Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Ta atmosféra, to bylo něco parádního, liboval si po výhře Milan Doudera

Motor potřeboval nastartovat po nevydařeném utkání na Spartě. Šanci na nápravu měl v neděli v prvním domácím klání proti Olomouci. Utkání po výsledku 3:1 zvládl a má první body v ročníku 2023/2024. Úvodní výhru ohodnotil obránce Milan Doudera, jenž si připsal dvě trestné minuty.

Milane, byla premiéra v této sezoně před domácími diváky ubojovaná? 
Byla. Jsme rádi, že jsme to zvládli. Před zápasem jsme si řekli, že to chceme urvat za každou cenu, protože jsme chtěli chytnout začátek sezony. Chtěli jsme mít po víkendu aspoň jedno vítězství a odčinit Spartu. Byla parádní divácká kulisa. Děkujeme fanouškům, jak nás podpořili, a doufám, že jsme se jim odvděčili. 

Co jste si řekli po utkání se Spartou? Bylo první v sezoně, Sparta byla mnohem více na koni než vy. 
Řekli jsme si, že jsme to nebyli my. Byli jsme takoví ustrašení a nehráli jsme to, co jsme chtěli. Věděli jsme, že přijde plný dům a že potřebujeme vyhrát, abychom chytli start sezony. Budeme pracovat dál. 

Olomouc výborně napadala. Chvílemi tam byly z vaší strany menší zmatky. 
Občas nás tam zamkli, ale to stejné platilo i na druhé straně. Olomouc byla velice nepříjemná. Byl to těžký zápas a jsme rádi, že jsme ho zvládli. 

První domácí zápas sezony vítězný, Motor přemohl Olomouc

Hokejisté českobudějovického Motoru zvládli první domácí utkání nové sezony. Před více než šesti tisíci diváky Jihočeši oslavili výhru 3:1 nad Olomoucí. Zazářila především předsezónní posila Adam Kubík, která přispěla hned dvěma brankami! Třetí...

Pan Čihák na tiskové konferenci řekl, že ty zmatky můžou pramenit kvůli začátku sezony a mnoha myšlenkám. 
Ano. Jak jsem řekl, dneska jsme moc chtěli vyhrát. Ty chyby pramenily z toho, že jsme hodně chtěli. Když už jsme chybovali, Hrášek nás skvěle podržel. Měl mnoho famózních zákroků a za to mu patří velký dík. 

Hanáci jsou hodně bruslivý tým, v pátek porazili Kladno 1:0 a vítězství vyválčili. Jak je těžké jim stačit? 
V dnešní době lehcí soupeři nejsou. Každý tým umí bruslit a rozhodují detaily, kdo to chce víc a my jsme si za tím dnes šli od začátku. 

Stejně jako se Spartou jste inkasovali při vlastní přesilovce. Vy jste u toho byl. Jak se to celé seběhlo? 
Někdo to tam vyhazoval po mantinelu, já jsem to chtěl chytnout bruslí, od které se puk odrazil k protihráčovi, který mu to dal z jedničky a byl z toho brejk. Musíme si na to dávat pozor. 

První domácí zápas, diváci vás hnali dopředu. Je to vlastně i jeden z hlavních důvodů, proč jste si vybral Budějovice, že? 
Ta atmosféra, to bylo něco parádního. Moc jsem se těšil na závěrečnou děkovačku, co se bude dít, a diváci nezklamali. Bylo to fakt super. Doufám, že budeme vyhrávat co nejvíce, abychom si to s nimi mohli takto užívat. 


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, hcmotor, extraliga, Milan Doudera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ta atmosféra, to bylo něco parádního, liboval si po výhře Milan Doudera  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.