Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Motor slepenými góly dohnal ztrátu a odváží si bod z Hradce Králové

Hradec Králové doma umí, před utkáním s Motorem na svém ledě vyhrál za tři body hned desetkrát ze třinácti pokusů. Ani Českým Budějovicím se v Hradci úvodní třetina nepovedla, prohrávaly po ní o dvě branky. Jenomže odpověď našli svěřenci Jaroslava Modrého ve druhé třetině, ve které skórovali v rozmezí jediné minuty Jiří Novotný a Milan Gulaš, rázem to bylo 2:2. A protože třetí dvacetiminutovka změnu skóre nepřinesla, rozhodla až branka domácího Lva v prodloužení. Motor tak vydoloval bod, v dalším utkání se představí v pátek na ledě Třince.

Motor vstoupil do utkání již bez obránce Janduse, který se vrátil do Sparty. Oproti poslednímu zápasu pak zůstal mimo hru forvard Valský, do sestavy naskočil Beránek. Jako první se ukázal v dobrém světle Kelly Klíma, šikovný pravák se totiž proháčkoval přes střední pásmo až před Dominika Hrachovinou, ale když už se chystal ke střele, tak o kotouč přišel. Aktivita Mountfieldu nicméně pokračovala i nadále, avšak Dominik Hrachovina v brance puky přitahoval jako magnety.

Kouzlo českobudějovického brankáře nakonec odčaroval svou devátou brankou v sezóně Aleš Jergl, když dorazil střelu Bohumila Janka do poloprázdné branky – 1:0. Tlak Mountfieldu na chvíli narušila čtyřminutová přesilovka Motoru, během níž první náročnější zákroky musel předvést i Henri Kiviaho. Střeleckou převahu domácích v prvních dvaceti minutách nicméně ilustroval minutu před koncem Slovák Patrik Lamper, jenž po lobu Radka Pilaře unikl úplně všem a na brankáře hostů následně vyzrál bekhendovým blafákem – 2:0.

Hned v úvodu prostřední dvacetiminutovky si dvě šance vypracovala elitní formace Východočechů. Ale ani Jakub Lev, ani z dorážky Ahti Oksanen na Dominika Hrachovinu nevyzrál. A to bylo se zajímavými událostmi na ledě na nějakou chvilku vše. Diváci v ČPP Aréně pak mohli sledovat úporný hokej plný soubojů a šarvátek, takže nic oku lahodící věci. Do toho všeho ještě průběh zápasu na nějakou dobu pozdržel problém s uvolněným tvrzeným sklem v rohu obranného pásma Mountfieldu. Po vynucené pauze se Královéhradečtí sice tlačili dopředu, ale k ničemu to nebylo. Naopak.

O snížení se krátce po polovině zápasu postaral Jiří Novotný, jenž před Kiviahem zachytil nepovedenou střelu spoluhráče a následně bez problému zasunul – 1:2. O jedenapadesát sekund později dokázal srovnat Milan Gulaš, jehož střela z první po nahrávce kumpána Lukáše Pecha dost možná i zaskočila Fina v brance Mountfieldu – 2:2. Domácí se museli celkem dlouho z vyrovnání otřepávat, a tak byl i nadále nebezpečnější celek z jihu Čech, zejména druhá formace Milana Gulaše si vypracovala v útočném pásmu několik zajímavých možností. Vzestup Jihočechů mohl minutu před přestávkou potvrdit z přečíslení Jiří Ondráček, ale třiatřicetiletý útočník na Kiviaha nevyzrál. Po čtyřiceti minutách tak pod Bílou věží stále nebylo jasno o osudu utkání.

Ani start třetí třetiny nebyl příliš zajímavý, oba týmy věděly, že případný třetí gól může být rozhodující a smrtící. A to bylo na hře ohromně znát. Dělbu bodů mohly rovněž rozsoudit početní převahy, ale v nich se ani jednomu z mančaftů nedařilo – a většinu z nich strávily celky mimo pásmo. Neatraktivní podívanou mohl krátce před 50. minutou rozseknout Kevin Klíma, který chtěl na brankovišti zužitkovat dobrou práci kumpána z útoku Jordanna Perreta. Pas francouzského šikuly sice prošel brankovištěm, ale v rozhodující moment nadzvedl útočníkovi hůl jeden ze zadáků hostujícího Motoru. A domácím publikem to jenom tak zahučelo.

Duel se nezadržitelně řítil do prodloužení, symbolický byl i počet střel ve třetí periodě – ten byl totiž vyrovnaný 6:6. A aby se diváci nenudili hokejem, tak hráči v samotném závěru nabídli několik zajímavých osobních minisoubojů. Třeba domácí Perret se pošťuchoval mimo hru s hostujícím Šenkeříkem, předtím se zase Radek Smoleňák pustil do Milana Gulaše po zákroku na Jakuba Lva.

V nastaveném čase se většinou hra odehrávala před Dominikem Hrachovinou, avšak šance nepřicházely. Až na druhé straně se zjevil nad kruhy hlídkující Gulaš, který jen těsně minul. Prakticky z brejku domácí rozhodli, když si po vystřídání nabral kotouč Jakub Lev a střelou přes obránce nachytal brankáře.

OHLASY PO ZÁPASU

Tomáš Martinec (trenér, Mountfield HK) - "Půlku zápasu jsme hráli velmi dobře. Měli jsme dobrou energii a pohyb, drželi se na kotouči a šli do vedení 2:0. Velká škoda, že jsme neodskočili v přesilovkách, které se nám nedařily. Tam jsme mohli utkání zlomit, ale bohužel se tak nestalo. Ve druhé třetině jsme během kritické minuty dostali dva góly a trošičku to na nás padlo, Budějovice vyrovnaly hru. Potom rozhodovaly maličkosti. V prodloužení byly šance na obě strany, nakonec jsme hodně rádi za druhý bod. Vítězství si vážíme, protože Budějovice mají kvalitní tým."

Jaroslav Modrý (trenér, Motor ČB) - "Neměli jsme dobrý vstup do utkání. Hradec měl lepší nasazení i pohyb a vytvářel si šance, my jsme udělali pár chyb a nenakládali dobře s pukem. Proto jsme prohrávali 0:2. Od druhé třetiny jsme ale pohyb i forčeking zlepšili, vybojovali pár puků a dostali se do utkání dvěma rychlými brankami. Pak už byl zápas vyrovnaný a mohl jít na obě strany. Soupeř našel v prodloužení cestu, jak získat bod navíc, ale myslím že to bylo kvalitní utkání s dobrým pohybem."

Mountfield HK - HC Motor České Budějovice 3:2p (2:0, 0:2, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Jergl (Perret, Jank), 19. Lamper (R. Pilař), 64. Lev (Jergl, Blain) – 34. J. Novotný (Holec, Piskáček), 35. Gulaš (Pech, Vráblík). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:4. Bez využitíDiváci: 1000. Střely na branku: 27:22.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Stanislav Souček

Štítky hokej, motor, budějovice, FC Hradec Králové, Madeta Motor České Budějovice, Milan Gulaš, Jiří Novotný, Jaroslav Modrý, Mountfield Hradec Králové, HC Oceláři Třinec, Jakub Lev, Dominik Hrachovina, Lukáš Pech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor slepenými góly dohnal ztrátu a odváží si bod z Hradce Králové  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.