Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Musíme proměňovat přesilovky, velí po úvodním duelu Lukáš Pech

Lukáš Pech byl v prvním semifinálovém zápase proti Spartě, jako ostatně v mnoha předchozích utkáních, vidět. Opět hýřil pohybem a soupeři nedal nic zadarmo. Nakonec se stal jediným úspěšným střelcem Motoru, když srovnával na 1:1. Dařilo se mu nicméně i na buly, se 70% úspěšností byl v této dovednosti vůbec nejúspěšnějším hráčem nedělního klání. Co by ale nyní udělal po těsné prohře jinak? Druhé utkání série se hraje dnes od 19 hodin.

Lukáši, jak byste na úvod zhodnotil zápas?
Vyrovnané utkání, skvělá kulisa, takhle by to mělo v boji o finále vypadat. Na obou stranách bylo k vidění hned několik šancí. Bohužel většinu z toho, co jsme si vytvořili, jsme nedali. Sparta dva góly dala a vyhrála, jinak to ale bylo vyrovnané.

První sezonu jste mimo Spartu a rovnou v takovéto sérii. Jaké to pro vás je?
Neřeším to. Jak vždycky v rozhovoru říkám, jdeme zápas od zápasu. Dnes jsme sice prohráli, zítra nás čeká další utkání. Určitě si ukážeme video, abychom probrali, jaké detaily jsme udělali špatně. Musíme se z toho poučit. A promeňovat přesilovky. Jednu z nich jsme dnes nesehráli špatně, měli jsme plno šancí, ale branku nedali.

Na ledě jste byl u všech gólů, co k tomu říct?
Je vždycky nepříjemné, když gól dostanete. Mrzí mě, když jsem zrovna na ledě. Udělal jsem u toho prvního chybu. Pustil jsem hokejku, přitom už měl ale rozhodčí zvedlou ruku. U druhého nám spadl obránce, což potom potrestali.

Teď byste tu první situaci zahrál jinak, třeba i bez hokejky?
Neměl jsem ji pouštět a snažit se mu puk vypíchnout. Rozhodčí už měl zvedlou ruku a nevěděl jsem, zda by pískal trestný nájezd. Mám teorii, že je lepší nechat soupeře hrát a nefaulovat, když je pod tlakem. Je to lepší, než aby potom jel samostatný nájezd v klidu. On gól tak i tak, zkušeně zavěsil.

Je to také souboj dvou nejproduktivnějších hráčů extraligy. Vás a Filipa Chlapíka. Cítíte to, je to znát?
S Filipem se nepoměřuju. Je důležité, že čelíme Spartě jako tým, o týmové statistiky. Individuální statistiky jdou v tyhle momenty stranou, jde o nejcennější pohár, který se dá u nás v republice vyhrát.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, budějovice, Lukáš Pech, AC Sparta Praha, Madeta Motor České Budějovice, Filip Chlapík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Musíme proměňovat přesilovky, velí po úvodním duelu Lukáš Pech  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.