Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sedmizápasová šňůra výher Motoru skončila v Mladé Boleslavi

Motor chtěl prodloužit sérii výher. Ta se ale v Mladé Boleslavi zastavila při prohře 1:4. Jedinou branku vstřelil Josef Koláček, a to při hře 3 na 5 a z trestného střílení. Zápas rovněž okořenila bitka Daniela Voženílka a Adama Jánošíka.

Utkání pro Motor nezačalo vůbec dobře. Už v první minutě se před Strmeně dostal Kantner, který jeho pozornost prověřil střelou švihem, dorážet se pokoušel Pýcha. O pár sekund poté už Mladá Boleslav skórovala. Po buly v obranném pásmu Jihočechů byl Vondrka připraven o puk Matyášem Kantnerem, jenž okamžitě střílel a prostřelil českobudějovického brankáře.

Nebezpečně před Růžičkou kombinovali Karabáček s Hanzlem, ale mladoboleslavský brankář dokázal vzdorovat. Dlouho se nic velkého nedělo, až se na modré čáře puku ujal Lintuniemi, poslal střílenou přihrávku na hůl Adama Najmana, a puk skončil ve Strmeňově brance. První třetina tak tedy skončila 2:0 ve prospěch Mladoboleslavských, kteří byli v úvodní dvacetiminutovce jasně lepším týmem. 

Na samém počátku druhé třetiny hrozil Najman před budějovickým brankářem. Krátce nato šel pykat domácí Pláněk a Motor měl možnost přesilové hry. Jedinou šanci si Jihočeši připravili, když od modré čáry střílel Šenkeřík. Motor přežil následné oslabení, když na trestné lavici seděl Voženílek. První polovina druhého dějství nenabídla kvantum pohledných příležitostí. Zápas nám též přinesl hru ve čtyřech, když ve stejný čas putovali na hanbu Kantner s Beránkem. Ve třicáté čtvrté minutě se Bruslaři prosadili už potřetí.

Nahození Ševce zastavil Šenkeřík. U něho byl ale Mário Lunter, který se s ničím nepáral a trefil levý horní růžek Strmeňovy branky. O tři minuty později to vypadalo, jakoby se Voženílek a Ševc domluvili na férové bitce. Budějovický útočník odhodil rukavice, mladoboleslavský kapitán ale mířil na střídačku. S Voženílkem si to málem rozdal Jánošík, který nakonec s Voženílkem putoval na trestnou lavici. Druhá část ale nebrala konce. Když se dva chasníci vrátili z trestné lavice, Voženílek za bránou domácích tvrdě srazil Ševce, kterého jel pomstít Jánošík a bitka byla na světě. Voženílek si z ní odnesl roztržené obočí. Z této situace vyplynula dvouminutová přesilovka pro Bruslaře.

Českobudějovický útočník vyfasoval dvě minuty za napadení. Za chvíli šel Motor do tří, když za bránou Strmeně Štich podrazil Kantnera. Budějovický obránce se hněval na rozhodčího, a to tak, že nejdříve obdržel 2 + 10 minut za nesportovní chování. Protože v protestech pokračoval i nadále, byl mu udělen další desetiminutový trest, který mu tak ukončil zápas. Ovšem to nebyl poslední moment, který se udál ve druhé části. Ve dvojnásobném oslabení prchl mladoboleslavské defenzívě Lukáš Pech, který byl při svém zakončení proti Růžičkovi faulovaný a rozhodčí nařídil trestné střílení. Jaroslav Modrý ukázal na Josefa Koláčka, který střelou nad vyrážečku snížil. 

Budějovičtí třetí třetinu začínali ve třech proti pěti. Motor důsledně bránil a dlouhé oslabení dokázal ubránit. Navíc byl velmi blízko ke gólu na 2:3. Nahození Piskáčka skončilo na tyči Růžičkovy branky. Na druhé straně se na Strmeně řítil Šťastný. Českobudějovický gólman skvěle zapracoval vyrážečkou. Jihočeši tlačili a necelé tři minuty před koncem se odhodlali ke hře v šesti, když trenéři odvolali Strmeně z brány. Zvrátit nepříznivý stav se Motoru nepovedlo. Třicet čtyři sekund před koncem korunoval mladoboleslavské vítězství gólem do prázdné brány David Šťastný.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky Hokej, motor, reportáž, Madeta Motor České Budějovice, FK Mladá Boleslav, Daniel Voženílek, Adam Jánošík, Josef Koláček, David Šťastný, Jaroslav Modrý, Lukáš Pech, Mário Lunter

Sedmizápasová šňůra výher Motoru skončila v Mladé Boleslavi  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.