Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Z Motoru odchází Abdul a Ondráček. Bude klub čekat na návrat hráčů z Ruska?

Českobudějovický Motor dnes na svém webu oznámil předběžnou podobu týmu pro nadcházející sezonu. V týmu zůstávají klíčová jména jako jsou Milan Gulaš nebo Lukáš Pech. Obejít se ale budou muset například bez útočníků Abdula, Voženílka nebo Ondráčka. Na posily podle svých slov klub nespěchá, očekává totiž návrat hráčů z KHL, ze kterých by mohl případně vybírat. Vše ale bude záležet na jednání s partnery a sponzory, kteří by pomohli vyřešit napjatou finanční situaci Motoru.

Českobudějovický Motor začíná po úspěšné sezoně, ve které vybojoval třetí místo v extralize, řešit podobu týmu pro sezonu nadcházející. Velkou ztrátou budou útočníci Abdul, Voženílek, Beránek a Ondráček. „Motor se pokoušel vyjednat pokračování smluv, všichni ale nakonec kývli na jiná angažmá, a tak se sluší se jim za jejich služby poděkovat a popřát jim hodně štěstí,“ uvedl klub v tiskové zprávě. Pokračovat v kariéře už nejspíš nebude ani mistr světa z roku 2010 Jiří Novotný.

S týmem zůstávají Milan Gulaš, Lukáš Pech, Matěj Toman, Josef Koláček a Tomáš Chlubina. Díky novým dvouletým smlouvám bude v Českých Budějovicích pokračovat také Martin Hanzl a Jakub Valský. „Martin Hanzl byl v základní části třetím nejproduktivnějším hráčem Motoru. Severočeský odchovanec se na jihu Čech v průběhu sezony adaptoval tak, že zažil bodově nejlepší ročník v životě. Oboustranná ochota v nastalém trendu pokračovat tak byla logická,“ popsal klub. Do přípravy s A týmem půjdou v květnu i další mladíci Jaroslav Pouzar, Alexandr Remeš a Jan Vavřík. Z obránců pak Jiří Remta a Martin Willmann.

Napjatá finanční situace

Další jména Motor zatím nezveřejnil. Klub uvedl, že nyní probíhají intenzivní jednání, a to hlavně s partnery a sponzory, kteří by pomohli vyřešit napjatou finanční situaci. „Po další sezoně s omezenými možnostmi prodávat vstupenky je Motor opět v napjaté finanční situaci. Jisté je, že letošní rozpočet budou muset do značné míry sanovat spolumajitelé klubu,“ stojí v tiskové zprávě.

Právě od finanční situace se budou odvíjet další kroky klubu. „Tým rozhodně bude vhodně doplněn, nicméně nelze hned v květnu očekávat přelomová rozhodnutí. Ta vesměs přijdou, až bude mít klub lepší představu po finančních možnostech na následující ročník,“ uvedl Motor. Později dodal, že vzhledem k tomu, že se dá očekávat náhrat hráčů z KHL, měl by být dostatek jmen, která budou moct tým doplnit.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, sezona, Madeta Motor České Budějovice, Rusko, Kontinentální hokejová liga, Milan Gulaš, Lukáš Pech, Jiří Novotný, Jaroslav Pouzar, Josef Koláček, Jakub Valský, Martin Willmann

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Motoru odchází Abdul a Ondráček. Bude klub čekat na návrat hráčů z Ruska?  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.