Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Motor odkládá domácí zápasy. Zrušený je i program na náměstí

V Budvar aréně se v následujících dvou týdnech neodehraje žádný hokejový zápas. Motor se rozhodl kvůli aktuální situaci a apelu hejtmana Jihočeského kraje Martina Kuby všechna domácí utkání odložit. Hokej totiž patři k nejnavštěvovanějším akcím na jihu Čech. Na poslední zápas Motoru dorazilo přes čtyři tisíce lidí.

Hokejové zápasy Motoru patří mezi jedny z nejnavštěvovanějších akcí na jihu Čech. Utkání za normálních okolností sleduje přes šest tisíc diváků, na úterní zápas proti Karlovým Varům dorazilo čtyři a půl tisíce fanoušků. Hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba (ODS) dnes kvůli zhoršující se koronavirové situaci apeloval na obce, aby zásadně omezily veřejné akce, přípravy adventních trhů a společenských akcí.

Jihočeský kraj žádá obce, aby omezily akce. Senioři mají omezit kontakty

Jihočeský kraj vyzval seniory, aby příštích deset dnů zásadně omezili své kontakty. Jihočeské obce mají omezit adventní akce. Stát by měl podle kraje připravit legislativní rámec, aby šlo omezit konání akcí v jižních Čechách. Důvodem je, že se...

Na základě těchto rozhodnutí se Motor rozhodl odložit v následujících 14 dnech domácí utkání v Budvar aréně. V nejbližší době se měl na stadionu konat zápas proti Liberci, ten bude z 3. prosince přeložen na 11. ledna. „Vnímáme vážnost situace, stejně jako si uvědomujeme, že potřebujeme fanoušky v hale. Věříme, že během více než dvou týdnů, kdy se nebudou hrát v Budvar aréně zápasy, by se mohla situace alespoň částečně uklidnit," uvedl generální manažer klubu Stanislav Bednařík.

Omezení na dalších akcích

K omezením přistoupili také organizátoři Českobudějovického adventu, kteří na následují týden zrušili živý program, který se měl na náměstí Přemysla Otakara II. konat. „S ohledem na epidemiologickou situaci, v zájmu ochrany zdraví návštěvníků i účinkujících a pro zachování bezpečného průběhu Českobudějovického adventu, bude živý kulturní program pro první týden od 26.11. do 2.12.2021 nahrazen audiovizuální formou programu s reprodukovanými hudebními bloky, doprovázenými tematickou projekcí na obrazovce adventního pódia,“ uvedla v tiskové zprávě agentura Art4promotion, která trhy pořádá.

Kvůli covidové pandemii ruší adventní programy i další jihočeská města. Strakonické muzeum zrušilo trhy plánované na 3. až 5. prosinec, Český Krumlov zrušil program na náměstí, trh ale zachová. Tábor zrušil slavnostní rozsvícení stromu a s ním spjatý program. Více akcí zrušila Třeboň.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, hokej, Českobudějovický advent, kultura, koronavirus, Budvar aréna, Martin Kuba, Česko, Jihočeský kraj, advent, ODS, Karlovy Vary, Přemysl Otakar II., Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor odkládá domácí zápasy. Zrušený je i program na náměstí  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.