Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihočeši duel v Brně nezvládli a odjíždí s prázdnou

Motor po senzačně vyhraném domácím střetnutí s Mladou Boleslaví, kdy si tři body zajistil v samotném závěru, tentokráte mířil na led brněnské Komety. Tam se mu ale na vítězství z posledního utkání navázat nepodařilo. Ve druhé dvacetiminutovce obdržel tři branky a před třetí třetinou byl tak ve svízelné situaci. Na poslední dějství utkání nasadili trenéři do brány Jana Strmeně, jenž vystřídal Dominika Hrachovinu. Motor však nakonec prohrál 2:4.

Na začátku klání zahrozili domácí po pokusu Holíka, se kterým si Hrachovina poradil. O chviličku později byl blízko k vedoucímu gólu kapitán Komety Zaťovič. Hrachovina poté čelil též střele Ostřížka. V šesté minutě se ale vyznamenal brněnský obránce Marek Ďaloga, který nabral rychlost ve středním pásmu, procpal se přes českobudějovickou obranu a zakončením mezi betony Dominika Hrachoviny otevřel gólový účet zápasu. Aktivita Brněnských se stupňovala a budějovický brankář měl plné nohy práce.

Potrápit Tomka se snažil Abdul, jenž v zajímavé situaci střílel z otočky. Ránou z levé strany se předvedl Vondrka, ale puk skončil v lapačce brněnského strážce branky. V polovině třetiny šikovně nahodil kotouč od modré čáry Pavlík, kde si ho našel Vincour a zakončil. Kotouč skončil na Hrachovinově hrudi. Na druhé straně hrozil Holec. Po vyloučení Gulašiho následovala přesilovka Motoru, která zůstala nevyužita. Dvě minuty před první sirénou ze slotu pálil Štencel, ale ke své smůle orazítkoval pouze horní tyč. Po konci první třetiny odcházela do kabin spokojenější Kometa, která byla po všech stránkách lepší. 

V úvodní minutě druhého dějství brněnská defenzíva zaváhala, čehož chtěl využít Valský, ale střílel mimo. Za pár sekund Motor už srovnal. Po levé straně ujížděl Abdul, s nímž se do šance hrnul Jiří Novotný a se štěstím dostal puk za Tomka. Po 27 sekundách Brno znovu vedlo. V útočném pásmu prakticky ze stejné pozice našel Horký před bránou Michala Krištofa, který si oklamal Hrachovinu a vrátil domácím vedení. Motor mohl vyrovnat, když se do samostatného úniku dostal Hanzl, ale blafákem Tomka nepřekonal. Kometa si poté vytvořila tlak, kterému Hrachovina odolal. Zvýšení stavu měl na hokejce Holík, který z mezikruží branku netrefil.

Zajímavá stela Doležala z pravého kruhu se neujala a skončila na Tomkově vyrážečce. Po velkém závaru před Hrachovinou si nedovoleně počínal Ondráček a šel na hanbu. Už se zdálo, že oslabení Jihočeši dokáží ubránit, ale nestalo se tak. Od modré čáry vyslal bombu obránce Vladimír Roth a cinknutím o tyč navýšil skóre na 3:1. Pech putoval na trestnou lavici za hákování a Motor tak musel čelit dalšímu nepříjemnému tlaku domácích. Těsně po vypršení Pechova trestu střílel Mueller a úspěšně dorážel Luboš Horký. Druhá třetina Motoru nevyšla, prohrával 1:4. 

Do třetí části už nenastoupil Hrachovina, nýbrž Strmeň. V obranném pásmu domácích špatně rozehrál Gulaši, a to na hůl Valskému, jenž adresoval puk Miroslavu Holcovi. Svižnou střelou přes beka českobudějovický útočník snížil na rozdíl dvou branek. Motor po pár vypracovaných šancích v následujících deseti minutách neskóroval. Hůře pro Jihočechy mohlo být po pasu od Muellera na Holíka. Strmeň byl ale pohotový. Při výhodě Motoru s jedním mužem navíc ale hrozila více Kometa. Definitivně rozhodnout mohl Mueller při hře bez brankáře Českých Budějovic, jeho zakončení zblokoval Percy. Jihočeši na ledě brněnské Komety padli v poměru 2:4. 


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky Hokej, budějovice, motor, HC Kometa Brno, Dominik Hrachovina, Madeta Motor České Budějovice, FK Mladá Boleslav, Luboš Horký, Marek Ďaloga, Jiří Novotný, Michal Krištof, Vladimír Roth

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeši duel v Brně nezvládli a odjíždí s prázdnou  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.