Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vítěznou generálku dirigoval čtyřbodový Milan Gulaš

Motor v generálce na extraligu hostil Linec. V utkání se mu povedlo využít tři přesilovky, bodově zářili členové prvního útoku - Milan Gulaš, Lukáš Pech a Jiří Ondráček. Hosté v utkání během 102 sekund smazali tříbrankový náskok Motoru, ale domácí rozhodli ve třetí třetině. Extraliga pro Motor startuje pátečním zápasem na ledě Třince.

Motor nastoupil do druhého zápasu proti Linci v o poznání zkušenější sestavě než v pátečním duelu. Volno tentokrát dostala ale třeba právě hlavní postava úvodního vzájemného duelu Jakub Valský. Perličkou utkání bylo, že jako hlavní rozhodčí odpískal duel bývalý českobudějovický útočník Lukáš Květoň.

Linec dostal hned ve druhé minutě výhodu přesilovky po Venkrbcově trestu, Hrachovina v ní zlikvidoval třeba střelu Gregorce. Pak už začali být nebezpečnějším celkem domácí. Hanzl ztroskotal na Coreauovi, na druhé straně se dostal za obranu Džerinš a Hrachovina si proti jeho kličce připsal důležitý zákrok. Další šance přišla ve 12. minutě při první přesilovce Motoru. A ten ji rychle zužitkoval. Gulaš přes šíři hřiště poslal puk na Pechovu hokejku, zkušený útočník se soustředil jen na to, aby puk zvedl pod horní tyč a povedlo se – 1:0. A v 18. minutě už to bylo o dvě branky. Gulaš předal v útočném pásmu puk Piskáčkovi, ten ho nechal mezi kruhy pro Ondráčka, který svou střelu umístil přesně – 2:0.

Šlo se do druhé třetiny. Brankář Coreau ve 23. minutě po závaru poslal k zemi před ním stojícího Karabáčka a rozhodčí to ocenili menším trestem. Následnou přesilovku domácí nevyužili. Ve 27. minutě Gulaš vyzval ke střele Slováčka, gólman rakouského celku ale na puk viděl a s přehledem ho lapil. V následující početní výhodě už potřetí udeřilo. Jihočeši měli několik velkých příležitostí, ale nechytatelnou ránou z levého kruhu uspěl po Pechově přihrávce až Milan Gulaš – 3:0. Linec byl směrem dopředu neškodný, Českobudějovičtí ho nepouštěli do šancí a naopak většinu času trávili v útočném pásmu, zdálo se, že směřuje k pohodlné výhře. Abdul tečí Štichovy střely neuspěl, stejně tak nezvedl mimo Coreauův dosah bekhendem Beránek. Zničehonic pak uspěli hosté. Motoráci nechali za zády Umičeviče, kterého přesným pasem za beky našel Lebler a Hrachovina lovil puk až ze sítě. A za osmnáct sekund poté přišla velká zápletka. Emilio Romig se nerozpakoval, namířil si to s pukem skrz dvojici Bučko – Piskáček, přebruslil domácí obránce a zavěsil – 3:2. Linec využil nabitého sebevědomí na maximum. Vynutil si faul a v čase 34:58 přesilovku využil! Lebler pálil z pravého kruhu a poslal puk k pravé tyči – 3:3! Hosté tak dotáhli tříbrankové manko během minutu a 42 sekund! Opařený Motor toho do konce třetiny už moc nevymyslel, v šanci se objevil Gulaš, ale v pádu nedokázal puk poslal za Coreaua.

Třetí třetina začala kuriózně jako ta předchozí, faulem hostujícího gólmana. A když se k tomu přidal s trestem podrážením Romig, hrál Motor minutu a půl pět na tři. Největší šanci měl Abdul, jenomže střelu namířil jen do Coreauovy výstroje a domácí tak velkou příležitost vzít si vedení zpět prováhali. Dlouho je to mrzet nemuselo. V čase 44:11 vyhrál Toman čistě buly na Šticha, jeho nahození šikovně tečoval Beránek a bylo to 4:3. Hra poté v rychlém tempu plynula dál, Hrachovina ani Coreau nemuseli řešit žádnou složitější situaci. Ve 49. minutě putoval za katr opět Romig a tentokrát jeho vyloučení domácí potrestali, a to pátou brankou. Ondráček využil Pechovy nabídky a poslal puk mimo Coreauův dosah – 5:3. Devět minut před koncem po chybě v domácí rozehrávce poslal puk za Hrachovinu Pelletier, českobudějovické štěstí bylo, že chvíli předtím zasáhl kotouč vysokou holí Rotter a sudí tak branku neuznali. A stejná situace se opakovala i na druhé straně. To zase doklepával puk do sítě nad úrovní břevna Karabáček a rozhodčím nezbylo nic jiného, než rozpažit. Jihočeši se pak soustředili na to, aby neinkasovali, do ofenzivy už se nehrnuli. Linec dvě minuty před závěrečnou sirénou odvolal brankáře, Umičevičovu šanci lapil Hrachovina. Hostům se po vybraném oddechovém čase povedlo usadit v útočném pásmu, po dlouhém obléhání se dostal k jedinému přímému ohrožení brány bek Rumble, Hrachovina měl ale volný výhled a situaci uklidnil skrytím puku do lapačky. Linec vyhrál i další buly, opět zůstal u puku a pět sekund před koncem ještě zkoušel štěstí Pelletier, i jeho zakončení domácí muž s maskou pokryl. Domácí tak nakonec vybojovali výhru 5:3.

Motor České Budějovice - Black Wings 1992 Linec 5:3 (2:0, 1:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. Pech (Gulaš, Abdul), 18. Ondráček (Piskáček, Gulaš), 29. Gulaš (Pech, Slováček), 45. Beránek (Štich, Toman), 50. Ondráček (Pech, Gulaš) – 34. Umicevic (Lebler), 34. Romig, 35. Lebler (Rumble, Umicevic). Rozhodčí: Jaroš, Květoň - Bělohlav, Jindra. Vyloučení: 3:7. Využití: 3:1. Diváci: 1213.

Motor: Hrachovina – Piskáček (A), Bučko, Bindulis, Allen, Štich, Štencel, Slováček – Ondráček, Pech (A), Gulaš (C), Venkrbec, Voženílek, Karabáček, Vondrka, Hanzl, Abdul, Beránek, Toman, Holec.

Linec: Coreau (Honeckl) – Roach, Kragl, Rumble, Gregorc, Schnetzer, Lamarche, Muller – Džerinš, Lebler (C), Romig, Brucker, Freunschlag, Pelletier, Pusnik, Lahoda, Umičevic, Gaffal, Rotter (A), Kristler (A), Bretschnieder.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Linec, příprava, Milan Gulaš, Madeta Motor České Budějovice, Jiří Ondráček, Lukáš Pech, HC Oceláři Třinec, Lukáš Květoň, Jakub Valský, Emilio Romig

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítěznou generálku dirigoval čtyřbodový Milan Gulaš  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.