Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Špatné první dvě třetiny Motoru prohrály zápas, domů se tak vrací s prázdnou

České Budějovice dnes čekal poslední venkovní duel v rámci letošního ročníku Tipsport extraligy, kvůli kterému je čekala cesta až do dalekého Litvínova. Bohužel pro jihočeský celek se zápas vyvíjel špatně hned od začátku a i přesto, že ve třetí třetině Motor nastřílel více branek, domů si žádné body nepřiveze. První gól v sezoně dnes vstřelil útočník Roman Přikryl.

Hned od začátku tahali hráči Motoru za kratší konec, když se jim vstup moc ne vydařil. První menší šanci hostí si připsal David Gilbert, domácí Godla však šanci i s trochou štěstí zpacifikoval. Na druhé straně se musel činit i Marek Čiliak, který však i jako první z gólmanů inkasoval, a to hned v páté minutě. Viktor Hübl si dobře našel odražený kotouč po střele od modré čáry a z dorážky se nemýlil – 1:0 pro domácí. Netrvalo však dlouho, a i Jihočeši se mohli radovat. V sedmé minutě nastala nepřehledná situace před Denisem Godlou, které nejlépe dokázal využít Daniel Voženílek a v Litvínově bylo srovnáno. Další velkou příležitost dostali svěřenci Václava Prospala hned vzápětí, jelikož na začátku osmé minuty Litvínov musel bránit pouze ve třech. Motoru se však početní výhoda moc nevyvedla, a tak si vedení na svou stranu vzali opět domácí, kteří na rozdíl od svého soupeře svou přesilovou hru využili. Z mezikruží vyslal na branku kotouč František Lukeš a skórující Jan Ščotka šikovně tečoval kotouč mimo dosah Marka Čiliaka. O chvíli později bylo pro České Budějovice ještě hůře, když se opět trefil Viktor Hübl a poslal Litvínov do dvoubrankového vedení. Do konce třetiny si ještě domácí mohli o něco více zlepšit náladu, ovšem Viktor Hübl hattrick zkompletovat nedokázal.

Ani druhé dějství se hned o počátku pro Jihočechy nevyvíjelo dobře, Jan Ščotka totiž pálil do tyče a hned o chvíli později ujel hostující obraně František Gerhát, Marek Čiliak však tentokrát další gól ve své síti nepřipustil. Šanci na snížení měl následně ve 25. minutě Jan Štencel, na Godlu si však nepřišel. Poté následovala vyrovnaná pasáž, ve které jsme mohli vidět několik akcí na obou stranách, ovšem na další branku jsme si museli počkat až do 33. minuty. Jako druhý dvoubrankový střelec zápasu se zapsal i Jan Ščotka, jelikož si opět našel dobré místo a dokázal tečovat střelu Zygmunta až za Čiliakova záda – 4:1 pro domácí. Na velký obrat z pohledu Motoru to nevypadlo, k tomu všemu usedl na trestnou lavici Václav Karabáček a Litvínov opět ukázal svoji sílu v přesilové hře, když Jan Ščotka završil hattrick. I když se zdálo, že hosté se již pokusí dohrát třetinu bez gólu, ovšem minutu a osmnáct vteřin před druhou třetinou se z další dorážky prosadil Filip Helt. Do kabin se tak před druhou přestávkou odcházelo za stavu 6:1 pro Litvínov.

Na start třetí třetiny si už České Budějovice daly větší pozor, a dokonce dokázaly i snížit zásluhou Víta Jonáka, jenž nekompromisně propálil Denise Godlu zblízka. Za stavu 6:2 pro litvínovské hráče hosté dostali další šanci v podobě přesilové hry, ovšem opět nebyli úspěšní. Moc je to mrzet naštěstí nemuselo, jelikož svůj první gól v sezoně trefil Roman přikryl, když dokázal dorazit svou vlastní střelu za Denise Godlu. Hosté se nadále snažili, ovšem s ubývajícím časem se jim nedařilo snížit na rozdíl dvou branek, a tak úřadoval opět Litvínov. Martin Hanzl v akci dva na jednoho poslal puk na Patrika zdráhala, který už bezproblémově trefil odkrytou branku. V té době zbývali odehrát čtyři minuty a hráči Motoru se nedokázali dostat do nějakého souvislejšího tlaku, naopak útočili spíše domácí, žádný z aktérů však již vstřelení branky neslavil.

HC Verva Litvínov – Madeta Motor Č. Budějovice 7:3 (3:1, 3:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 5. V. Hübl (D. Zeman), 12. Ščotka (F. Lukeš, Balinskis), 16. V. Hübl (F. Lukeš, Cibulskis), 33. Ščotka (Zygmunt, V. Hübl), 34. Ščotka (V. Hübl, Balinskis), 39. Helt (D. Zeman, Zygmunt), 56. P. Zdráhal (M. Hanzl, Jarůšek) – 7. D. Voženílek (Vydarený, Holec), 42. Jonák (M. Novák), 49. R. Přikryl. Rozhodčí: Horák, Šindel – Brejcha, Pešek. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 35:41. Zblokované střely: 8:11. Hity: 7:7. Vhazování: 32:35.

Litvínov: Godla (Zajíček) – Balinskis, Cibulskis, Demel, D. Zeman, Irving, Ščotka, Kudla – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – P. Svoboda, Gerhát, Látal – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – M. Havelka, Helt, Zygmunt.

Motor: Čiliak (Strmeň) – Vydarený (C), Plášil, Beránek, Kubíček, Slováček, Štencel – Jonák, D. Voženílek, Holec – M. Novák, Toman (A), Z. Doležal – Karabáček, R. Přikryl, Gilbert – Alderson.

Ohlasy po zápase:

Vladimír Országh (Litvínov): „Navzdory gólovému rozdílu to nebyl jednoduchý zápas. Hlavně první třetina z naší strany nebyla dobrá, výsledek mohl být opačný. Ve druhé třetině nám to tam napadalo, Hüblova lajna to vzala na sebe. Měli jsme dostatečný náskok, ale ve třetí třetině jsme si to zbytečně zkomplikovali. Nakonec jsme to dotáhli do vítězného konce, pro nás jsou to důležité body. Gratulace do šatny, ale dneska tam bylo příliš mnoho chyb. Program je nabitý a možná už nám chyběly síly. Výsledek je trochu zkreslující.“

Václav Prospal (Motor): „Hodnocení je svým způsobem jednoduché. Bohužel neproměňujeme šance, které máme, a když uděláme chybu, tak je soupeř schopný ji potrestat. Dá se říct, že do půlky zápasu jsme hráli vcelku slušně. Pak nám to tam soupeř nasypal, v jednu chvíli už to bylo 6:1. Zasloužená výhra pro domácí, my neproměňujeme šance.“

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Litvínov, extraliga, Madeta Motor České Budějovice, HC Verva Litvínov, Viktor Hübl, Jan Ščotka, Roman Přikryl, Denis Godla, Extraliga ledního hokeje, Marek Čiliak, František Lukeš, Daniel Voženílek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špatné první dvě třetiny Motoru prohrály zápas, domů se tak vrací s prázdnou  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.