Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Motor veze ze Zlína cennou výhru a vítězí podruhé v řadě

Motor zajížděl na led zlínských Beranů a chtěl navázat na výhru z domácího utkání proti Kladnu. To se mu podařilo. Ve Zlíně zvítězil 4:3. Za Jihočechy se dvakrát trefil kapitán Milan Gulaš a po jedné brance skórovali Matěj Toman a také Jan Štencel, jehož branka se ukázala jako vítězná.

Jako první se v zápase chtěli gólově prosadit Zlínští. Konkrétně Mikuš z levé strany prověřil Hrachovinu. Motor se dostal do úvodní šance a proměnil. Do útočného pásma se prodral Holec, který z pravé strany poslal do jízdy kotouč na druhou stranu Matěji Tomanovi a ten střelou na přední tyč prostřelil Kašíka. O chvíli později chtěl překvapit zlínského brankáře Vráblík, jeho pokus skončil ale v lapačce zlínského strážce branky. Budějovičtí mohli své vedení navýšit po chybě domácích ve středním pásmu, kdy se Jihočeši dostali do přečíslení tři na jednoho. Odpovědnost na sebe vzal opět Matěj Toman, ale trefil jen Kašíkův beton. Téměř v polovině první dvacetiminutovky mohl skórovat Jakub Valský, jenž chtěl oklamat Kašíka, objel branku s cílem zasunout puk na bližší tyč, ale ke své smůle uklouzl a nezakončil. Krátce poté zaúřadovala dvojice Pech – Ondráček. Při přečíslení dva na jednoho si dvakrát předala vzájemně puk, ke střele se dostal Ondráček, ale Kašíkova lapačka výtečně zapracovala. Berani mohli přijít lacino k vyrovnání, když lotyšský obránce Bindulis chyboval v obranném pásmu. Na následnou střelu jednoho ze zlínských hráčů Hrachovina bez problémů zareagoval. V podobné šanci jako Valský, kdy se snažil objet branku domácích, se ocitl i Gulaš, ale Kašík svůj pravý beton dokázal včas přitisknout k tyči. Po brance Matěje Tomana tedy Motor odcházel do kabin s vedením 1:0.

Stačilo sedmdesát pět sekund na to, aby Zlínští vyrovnali. Ve středním pásmu chybně přihrával Bučko, puku se zmocnil Štěpán Fryšara, po pravé straně mířil směrem ke Hrachovinově brance, obehrál Piskáčka, čímž se dostal do prostoru mezi kruhy a střelou pod horní tyč nedal českobudějovickému gólmanovi šanci. Vyrovnaný stav ale netrval dlouho. Na útočné modré ztratil puk Gazda, do samostatného úniku se tak dostal Milan Gulaš a jeho blafák byl úspěšný. Motor ale vedení udržel pouze čtrnáct sekund. Druhá branka Beranů měla podobný scénář jako ta Gulašova. Ve středním pásmu zazmatkoval Slováček a poslal na zteč Jana Svobodu, který se zakončením mezi betony nemýlil. Domácí mohli strhnout vedení na svoji stranu, ale Hrachovina po pokusu jednoho ze zlínských hráčů udržel kotouč na čáře. V polovině utkání se poprvé do vedení už Zlínští dostali. Obránce Martin Novotný dostal nabito od Darka Hejcmana a střelou od modré čáry překonal Hrachovinu, který přes clonu obránců měl zakrytý výhled. Po pár šancích na obou stranách Budějovičtí vyrovnali. Lukáš Pech se vydal na výlet kolem Kašíkovy branky, adresoval kotouč Milanu Gulašovi, jehož dělovka skončila za zády zlínského brankáře. Ve třicáté šesté minutě poprvé v utkání vylétla rozhodčího ruka nahoru. Prvním hráčem, který se provinil proti pravidlům, byl českobudějovický David Štich. Přesilovou hru ale domácí nevyužili. Po zaznění druhé sirény se šlo z ledu za stavu 3:3.

Zlín nebyl daleko od vedení. Blízko k němu měl domácí Fořt, ale naštěstí s tím Hrachovina neměl mnoho práce. Závěrečné dějství se odehrávalo vcelku v poklidném tempu. Motor se ale nadechl k dalším útokům. Po levé straně se do středního pásma dostal Ondráček, všiml si Jana Štencela stojícího v prostoru mezi kruhy a budějovický obránce si pohrál se zlínskou obranou i Kašíkem a bekhendem poslal puk do zlínské svatyně. Po jednom závaru Jihočechů se kotouč málem dostal za Kašíka znovu. Hlavní rozhodčí na podnět brankového rozhodčího ještě celou situaci prozkoumal u videa, ale puk celým objemem za brankovou čáru nedoklouzal. Zlínští měli šanci na vyrovnání, když se dostali po faulu Bindulise do početní výhody, která zůstala nevyužita. O chvíli později bylo před Hrachovinou rušno, ale budějovická obrana si s útokem domácích poradila. Minutu před koncem ale Jihočechům zatrnulo. Od levého mantinelu střílel Šlahař. Hrachovinovi jeho střela propadla pod rukou a zastavila se až o tyč. Zlín ještě sáhl ke hře bez brankáře, ale branka už nepadla. Motor si tak odváží ze zlínského ledu velmi cennou výhru 4:3 a získává do tabulky další tři body.

PSG Berani Zlín – HC Motor České Budějovice 3:4 (0:1, 3:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Fryšara (Šlahař, Ferenc), 24. Jan Svoboda (Hejcman), 30. M. Novotný (Hejcman, Jan Svoboda) – 3. Toman (Holec, Bindulis), 24. Gulaš, 34. Gulaš (Pech), 49. Štencel (Ondráček). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 0:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2582. Střely na branku: 35:30.

Zlín: Kašík – Suhrada, Žižka, Ferenc, Trška, Gazda, M. Novotný, Dluhoš – Kubiš, Fořt, T. Mikúš – Šlahař, Fryšara, Okál – Sebera, P. Sedláček, Köhler – Karafiát, Hejcman, Jan Svoboda

Motor: Hrachovina – Vráblík, Bindulis, Piskáček, Bučko, Slováček, Štich, Štencel – Abdul, Hanzl, Vondrka – Ondráček, Pech, Gulaš – Venkrbec, Voženílek, Valský – M. Beránek, Toman, Holec

Ohlasy po zápasu:

Robert Svoboda (Zlín): "Zaskočil nás rychle inkasovaný gól. Po přestávce jsme přidali na bruslení a vrátili jsme se do zápasu. Nakonec jsme těsně prohráli, když jsme v utkání nebyli horší."

Jaroslav Modrý (Motor): "Měli jsme dobrý začátek. V prostřední třetině nás soupeř zatlačil a ztratili jsme vedení. Jsem rád, že jsme ve třetí části našli cestu k vítězství. V obraně máme mezery, ale snažíme se hrát hokej pro diváky." 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Zlín, extraliga, FC Fastav Zlín, Milan Gulaš, Jan Štencel, SK Kladno, Madeta Motor České Budějovice, Lukáš Pech, Jan Svoboda, Jakub Valský, Martin Novotný, Jaroslav Modrý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor veze ze Zlína cennou výhru a vítězí podruhé v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.