Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V obrovském bezbrankovém dramatu Motor neuspěl v nájezdech

Málokdo by čekal, že na severu Čech nepadne jediná branka po 65 minutách. Motor ani Litvínov se gólově neprosadily. Po prodloužení, ve kterém se branky diváci nedočkali, musely přijít na řadu samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější hráči Vervy, když v šesté sérii jim bod navíc zařídil Giorgio Estephan.

Budějovičtí po šestnácti vteřinách zahráli kotouč na zakázané uvolnění. Z následného vhazování před Hrachovinou pálil Kudrna, jehož rána se od vyrážečky českobudějovického brankáře odrazila do ochranné sítě. Až ve čtvrté minutě se Jihočeši dostali k zakončení, které měl na svědomí Šenkeřík. Při první přesilové hře Motoru se ale k největší příležitosti prodrali domácí, když Vráblík zaváhal na modré čáře. Toho využil Gut, který chtěl prostřelit Hrachovinu, což se mu ale nepovedlo. Zhruba v polovině třetiny vyslal tvrdou střelu z pravé strany Strejček a českobudějovickému gólmanovi puk propadl těsně vedle brány. Výborným zákrokem se blýskl Hrachovina, když musel zasahovat proti akci Hlavy, proti které vyzrál. Hokejistům z jihočeské metropole zatrnulo v patnácté minutě, kdy Zdráhal adresoval puk Šaldovi, jenž z části netrefil odkrytou klec. Pár sekund nato mohl otevřít skóre Hanzl blafákem do bekhendu, leč Zajíčkův beton byl na správném místě. Úvodní dvacetiminutovka žádnou branku nepřinesla, do šaten se šlo za stavu 0:0. 

Pohlednou souhru předvedli Čachotský s Gulašem. Prvně jmenovaný nabral rychlost a těsně před modrou čárou přenechal kotouč budějovickému kapitánovi, který si ho potáhl na osu. Zajíček ale předvedl značnou schopnost lapačkou. V téže minutě fauloval Pech a uštědřil Motoru oslabení. V něm se ale k domácím do pásma s kotoučem prodrali Hanzl se Strnadem, ale nic z toho nebylo. Litvínovští po většinu zbylého času početní výhody kombinovali, ale na Hrachovinu si nepřišli. Budějovičtí si vytvořili na soupeře větší tlak. Nejdříve střílel Doležal, poté Šenkeřík. Když se schylovalo k polovině duelu, Valský si velice rychle všiml Vondrky a z ostrého úhlu mu poslal kotouč přímo před Zajíčka. Čtyřicetiletý útočník však litvínovského strážce nepřekonal. Staronový muž v sestavě Motoru Adam Raška se zpoza brány snažil protlačit kotouč za čáru, ale neměl dostatek štěstí. Na druhé straně se musel činit Hrachovina, který musel čelit čtyřem střeleckých pokusů Chemiků. Půl minuty před druhou sirénou zakončoval mezi betony Vondrka, kterému ale zakončení úplně nesedlo. Ani v prostředním dějství nebyli diváci na Zimním stadionu Ivana Hlinky svědky jediného gólu. Za bezbrankového stavu se týmy rozešly do kabin. 

Z nebezpečné pozice pálil Estephan, ale jeho pokus k Hrachovinovi neprošel. Ve 43. minutě došlo k zásadnímu momentu hry. Po dělovce jednoho z litvínovských hráčů tečoval kotouč Michal Gut, ale provinil se proti pravidlům. Kotouč holí zasáhl nad hranicí horní tyče, a tak hlavní rozhodčí po konzultaci s videorozhodčím gól neuznali. Ve středu hřiště došlo ke střetu dvou bývalých spoluhráčů z minulé sezony, Pecha a Abdula. Českobudějovický útočník se otáčel a narazil do ramene Abdula. O nedovolený zákrok se tedy nejednalo. Oba se celky si vcelku snadno přecházely do třetin soupeřů a tvořily si šance. Zajímavou šancí se jevila střela Hlavy, jenž pálil ihned po vhazování. Hrachovina zasáhl ramenem a puk se odrazil do rohu. Zile trefil Čachotského holí do obličeje a Motor měl možnost přesilovky. České Budějovice si vypracovaly dvě střelecké příležitosti, ale ani jedna neskončila v síti Zajíčkovy brány. Po vypršení početní výhody se Vráblík vydal pozdravit litvínovskou obranu a brankáře, ale po objetí litvínovské svatyně se gólu nedočkal. Ani třetí třetina síť v ani jedné brance nerozvlnila, a tak se za stavu 0:0 šlo do prodloužení. 

Oba týmy se v první polovině dostávaly do slibných šancí. Neskutečné drama přinesli Litvínovští a vzápětí sám na Zajíčka mířil Valský, ale ani on neuspěl, když zakončoval bekhendem. Ideální možnost na zisk dvou bodů měl Hanzl, ale jeho bývalý spoluhráč z Vervy stojící mezi třemi tyčemi proti němu znovu vytáhl excelentní zákrok. Kudrna v poslední minutě nastavení pláchl budějovické obraně, a i Hrachovina ukázal, jaké schopnosti má. V nájezdech uspěl Litvínov, v šesté sérii rozhodl Giorgio Estephan.

HC Verva Litvínov - HC Motor ČB 1:0sn (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: rozh. náj. Estephan. Rozhodčí:Sýkora, Šindel - Frodl, Hynek. Vyloučení: 2:1. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 126. Střely na branku: 20:32.

HC Verva Litvínov: Zajíček (Godla) – Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel (A), Jaks, Wesley, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Jurčík – Abdul, Estephan, Zdráhal (A) – Havelka, Gut, Hlava – Berka, Danielčák

HC Motor ČB: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Čachotský, Pech (A), Gulaš (C) – Vondrka, Hanzl, Valský – Dzierkals, M. Toman, Doležal – Strnad, V. Tomeček

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor ČB

Štítky Madeta Motor České Budějovice, HC Verva Litvínov, Česko, hokej, extraliga, zápas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V obrovském bezbrankovém dramatu Motor neuspěl v nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.