Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Spokojený Pech: Těžkého losu na začátek jsem se obával, devět bodů je super

Českobudějovičtí hokejisté zvládli skvěle vstup do nové sezony, neboť vyhráli všechny tři zápasy. Šesti kanadskými body se na tom podílel i útočník Lukáš Pech, jenž včera gólem a dvěma asistencemi pomohl Motoru k výhře 6:3 nad Litvínovem. Zkušený hráč, který v pondělí oslavil 39. narozeniny, po zápase řekl, že je maximálně spokojený. Přitom měl kvůli náročnému losu ze začátku sezony obavy.

„Máme devět bodů, takže za nás dobré. Těžký začátek, těžký los. Neměli jsme jednoduché soupeře, ale poradili jsme si s tím. Paráda,“ uvedl Pech v rozhovoru na klubovém youtube kanálu. Motor nejprve vyhrál na ledě mistrovského Třince, následně doma porazil Brno a dnes Litvínov.

„Opravdu jsem se začátku obával a myslím, že jsme se toho zhostili dobře. Jsme až překvapení. Samozřejmě jsme rádi, že přišli diváci a tohle je odměna,“ doplnil.

Pech může být spokojený i se svými výkony a produktivitou. Se šesti body se posunul na druhé místo v kanadském bodování extraligy, lépe je na tom jen jeho spoluhráč v elitní formaci Milan Gulaš.

„Snažil jsem se v přípravě nic neošidit, a když byl čas, tak jsem trénoval. Když jsem musel jezdit s manželkou po nemocnicích, tak samozřejmě tréninku moc nebylo, ale musím říct, že jsem nic neošidil. Šel jsem do toho naplno a jsem rád, že se to zúročilo,“ řekl Pech.

Po jeho gólu bezprostředně po buly na 3:2 v polovině zápasu se trenér Vervy Vladimír Růžička rozhodl střídat gólmany a ze hry stáhnul Denise Godlu. „Neřeším, zda jsem ho vyhnal. Asi to měl být impulz pro Litvínov. Nemohl s tím moc co dělat. Třikrát jsem promáchl puk a potom mi přistál na hokejce. Zasouval jsem to tam a on si to ještě lapačkou strčil nahoru. Je otázka, zda to mohl chytat ,nebo ne. To se ale musíte spíše zeptat na straně Litvínova,“ podotkl.

Jihočechy nyní čekají zápasy v Mladé Boleslavi a v Hradci Králové. Pech si uvědomuje, je hra Motoru není stoprocentní. „Vždy se dá na něčem zapracovat. Určitě můžeme hrát lépe do obrany, musíme hrát lépe s kotoučem v obraně a lépe to dostávat ven. Nedostávat se pod tlak. I v útoku si více dovolit. Jsou to detaily, jinak ale zatím naše hra není špatná,“ dodal Pech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky Sport, hokej, extraliga, 4. kolo, České Budějovice, Litvínov, Pech, Lukáš Pech, HC Verva Litvínov, Madeta Motor České Budějovice, HC Oceláři Třinec, HC Kometa Brno, Mountfield Hradec Králové, BK Mladá Boleslav, Vladimír Růžička, Denis Godla, Milan Gulaš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spokojený Pech: Těžkého losu na začátek jsem se obával, devět bodů je super  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.