Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nový trenér Motoru: Největší změnou musí být, že se odpoutáme z posledního místa

Nový trenér hokejistů Českých Budějovic Jaroslav Modrý se chce s Motorem odpoutat ze dna tabulky a předvádět atraktivní hokej. Padesátiletý bývalý obránce New Jersey, Ottawy, Los Angeles, Atlanty, Dallasu či Philadelphie se jako nástupce Václava Prospala těší na své první angažmá v roli hlavního kouče. V letech 2017 až 2020 působil jako asistent v týmu Ontario Reighn v AHL, ale na jih Čech míří podobně jako Prospal od mládeže. Naposledy vedl tým Los Angeles Jr. Kings do 18 let.

"Největší změnou musí být, že se odpoutáme z posledního místa. Budeme chtít hrát atraktivní hokej pro diváky, aby se těšili na to, že dnes je zápas, dnes je šance se jít podívat na hráče Motoru, kteří předvádí dobrý hokej," řekl Modrý v rozhovoru pro klubový web.

"V klubu pak musí být určitá kultura, kterou budeme vytvářet, abychom na led přinesli nějaký finální produkt, aby pro fanoušky byla radost být toho součástí a cítit, že tento klub reprezentuje město a kraj. Mám před sebou velký kus práce, abychom se dostali, kam máme a udělali nějaký úspěch. A aby nešlo o krátkodobou záležitost, ale abychom vybudovali něco dlouhodobého, na co budeme všichni hrdí," prohlásil Modrý.

Chce navázat na Prospala, který dovedl ve své druhé sezoně na lavičce Motor po sedmi letech zpět do extraligy. V tomto nesestupovém ročníku s nováčkem skončil poslední. "Vašek udělal v Motoru kus práce, klobouk dolů. Jsme dobří kamarádi, mám k němu velký respekt. Dokázal klub přivést zpět do extraligy, dal klubu tři roky své práce a udělal plno dobrých věcí. Také se chtěl zlepšovat, také se chtěl jako trenér posunout a určitě jsou to cenné zkušenosti, co se v budějovickém klubu naučil," podotkl Modrý.

"Jeho tréninkové jednotky byly fantastické, prezentoval se pracovitostí, připraveností, to bude u mě podobné. Nějaké věci jsou shodné, povídali jsme si o tom několikrát hlavně v přípravném období. Ale Venca je Venca, byl to jeho tým. Teď přijdu já, neříkám, že budu dělat něco úplně jiného, hokej už je vymyšlený, ale podle toho, jaký tým budeme mít, tak musíme připravit správný systém, aby to klukům sedělo," nastínil své plány.

Budu upřímný, přísný na hráče, ale férový

Poctivou práci, která provázela jeho hráčskou kariéru, chce odvádět i jako kouč. "Budu upřímný, přísný na hráče, ale férový. Budu jim vzorem, když budu připraven se každý den zlepšovat, jak v tréninku, tak v zápasech. A to budu chtít i od hráčů," uvedl. Přiznává, že v roli hlavního trenéra se bude učit. "Tři roky jsem byl asistentem v AHL, hlavním koučem jsem nebyl. Člověk se učí, nyní jsem tu šanci dostal a je na mně, co s ní udělám."

Za asistenty si vybral Patrika Martince, který v letech 2016 až 2020 vedl korejský celek Anyang Halla v Asijské lize, a Romana Fouska, jenž byl trenérem akademie a dorostu Motoru.

"Osobně se trochu znám s Romanem. S Patrikem jsme proti sobě hráli. Je to velice inteligentní, rozumný člověk, který si prošel různými angažmá jako trenér i jako hráč, má plno zkušeností a myslím, že spolu vytvoříme dobrý tým," prohlásil Modrý.

Jako hráč působil v Českých Budějovicích naposledy v sezoně 1994/95 při výluce v NHL. Z Kalifornie Motor sledoval. "Pořád je to mateřský klub, kde jsem vyrůstal. Když se poté klub odvedl do Hradce Králové, klukům jsem pomáhal a byl jsem součástí toho, když se to celé znovu stavělo a dávalo do pořádku. Pak jsem samozřejmě fandil, aby se klub dostal zpět do extraligy a byl jsem strašně rád, když se to Vaškovi a celému týmu po té nesnadné době povedlo. Jsem pyšný na to, co klub za ta léta dokázal" dodal Modrý.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Madeta Motor České Budějovice

Štítky Sport, hokej, extraliga, Č. Budějovice, Modrý, Madeta Motor České Budějovice, trenér, Václav Prospal, Los Angeles Kings, Jaroslav Modrý, American Hockey League, Philadelphia Flyers, New Jersey Devils, Ottawa Senators

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový trenér Motoru: Největší změnou musí být, že se odpoutáme z posledního místa  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.