Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do pauzy s dobrou náladou. Motor venku přehrál Mladou Boleslav

Motor odjížděl do Boleslavi oslabený. Tým se ale semknul, předvedl soustředěný výkon a po zásluze si odváží z ledu čtvrté Mladé Boleslavi tři body. Vítěznou sezónní premiéru si připsal Jan Strmeň, první extraligový gól, který se rovnou ukázal jako rozhodující, zaznamenal Tomáš Chlubna. Na řadě je nyní reprezentační přestávka, další zápas sehraje Motor až ve čtvrtek 18. listopadu.

Zranění Petr Šenkeřík, Jiří Ondráček, Matěj Toman, Matouš Venkrbec. Nemocní Jan Štencel, Milan Gulaš a Dominik Hrachovina. A tentokrát nenastoupil ani Jiří Novotný. Trenérský tým zkrátka neměl při skládání sestavy pro zápas v Mladé Boleslavi jednoduchou práci. Poprvé v sezóně nastoupil od začátku brankář Jan Strmeň a už po minutě hry mohl pochvalně poklepat hokejkou. Jeho spoluhráči totiž vtrhli do útočné třetiny, na konci snažení byl po Hanzlově parádní přihrávce Michal Vondrka a Budějovice vedly 1:0.

Branka dodala hostům odvahu a pokračovali bojovným výkonem, kdy přestože hráli s pukem častěji Boleslavští, Strmeň nečelil větším šancím. Motor přestál i první soupeřovu přesilovku. Ve 14. minutě se musel mít budějovický gólman na pozoru při Najmanově zakončení, útočníkovi k brankářově štěstí trvalo, než si srovnal puk na čepeli. Strmeň si pohlídal i Raškovu střelu, na druhé straně prověřil Růžičku bekhendem Voženílek.

Ve druhé třetině byl ve 26. minutě vyloučen Pech a Boleslav toho využila ke srovnání. Pavel Kousal měl z prostoru pravého kruhu spoustu času na míření a Strmeň na jeho střelu neměl nárok zareagovat – 1:1. Motor podnikal nebezpečné výpady, Růžička pokryl Voženílkův pokus po jeho troufalém průniku. Pech zase střílel bez přípravy z nadějné pozice po souhře s Abdulem, minul. Jenomže ve 33. minutě už byl Růžička krátký na střelu Tomáše Chlubny. Tomu předal puk v útočné třetině Valský, Chlubna nic neuspěchal a poslal puk přesně k tyči, vsítil tak svůj premiérový gól v extralize – 1:2! Pro Mladou Boleslav mohlo být ještě hůře, když měl Motor k dispozici dvě přesilové hry po sobě, v těch se mu ale vůbec nevedlo a domácí se ubránili. Co ubránili – dokonce byli v oslavení blízko srovnání, když ujeli ve 35. minutě Bičevskis se Stránským, ale druhý jmenovaný netrefil kotouč čistě. A protože svou šanci neproměnil před Růžičkou ani Valský, šlo se do kabin za stavu 1:2.

Třetí třetina se hrála velmi rychle. Motor se prezentoval pozornou obranou, nepouštěl domácí tým k aktivitě a naopak to byl on, kdo mohl navýšit skóre. Ve 48. minutě zůstal totiž po buly před Růžičkou zcela neobsazený Abdul, kličku ale nedotáhl do úspěšného konce. Následně hráli motoráci přesilovku, Jandusova rána těsně minula bránu. Po ztrátě puku se pak hnal proti Strmeňovi Najman a gólman ztlumil ránu boleslavského útočníka ve své výstroji.

V 53. minutě měl na hokejce třetí budějovický gól Chlubna, zdálo se, že to už snad ani nejde nedat, ale hostující hráč přesvědčil o opaku, prázdnou bránu netrefil a stav se neměnil. Motor nadále pokračoval v aktivitě, nezalezl do obranné ulity a nakonec byl zásluze odměněn. Vráblíkova střela se odrazila od betonu brankáře Růžičky přímo k Miroslavu Holcovi a ten už si s dorážkou do odkryté sítě poradit uměl - 1:3. V čase 57:18 si vybrali domácí oddechový čas a hráli v šesti bez brankáře. Rozhodčí v čase 58:22 viděli špatné střídání Motoru a Mladá Boleslav dohrávala v přesile. Jenomže ani to jí ke tlaku nepomohlo, za celou třetí třetinu čelil Strmeň jen šesti střelám. Konečnou podobu skóre získalo poté, co zamířil do prázdné brány Lukáš Pech.

BK Mladá Boleslav - HC Motor České Budějovice 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 27. P. Kousal (Ševc) – 1. Vondrka (M. Hanzl), 33. Chlubna (Valský), 57. Holec (Vráblík), 60. L. Pech. Rozhodčí: Šír, Micka – Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 2772. Střely na branku: 28:29.

OHLASY PO ZÁPASU

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Blahopřejeme soupeři k vítězství. Nepodali jsme dobrý výkon, neměli jsme dobrý vstup do zápasu a to určilo ráz utkání. V celém zápase jsme se nedostali do vyložených šancí. Budějovice výborně bránily a byly nebezpečné v útočném pásmu. Ve třetí třetině měli hosté šance, aby odskočili na větší rozdíl než 2:1, které neproměnili. Až poté z dorážky dali gól na 3:1, to rozhodlo zápas. Sehráli jsme štos utkání na pár lidí, v tomhle utkání se to na nás podepsalo. Nebylo to z naší strany vůbec ono.

Jaroslav Modrý (HC Motor České Budějovice): Přijeli jsme a bojovali. Velice kvalitní výkon předvedl náš gólman. Jsem na kluky pyšný, je to fajn vyhrát před přestávkou. V kabině máme pár marodů, je dobře, že se kluci semkli, bojovali a našli cestu k vítězství.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, budějovice, FK Mladá Boleslav, Tomáš Chlubna, Madeta Motor České Budějovice, Lukáš Pech, Michal Vondrka, BK Mladá Boleslav, Milan Gulaš, Dominik Hrachovina, Petr Šenkeřík, Jiří Ondráček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do pauzy s dobrou náladou. Motor venku přehrál Mladou Boleslav  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.