Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Motor si i s mladíky v sestavě vyšlápl na Linec a vyhrál 3:2

Trenéři Motoru se rozhodli dát v Linci šanci několika juniorům. A ti rozhodně nezklamali, byť hlavní roli si v zápase uzmuli zkušenější českobudějovičtí hráči. Jakub Valský byl u všech hostujících branek, na dvě přihrál a jednu sám dal. Motor vybojoval výhru 3:2 a může se chystat na nedělní odvetu s rakouským soupeřem.

Motor přijel do Lince s mladíky v sestavě. Z juniorů nastoupili Masopust, Pouzar, Haas a Remta, vůbec první start za áčko Motoru si pak připsal sedmnáctiletý obránce Matyáš Fousek a osmnáctiletý útočník Alexander Remeš. A premiéru zaznamenal i teprve šestnáctiletý brankář Štěpán Maleček, který kryl záda Janu Strmeňovi a do zápasu nastoupil v jeho polovině.

Linec hrál proti Motoru teprve třetí přípravné utkání před sezónou, nasadil do něj své opory včetně největší předsezónní posily, brankáře Jareda Coreaua se zkušenostmi z NHL. Jihočeši se dostali vedení v 6. minutě. Domácí bek zaváhal v rozehrávce, puku se zmocnil Valský, se štěstím dostal kotouč na hokejku Matěje Tomana a ten se postaral o změnu skóre – 0:1. O dvě minuty později se proti Strmeňovi řítil osamocený útočník Lince, svou střelou neuspěl. V 9. minutě pak tvrdě pálil Štencel, gólman jeho střelu viděl a vychutnal si ji mávnutím lapačkou. O vyrovnání se postaral Blaž Gregorc, který dostal spoustu prostoru pro zakončení, nabruslil si do Strmeňovy blízkosti a puk poslal v čase 13:40 nechytatelně do sítě – 1:1. Českobudějovický brankář si ještě připsal důležitý a těžký zákrok v 17. minutě, když zasáhl proti střele i přes stínění protihráče.

Druhá třetina začala budějovickou aktivitou, proti Abdulovi si pomohli domácí jen za cenu faulu a Motor přesilovku využil. Matěj Toman stál na konci povedené akce, když k němu doputoval puk po rychlé souhře Štencela, Michnáče a Valského, pálil z mezikruží bez přípravy a překonal domácího gólmana svou druhou brankou v utkání – 1:2. Hosté poté diktovali tempo. V polovině utkání pak došlo k již zmíněné změně v sestavě a mezi tyče se postavil Maleček. A počínal si suverénně, do konce druhé dvacetiminutovky neinkasoval.

Motor i v posledním dějství pokračoval v aktivním, soustředěném výkonu, v utkání byl lepším celkem. A ve 47. minutě navýšil své vedení. Abdul nabil na střelu Štichovi, jeho střelu od modré ještě zastavila tyč, ale pozorný a důrazný Jakub Valskýbyl v brankovišti u puku nejdříve a poslal ho za dezorientovaného gólmana Coreaua - 1:3. Linec vypadl z role, dvakrát za sebou fauloval a Motor hrál dlouhou přesilovku pěti proti třem. Byť byl nastěhován v útočném pásmu, čtvrtou gólovou akci nevymyslel. A tak přišel domácí úder. Brian Lebler se dostal na levém kruhu k zakončení, v rychlém sledu pálil dvakrát a druhým pokusem poslal kotouč pod horní tyč – 2:3. Lamarche v 55. minutě mohl srovnat stav, ale Maleček máchl lapačkou a střelu parádním zákrokem zneškodnil. V utkání nebyla nouze o vyostřené momenty, k jednomu takovému došlo čtyři minuty před koncem, kdy Toman schytal po odpískání krosček, na ledě začala mela, ze které vyplynulo vyloučení Umičeviče a Leblera na domácí straně a Šticha na hostující straně. Budějovický bek dokonce vyzýval domácího zástupce k bitce, ale neuspěl. Motor hrál následně dvouminutovou přesilovku. Tu nevyužil, ale Linec už měl posléze jen pár desítek vteřin na srovnání. Podařilo se mu usadit v pásmu, vytvořil si dobré střelecké pozice, ovšem budějovická defenziva v čele s Malečkem odolala. Motor si tak proti zkušenější sestavě soupeře připsal v přípravě cenné vítězství. V neděli hostí České Budějovice odvetu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Linc, příprava, Linec, Madeta Motor České Budějovice, Jakub Valský, National Hockey League, Blaž Gregorc, Brian Lebler

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor si i s mladíky v sestavě vyšlápl na Linec a vyhrál 3:2  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.