Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Útočník Simon podepsal s Českými Budějovicemi smlouvu do konce sezony

Hokejový útočník Dominik Simon podepsal smlouvu do konce sezony s Českými Budějovicemi, s kterými téměř měsíc trénoval. Informoval o tom klubový web Motoru. Devětadvacetiletý účastník tří mistrovství světa se zkušenostmi z NHL naposledy působil v pražské Spartě. Za Motor odehrál v přípravě všechny čtyři dosavadní zápasy a připsal si tři body za tři asistence.

„Svým přístupem v trénincích i zápasech přesvědčil mě i trenéry, že může být pro Motor přínosem. Je to bezesporu velice kvalitní hráč se spoustou zkušeností. Ještě nás společně čeká spousta práce, ale věříme, že Dominik Motoru pomůže a stane se oporou," řekl sportovní manažer Českých Budějovic Jiří Novotný.

Simon se loni vrátil do extraligy po sedmi sezonách za mořem. Podepsal kontrakt s pražskou Spartou, ale nakonec odehrál v základní části jen 22 zápasů, dal dva góly a na jeden nahrál. Naposledy hrál před polovinou prosince. Celkem má Simon v extralize za Spartu a Plzeň na kontě 152 zápasů a připsal si 51 bodů za 30 branek a 21 asistencí.

Do Plzně odešel ze Sparty v roce 2014 a po jedné sezoně zamířil do NHL. Tam za Pittsburgh, Calgary a Anaheim sehrál 256 zápasů a nasbíral 77 bodů za 22 branek a 55 asistencí. Ve 12 duelech play off přidal čtyři přihrávky. Loni startoval na mistrovství světa ve Finsku, kde český český národní tým získal bronz. Simon ale z osobních důvodů opustil mužstvo po dvou odehraných zápasech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Sport, hokej, extraliga, České Budějovice, Simon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útočník Simon podepsal s Českými Budějovicemi smlouvu do konce sezony  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.