Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

První domácí zápas sezony vítězný, Motor přemohl Olomouc

Hokejisté českobudějovického Motoru zvládli první domácí utkání nové sezony. Před více než šesti tisíci diváky Jihočeši oslavili výhru 3:1 nad Olomoucí. Zazářila především předsezónní posila Adam Kubík, která přispěla hned dvěma brankami! Třetí trefu Jihočechů poté přidal v oslabení Brant Harris a Motor se tak raduje z prvních bodů v sezoně.

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí, kteří se více drželi v útočné třetině, avšak do vyložených šancí se nedostali. V šesté minutě usedl na trestnou lavici Mikuláš Hovorka, Hanáci početní výhodu ale využít nedokázali. Hru v početní výhodě následně nezužitkovali ani Jihočeši po vyloučení Škůrka. Při vyloučení Pýchy se ve 13. minutě do zajímavé příležitosti dostal Jan Bambula. Hostující útočník nebezpečně pálil z mezikruží, Hrachovina se ale vytáhl, pravým ramenem jeho ránu zlikvidoval. Další průběh první dvacetiminutovky už moc větších šancí nepřinesl, a tak se odcházelo do kabin za bezbrankového skóre.

Na úvodní branku zápasu si diváci v Budvar Aréně počkali do pětadvacáté minuty. Za hákování na trestnou lavici usedl hostující Musil a Jihočeši trestali. Dostatek prostoru ke střele dostal Adam Kubík a svojí první ligovou trefou v dresu s M na hrudi rozjásal fanoušky. O dvě minuty později mohlo být ještě veseleji po vyloučení Macuha. Aktivní Kubík opět nebezpečně pálil. Konrád vyrazil kotouč pouze před sebe, kde stál Harris, který však nedokázal kotouč zasunout za hostujícího brankáře. Českobudějovičtí přesilovou hru nevyužili, dokonce při ní inkasovali. Kusko vysunul do úniku Jakuba Orsavu, jenž přesnou ranou srovnal. Po dalším faulu olomouckého celku měli dispozici svěřenci Ladislava Čiháka další přesilovou hru. Nenaložili s ní dobře, a tak mohl přijít trest. Po rychlé kombinaci Hanáků zakončoval Kusko, svojí ránu ale namířil do ramena Hrachoviny. Olomoučtí se dostali k dalšímu nebezpečnému zakončení díky Kucserovi, který využil zaváhání českobudějovické obrany, avšak Hrachovina vytáhl další povedený zákrok. Na velkou šanci domácího celku se čekalo do 39. minuty, postaral se o ní Martin Beránek. Domácí útočník se dostal k zakončení těsně před Konrádem, ale nedokázal přehodit beton zkušeného olomouckého brankáře. Do závěrečné třetiny si tak týmy nesly nerozhodný výsledek.

Domácí vstoupili do třetí periody aktivně, dobře schovanou střelou se prezentoval Gulaš, jeho prudká dělovka ale prolétla jen těsně nad brankou Olomouce. Na druhé straně zahrozili hosté zásluhou Knotka, který se pokusil využít nepřesnou rozehrávku domácích. První ránu dokázala domácí obrana zablokovat, druhý pokus poté orazítkoval pouze mantinel za brankou. Ve 48. minutě jsme se dočkali třetí trefy zápasu a podruhé šli do vedení domácí. Lukáš Pech udržel kotouč v držení, objel branku a našel krásně Adama Kubíka, který přidal svojí druhou trefu v zápase. V padesáté minutě šli domácí do čtyř po faulu Štencela. Olomouc uzamkla Motor v jeho pásmu. Hanáci si vytvořili si velký tlak, který však ve vyrovnávací trefu nedokázali proměnit i díky spolehlivému brankáři domácích a obětavosti obrany. Nedobře s Jihočechy mohlo být při vyloučení Doudery, to se však nestalo. Ve druhé třetině se v oslabení prosadili hosté, ve třetí se to povedlo domácím. Brant Harris využil zaváhání hostů a v úniku uspěl i proti Konrádovi. Olomoučtí sice ve zbytku přesilové hry zmáčkli domácí tým, snižovací branku ale nepřidali, Hrachovina ve spolupráci s obránci vše zvládl. Minutu a sedm sekund koncem ještě Hanáci dostali možnost ke zdramatizování zápasu při vyloučení Pecha. Svěřenci Jana Tomajka si přesilovou hru ještě vylepšili odvoláním Konráda, ani to jim však ke vstřelení branky nepomohlo. Budvar aréna tak po závěrečném hvizdu mohla slavit, Motor zvládl první domácí utkání sezony a slaví první tři body v sezoně!

Banes Motor České Budějovice – HC Olomouc 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 26. Kubík (Pýcha), 48. Kubík (Pech, Ordoš), 57. Harris – 28. Orsava (Kusko, Řezníček). Rozhodčí: Pražák, Květoň – Lhotský, Hnát. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 6047. Střely na branku: 19:37.

Motor: Hrachovina (Strmeň) – Gulaši, Pýcha, Doudera (A), Krutil, Štencel, Hovorka, Kachyňa – D. Simon, Harris, Gulaš (C) – Ordoš, Pech (A), Kubík – F. Přikryl, Hanzl, M. Beránek – Koláček, Vopelka, Toman.

Olomouc: Konrád (Sedláček) – Ondrušek (C), Černý, Sirota, Rutar, Švrček, Škůrek, Řezníček – Klimek, Nahodil (A), P. Musil – Chmielewski, Kusko, Orsava – Navrátil, Knotek (A), Bambula – Kunc, Macuh, Kucsera.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, motor, olomouc, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První domácí zápas sezony vítězný, Motor přemohl Olomouc  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.