, hokej, HC Motor, Jan Štencel, Sparta, HC Sparta Praha, Madeta Motor České Budějovice, HC Verva Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od půlky zápasu jsme se Spartou nedokázali držet krok, hodnotí Jan Štencel  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.