Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Táborští hokejisté jsou mistři. V baráži vyzvou Šumperk

Skvělý úspech slaví HC Tábor. Jihočeští hokejisté se stali mistry 2. ligy a míří do baráže o Chance ligu. Superfinále ukončili vysokou výhrou 5:1, když doma porazili před více než čtyřmi tisíci fanoušky Nový Jíčín.

V minitabulce o postup do baráže bojovali hokejisté Tábora, Dvora Králové a Nového Jíčína. O víkendu Jihočeši doma vyzvali v závěrečném utkání poslední jmenovaný klub. Jedno z nejdůležitějších utkání sezony si kohouti užili před skvělou kulisou. Do haly dorazilo přes 4 200 fanoušků, kteři se mimo jiné podíleli na velkém choreu. 

„Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, ale byli jsme oslabení. Hráli jsme na tři pětky a klukům musím dneska poděkovat. Zápas opravdu odmakali, ale ve třetí třetině nám bohužel došly síly, i přesto však klobouk dolů, jak to zvládli. Upřímně ani nevím, kde se superfinále zlomilo. První utkání jsme nezvládli, i když jsme si věřili. Vyrovnali jsme na 3:3, ale potom jsme hned inkasovali branku. Mohlo to být taky v domácím utkání,“ hodnotil utkání pro klubový web Kamil Gebauer, trenér Nového Jíčína. 

Jihočeši tak pokračují v cestě za cílem, který si stanovili před sezonou. „Před sezonou jsme si stanovili, že chceme postoupit do Chance ligy. Budeme bojovat, aby se to podařilo,“ vzkázal manažer HC Tábor Miroslav Volena

Ten si váží i atmosféry, kterou fanoušci vytvořili. „Jsme hokejové město, lidi na zápasy chodí fandit. Víme, že máme výborné fanoušky a moc si toho vážíme,“ řekl. 

Tábor tak teď čeká čeká baráž o Chance ligu. Kohouti v ní vyzvou draky ze Šumperku a hrát se bude na čtyři vítězná utkání. Zápasy jsou naplánované na 13., 14., 17. a 18. duben. Případná další střetnutí budou pokračovat 21., 23. a 25. dubna. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Tábor

Štítky hokej, Tábor, sport, liga, baráž, hokejista, Salith Šumperk, 1. česká hokejová liga, HC Tábor, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborští hokejisté jsou mistři. V baráži vyzvou Šumperk  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.