Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Před deseti lety se hrál nejdelší zápas v historii extraligy. Zápas Budějovic s Vítkovicemi skončil v čase 113:51

Před deseti lety, 7. března 2013, se odehrál nejdelší zápas v historii české extraligy. Hokejisté Vítkovic porazili České Budějovice na budějovickém stadionu 3:2 v třetím prodloužení a zápas skončil v čase 113:51. Šťastným hrdinou, který zápas rozhodl, byl hostující Peter Húževka. Do té doby nejdelším zápasem v extralize byl čtvrtfinálový souboj Plzně s Pardubicemi v březnu 2009, který rozhodl na 4:3 ve prospěch Západočechů v čase 86:07 Martin Adamský.

Třetím nejdelším zápasem hokejové extraligy byl šestý zápas finále play off mezi Spartou a Libercem v dubnu 2016. Liberec vyhrál 2:1 v druhém prodloužení, o zisku titulu pro Bílé Tygry, kteří vyhráli i základní část soutěže, rozhodl v čase 85:09 slovenský útočník Martin Bakoš.

V NHL se nejdelší zápasy odehrály v 30. letech minulého století. V roce 1936 skončilo utkání Montreal Maroons - Detroit Red Wings 0:1 v šestém prodloužení po 176 minutách a 30 sekundách hry. Zápas skončil až v půl třetí ráno. Až do roku 2017 byl tento zápas nejdelším na světě.

Aktuálně nejdelší hokejový zápas historie trval 217 minut a 14 vteřin. Rekord vytvořily v roce 2017 norské celky Storhamar a Sarpsborg. Páté utkání čtvrtfinále play-off po osmi prodlouženích rozhodl domácí Storhamar, který zásluhou dlouholeté opory Joakima Jensena zvítězil 2:1 a sérii ovládl 3:2. Hráči Storhamaru a Sarpsborgu nastoupili po základní hrací době ještě do osmi přidaných dvacetiminutovek a nakonec posunuli rekord o více než 40 minut.


7. března 2013: Drama až do posledního konce. Takové bylo rozhodující utkání série, které rozhodlo o tom, že pro českobudějovické hokejisty sezona končí. Jihočeši byli po většinu utkání lepším celkem, dvakrát vedli a měli několik velkých šancí utkání rozhodnout, ale hokej někdy dokáže být pořádně krutý. Na historicky nejdelší utkání Extraligy tak budou lépe vzpomínat hostující hokejisté, kteří slaví postup mezi nejlepších osm celků.

„Vítkovice našly cestu, jak sérii vyhrát. My ne, takže jim mohu jen pogratulovat k postupu. Pro nás sezona končí. Jestli dnes hosté vyhráli zaslouženě nebo ne, nehraje žádnou roli a nikoho to nezajímá," říkal po nejdelším extraligovém zápase historie trenér Peter Draisaitl.

České Budějovice - Vítkovice 2:3p
1:1, 1:1, 0:0 - 0:1

Branky a nahrávky: 6. Švihálek (Červený, Škoda), 29. Švihálek (Červený) – 12. Strapáč (Stehlík, Hruška), 32. Káňa (Roman, Svačina), 114. Húževka (Svačina). Rozhodčí: Šindler, Hodek - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 5:9 Využití: 0:1 V oslabení: 0:0 Diváci: 5306 Střely na branku: 96:47 Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto František Panec

Štítky Sport, hokej, 7. března, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před deseti lety se hrál nejdelší zápas v historii extraligy. Zápas Budějovic s Vítkovicemi skončil v čase 113:51  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.