Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hokejový veterán Vondrka se vrací po 18 letech do Českých Budějovic

Bývalý hokejový reprezentant Michal Vondrka se po 18 letech vrací do Českých Budějovic. Devětatřicetiletý útočník naposledy působil v Pardubicích, v této sezoně však kvůli zranění zad nehrál.

„Jsme moc rádi, že se do klubu vrací další odchovanec. Věříme, že nám pomůže svými zkušenostmi, a hlavně že bude příkladem mladším spoluhráčům," uvedl na klubovém webu asistent trenéra Motoru Patrik Martinec.

Před rokem Vondrka pomohl Pardubicím k záchraně v extralize, v dalším sezoně se však na ledě neobjevil. V zářijovém finále Poháru Generali České pojišťovny s Třincem se při rozbruslení střetl se soupeřem a postihlo ho vyhřeznutí ploténky, s níž nakonec musel na operaci.

Českobudějovický odchovanec sbíral největší úspěchy s pražskou Slavií, s kterou získal v roce 2008 titul. Později hrál finskou ligu i KHL za Slovan Bratislava, po návratu do extraligy nastupoval za Chomutov, Mladou Boleslav a Pardubice. S reprezentací získal bronz na mistrovství světa v roce 2012, zúčastnil se i olympijských her v Pchjongčchangu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Aleš Krecl, ceskyhokej.cz

Štítky Sport, hokej, extraliga, České Budějovice, Vondrka, Madeta Motor České Budějovice, Michal Vondrka, HC Dynamo Pardubice, Generali Česká pojišťovna, HC Oceláři Třinec, Patrik Martinec, olympijské hry, HC Slavia Praha, Kontinentální hokejová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejový veterán Vondrka se vrací po 18 letech do Českých Budějovic  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.