Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

S Mountfieldem je Motor bez bodu

České Budějovice přivítaly na svém ledě HC Mountfield Hradec Kralové. Domácí celek na soupeře neustále dotahoval. Dominik Hrachovina inkasoval dvě smolné branky a svěřenci Davida Čermáka tak na svého soupeře nestačili. Tři body putují tedy do Hradce Králové.

Úvod utkání byl opatrnější, diváci si ale přišli na své. Hrálo se svižně na obou stranách. Skoré mohl otevřít domácí celek, který měl k tomu příležitost ve dvou přesilových hrách. Největší šanci zaznamenal po akci na jeden dotek Jakub Valský, ale rána mu nakonec nesedla. Ve 14. minutě se šlo předčasně do kabin kvůli technické závadě na ledové ploše za stavu 0:0.

Po odstranění problému na ledě se opět pokračovalo ve hře. Po vyloučení Jana Štencela využil soupeř početní výhodu a otevřel skóre. Hrachovina měl zakrytý výhled a Graeme Mccormak svou střelou od modré zapadla k pravé tyči.

Ve druhé třetině se prosadil v početní výhodě Roman Vráblík. Budějovičtí se drželi ve svém útočném pásmu, dostali Hradec pod tlak a urostlý obránce pak vypálil od modré a svou ranou vymetl pavučinu Kiviahovy branky. Diváci ve druhé dvacetiminutovce viděli svižný a bojovný hokej. Více ze hry měli domácí, ale spokojenější odcházeli do kabin hosté. Šťastný gól hostí, který byl připsán Matějovi Chalupovi, když Hrachovina měl kotouč pod sebou a sám a nešťastně si strčil puk za čáru

V úvodu poslední třetiny získal Milan Gulaš puk u mantinelu, sjel do levého kruhu, zamířil k zadní tyči a zajistil svému týmu vyrovnání. Netrvalo dlouho a hosté opět vyrovnali. Mountfield se ujal vedení po nahození kotouče z pravého úhlu na branku, puk si našel cestu za brankovou čáru, když se odrazil od Hrachovinovy brusle. Autorem branky byl Martin Štohanzl. Domácí do v závěru zkoušeli v šesti bez brankáře, Budvar arénou zazněla už jen tyčka.

HC Motor České Budějovice – Mountfield HK 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. Vráblík (Štencel, Pech), 41. Gulaš (Doležal, Čachotský) – 15. McCormack (Blain), 38. Chalupa, 45. Štohanzl. Rozhodčí: Hribik, Jaroš - Svoboda, Zíka. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. Diváci: 5654. Střely na branku: 29:23. Průběh utkání: 0:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Motor: Hrachovina – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Kachyňa, Hovorka – Čachotský, Pech (A), Gulaš (C) – Vondrka, Hanzl, Valský – Dzierkals, M. Toman, Doležal – Strnad, Raška I, V. Tomeček.

Mountfield: Kiviaho – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík, Marcel – Eberle, Cingel, Lev – R. Pavlík, Lalancette, Werek – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Chalupa, Štohanzl, K. Lang. Trenér: Tomáš Martinec

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, motor, mountfield, české budějovice, hradec králové, extraliga, zápas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

S Mountfieldem je Motor bez bodu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.