Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motor ovládl úvod utkání ve Varech a má tři body

Motor po prohře na ledě Liberce mířil tentokrát na západ Čech. Tam na něj čekala karlovarská Energie. Po rychlých dvou brankách Lukáše Pecha zvládli Budějovičtí náskok v první části ještě navýšit, což velkou měrou přispělo k vítězství. Jihočeši si tak po bojovném výkonu s energetiky připisují do tabulky plný bodový zisk. Jako po každém zápase můžete už nyní hlasovat na webu pro Hvězdu utkání.

Motor zažil v Karlových Varech prozatím nejlepší vstup do zápasu v této sezoně. Z utkání uplynulo pouze 47 sekund a Českobudějovičtí šli do vedení. Shodou okolností prsty v první brance měli hráči, kteří v minulosti oblékali dres karlovarské Energie. Obránce Petr Šenkeřík si všiml skvěle najíždějícího Lukáše Pecha, který si učebnicově našel místo mezi defenzívou domácích a chladnokrevně zakončil bekhendem. Když si Kohout počínal nedovoleně proti Tomanovi, měli Jihočeši možnost první početní výhody. Tu nevyužili, byť v ní měl obrovskou příležitost Voženílek, kterému se však skórovat nepodařilo. Krátce nato se za bránou domácích uvolnil Gulaš, objel branku Novotného, ale se svým pokusem na gólmana energetiků nevyzrál. V osmé minutě se Motor rozjel ještě více. Lukáš Pech se ve středním pásmu chopil kotouče a chytrou střelou přes obránce našel mezírku mezi betony Novotného a rázem Budějovičtí vedli už o dvě branky. Po vyloučení Gulaše šli Budějovičtí do čtyř, ale oslabení s přehledem ubránili. Poté hrozil Kulich a Vráblík. Motor své vedení ještě navýšil. Gulaš zavezl po levé straně kotouč do útočného pásma a poslal puk do jízdy Danielu Voženílkovi, jenž rychlým blafákem poslal puk za záda brankáře domácích. Ač Voženílek vstřelil gól, přišel při něm k menšímu krvavému zranění v obličeji. V poslední minutě první třetiny měl na hokejce snížení Rachůnek, ale na Hrachovinu si nepřišel. Výtečná první třetina tak skončila 3:0 a Motor odcházel do kabin v dobré náladě.

Motoru vyšel začátek první třetiny, Energii začátek té druhé. Po levé straně nabral rychlost Jakub Flek a střelou švihem překonal Hrachovinu. Za necelé dvě minuty už to bylo jenom o gól. Za brankou rozehrával Hrachovina, jehož rozehrávka byla liknavá. Než se budějovický brankář stihl plně přitisknout k tyči, střela Petra Koblasy se štěstím prošla do branky. Karlovarští byli při chuti. Flek fantasticky nahrál na druhou stranu útočného pásma Rachůnkovi, proti jehož zakončení výtečně zasáhl Hrachovina. Budějovičtí měli co dělat, aby odolali laku Karlových Varů. Jejich dobývání českobudějovické svatyně bylo skutečně velké. Obraně Jihočechů uprchla dvojice Kohout – Koblasa. Ke štěstí Motoru naštěstí nikdo z této dvojice nezakončil. Ve třicáté páté minutě znovu Jihočeši navýšili své vedení. Při přesilovce z levého kruhu napřáhl Milan Gulaš, a i když to byla střela, která kapitánovi Jihočechů nesedla, zapadla za Novotného. O minutu později nastala situace, kdy oba týmy šly do čtyř. Dlapa podrazil Pecha a následně mu jel vyřídit, že pád přihrál. To si jel s Dlapou vyřídit též Štencel a inkasoval dvě minuty za hrubost. Karlovarským se podařilo vstřelit velmi šťastný gól. Michal Plutnar střílel na vzdálenější tyč. Hrachovina kotouč vyrazil, ale na nohu Hanzla, od které puk zaplachtil za budějovického strážce branky. Ve druhém dějství byli jasně lepší Karlovarští, kteří skórovali třikrát, Motor pouze jednou, a tak po zaznění sirény skóre lépe vyznívalo pro Budějovice. Vedly 4:3.

Budějovičtí po začátku poslední dvacetiminutovky dostali domácí pod velký tlak. Za pouhé dvě minuty vystřelili čtyřikrát na branku Novotného, ale žádný z jejich pokusů se neujal. Na trestnou lavici putoval Abdul, a Energie tak měla obrovskou možnost k vyrovnání. Přes snahu energetiků své spoluhráče Hrachovina podržel. Téměř v polovině třetí části se Budějovičtí znovu dostali na rozdíl dvou branek. Pátou branku Motoru měl na svědomí Miroslav Holec. Ten z prostoru levého kruhu bravurně trefil pravý horní růžek karlovarské klece. V přečíslení dva na jednoho se ocitli Voženílek s Abdulem. Voženílkova nabídka se však na hůl jeho kolegy nedostala, neboť jeden z beků Energie puk vypíchl. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby musel na hanbu Pech. Výhoda o jednoho muže navíc domácím příliš nepomohla. Zajímavě to zkoušel Hladonik střelou přes beka, ale kotouč skončil na Hrachovinově hrudi. Nic dramatického se už do konce zápasu nestalo, a tak Motor získal v Karlových Varech za výhru 5:3 všechny tři body.

HC Energie Karlovy Vary – HC Motor České Budějovice 3:5 (0:3, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 21. Flek (T. Rachůnek, Hladonik), 23. Koblasa (T. Hanousek), 37. Plutnar (Kohout) – 1. L. Pech (Šenkeřík, M. Hanzl), 8. L. Pech (Vráblík, Štencel), 16. D. Voženílek (Gulaš, Bindulis), 35. Gulaš (Abdul, L. Pech), 49. Holec. Rozhodčí: Hradil, Svoboda – Lederer, Zíka. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 956. Střely na branku: 33:32.

Karlovy Vary: F. Novotný – Parkkonen, Plutnar, Dlapa, Pulpán (A), T. Havlín, T. Hanousek, Martin Rohan – T. Rachůnek (A), Hladonik, Flek – Průžek, Jiří Kulich, O. Beránek – Koblasa, Kracík, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C)

Motor: Hrachovina – Bindulis, Percy, Piskáček (A), Šenkeřík, Štencel, Vráblík, Štich – Abdul, M. Hanzl, Valský – J. Ondráček, L. Pech (A), Gulaš (C) – Venkrbec, D. Voženílek, M. Beránek – Holec, M. Toman, Karabáček

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, karlovy Vary, hokej, extraliga, Madeta Motor České Budějovice, Lukáš Pech, Milan Gulaš, energie, HC Energie Karlovy Vary, FC Slovan Liberec, Česko, Petr Koblasa, Petr Šenkeřík, Miroslav Holec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor ovládl úvod utkání ve Varech a má tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.