Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mistr světa Jiří Novotný nastoupí po 19 letech za Motor

Mistr světa, olympionik, hokejista se zkušenostmi z NHL, KHL i Švýcarska, jihočeský odchovanec Jiří Novotný ve složité situaci pomůže Motoru. Vzhledem ke spoustě zraněných hráčů v mužstvu se nechal přesvědčit, aby vypomohl klubu, kde získal dva tituly dorosteneckého mistra a také první zkušenosti v extralize. Po dlouhých 19 letech, které strávil v těch nejvěhlasnějších ligách světa, se na několika trénincích předvedl trenérům a ukázal, že týmu určitě má co nabídnout.

Osmatřicetiletý centr, kterého zdobí skvělá úspěšnost na buly, vypomůže Motoru už v nedělním šlágru proti Hradci Králové. Jestli a jak bude vypomáhat i následně, to bude předmětem až dalších dohod mezi trenéry, vedením a velezkušeným útočníkem.

Jiří Novotný se pyšní dvěma dorosteneckými tituly v extralize, účastí na čtyřech dorosteneckých či juniorských světových šampionátech, čtyřmi sezonami v NHL, 9 v KHL, kde si zahrál se Lvem Praha i finále. A nade vším tím ční ještě účast na olympijských hrách v Soči a osm seniorských světových šampionátů, z nichž si přivezl dva bronzy a hlavně titul mistra světa 2010.

V minulé sezoně odehrál prakticky kompletní porci zápasů za celek nejvyšší švýcarské soutěže Ambri-Piotta a když si v letošní sezoně odskočil zahrát krajskou ligu, ve dvou zápasech vstřelil 5 gólů a posbíral 7 bodů. Další bude chtít přidat v Tipsport extralize za Motor.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Jiří Novotný, Madeta Motor České Budějovice, National Hockey League, Kontinentální hokejová liga, Švýcarsko, Mountfield Hradec Králové, olympijské hry, Sočinskije Leopardy, Extraliga ledního hokeje, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistr světa Jiří Novotný nastoupí po 19 letech za Motor  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.