Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motor díky strhujícímu závěru bere tři body

Zápas 38. kola se odehrál ve slavnostním duchu. Téměř na den přesně před 85 lety nastoupily týmy Českých Budějovic a Mladé Boleslavi k prvnímu kolu nově zrozené hokejové soutěže. A stejně jako tehdy, i nyní se hrál bojovný hokej s minimem gólů. Do branky naskočivší Jan Strmeň podal výborný výkon a nakonec opět proti Mladé Boleslavi slaví vychytanou výhru. Dvěma góly v závěru tři body na svou stranu přihrál Motor.

Fanoušci, kteří se v povoleném množství sešli v Budvar Aréně, si mohli prohlédnout, v jakých trikotech oba týmy před 85 lety k prvnímu vzájemnému střetnutí nastoupily. Jenže zatímco v zápase předválečném na slepém rameni Malše se skóre hnulo velmi rychle po úvodním buly, do dnešního zápolení vstoupily oba celky velmi opatrně a rozvážně. Hosté si po debaklu na Spartě určitě řekli své, Motoráci zbytečnými chybami nechtěli pustit reparujícího soupeře na koně.

Úvodní minuty tedy mnoho vzruchu nenabídly. S postupem času ovšem převzal otěže na své hole Motor. V 7. minutě se k nebezpečným pokusům dostali obránci Šenkeřík a Percy a i následující pokusy budějovických borců gólman Růžička pokryl. Hosté si první velké šance připravili v polovině úvodního dějství. Rozjel se pohledný energický hokej se střeleckými pokusy na obou stranách. Oba gólmani však v první dvacetiminutovce představovali zdi, které ofenzívy nedokázaly ztéct.

Čeho bylo první dějství ušetřeno, s tím se v prostřední třetině roztrhl pytel - vyloučení. Nejprve si přesilovku zahráli Jihočeši. V ní Růžička skvěle vychytal tutovku Novotného, následně si domácí neodpustili chybu, po níž v brejku Kelemen otřel puk o konstrukci Strmeňovy branky. Pak si přesilovku zahráli i Středočeši. Bičevskis v ní nechal vyniknout Strmeně a tak se ani tady skóre neměnilo. Zadařilo se až při následující početní výhodě hostí. Když se zdálo, že i tuto by mohli domácí ubránit, napřáhl v 31. minutě na levém kruhu Jan Stránský a propálil nekompromisně Jana Strmeně ranou na bližší tyčku - 0:1.

Inkasovaná branka namotivovala hráče Motoru, kteří zatlačili svého soupeře a připravili si několik příležitostí. Jan Růžička ovšem naskočil do zápasu maximálně koncentrovaný a jako skála odrážel všechny pokusy Jihočechů. Agilní byla zejména čtvrtá lajna, jenže ani Beránek s Hanzlem a Karabáčkem recept na oporu Boleslavských nenašli. Závěr prostření třetiny pak patřil hostům, kteří sevřeli Motor v jeho obranné třetině, ale i zde podržel svůj tým Jan Strmeň. Takže přestože o zajímavé momenty a šance nebyla nouze, do kabin se podruhé šlo za hubeného fotbalového skóre 0:1.

Poslední část hry začal logicky domácí Motor náporem, ten se ale postupem času začal rozplývat pod úpornou boleslavskou obranou. Tempo hry začalo uvadat, opticky více z ní měli vedením povzbuzení hosté, kteří k poctivé defenzívě přidávali nebezpečné brejky, z nichž nejednou ohrozili Strmeňovu branku. Utkání tedy spělo ke svému závěru a zdálo se, že Jihočeši už nenajdou síly k obratu. V 59. minutě domácí sáhli k power-play, svého soupeře zamkli a Štěstěna jim nakonec přece jen přála. Kotouč se dostal na levý kruh k Milanu Gulašovi, jenž stejně prudkou a umístěnou ranou, a ze stejného místa jako ve druhé třetině Jan Stránský, vyrovnal na 1:1. Šoku Středočechů využili domácí hned v zápětí k výpadu, na jehož konci Jiří Ondráček překonal Růžičku dorážkou mezi betony a dokonal obrat na 2:1. Hostující střídačce se rozhodující moment zápasu nezdál, nicméně ani trenérská výzva běh dějin nezměnila.

Motor tak stejně jako před 85 lety Bruslaře z Mladé Boleslavi porazil, tentokrát díky strhujícímu závěru 2:1.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, budějovice, Madeta Motor České Budějovice, BK Mladá Boleslav, Jan Růžička, Jan Stránský, Budvar aréna, HC Sparta Praha, Jiří Ondráček, Malše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor díky strhujícímu závěru bere tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.