Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Další domácí vítězství. Motor otočil skóre ve třetí třetině

Motor předvedl soustředěný výkon a o výsledku rozhodl svými brankami ve třetí třetině. Nejprve se po Ordošově aktivitě prosadil Harris a rozhodující trefu zaznamenal po Gulašově přihrávce v přesilové hře Adam Kubík.

Do českobudějovické sestavy se poprvé v sezóně začlenil uzdravený obránce Roman Vráblík, po jednozápasové odmlce naskočil i Martin Beránek. Mimo hru zůstal zraněný Hanzl. Trenérský štáb se rozhodl pro změnu v zahajovací sestavě, kde došlo k přeskupení útočníků v prvních dvou formacích. Jihočeši v zápase v Brně neskórovali a střelecké mlčení chtěli co nejdříve protrhnout. Už po dvou minutách se ale musel Motor bránit vítkovické přesilovce po Štencelově vyloučení. Hosté se nastěhovali před Hrachovinu, při střelbě byl aktivní exbudějovický bek Percy, hosté se ovšem neprosadili. V 9. minutě zkoušel štěstí Claireaux, který najížděl v přečíslení proti domácí brance, proti jeho střele podržel Motor Hrachovina. Jihočeši soupeře v první třetině přestříleli 10:5. Jejich největší příležitost měl po Kubíkově nabídce Harris, Klimeš jeho střelu zklikvidoval a natahujícímu se Ordošovi chybělo k dorážce pár centimetrů.

Ve 24. minutě putoval k trestoměřičům Pýcha, domácí se bránili v oslabení výborně. Jenomže těsně po vypršení trestu si hráči Motoru špatně rozebrali hráče, Chlán v mezikruží našel neobsazeného Robertse Bukartse a ten bez přípravy poslal puk mimo Hrachovinův dosah - 0:1. Čekání Motoru na vstřelenou branku se protahovalo, po vyloučení Hovorky se navíc museli domácí znovu bránit. Hrachovina se zaskvěl povedenými zákroky. Zuby si na něm vylámal ve velké šanci Mueller, aby následně svou bekhendovou dorážku poslal do tyče. Hrachovina si vychutnal i Bukartsovu ránu, proti které se včas přesunul. Až ve 33. minutě se mohli v přesilovce předvést i hráči Motoru a vytvořili si při ní velkou šanci. Ordoš zakončoval sám před Klimešem z otočky bekhendem, vítkovický gólman vykouzlil povedený zákrok lapačkou. Následně střílel ze své palebné pozice Gulaš a puk vyprášil Klimešův beton. Vítkovický strážce brány si poradil i s Pechovými pokusy.

Motor tak do závěrečného dějství vstupoval s jednobrankovou ztrátou. Ve 47. minutě se Ordoš nenechal odstavit od puku, poslal ho v pádu směrem ke Klimešovi a kotouč zasáhl povoleným způsobem bruslí Brant Harris. Puk se zastavil až za brankovou čárou a stav byl 1:1. Následovala nervózní pasáž utkání, kdy byli postupně vyloučeni Gulaš a Krieger. V 50. minutě Hrachovina vyhrál další souboj proti Muellerovi. V čase 50:57 byl vyloučen vítkovický Chlán a domácí využili přesilovky k obratu ve skóre. Milan Gulaš z rohu hřiště vymyslel parádní pas na Adama Kubíka a ten z první poslal puk nechytatelně pod horní tyč – 2:1. Při následném Vráblíkově vyloučení toužili Vítkovičtí po srovnání, Hrachovina lapil Kriegerovu šanci. V čase 57:04 otupil vítkovickou snahu svým proviněním proti pravidlům Grman. Tentokrát už si oproti utkání s Mountfieldem nenechal Motor v závěru protéct tři body mezi prsty, Harris sice prázdnou netrefil, ale proti šesti hráčům závěrečné vhazování v obranném pásmu sehrál domácí celek na jedničku a fanoušci Motoru se tak mohli radovat z další výhry.

Banes Motor České Budějovice – HC Vítkovice Ridera 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 47. Harris (Ordoš), 53. Kubík (Gulaš, Pýcha) – 26. Bukarts (Chlán, Claireaux). Rozhodčí: Pražák, Květoň – Hynek, Zíka. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 5704.

Motor: Hrachovina – Gulaši, Pýcha, Doudera, Hovorka, Štencel, Vráblík – Ordoš, Harris, Kubík – Simon, Pech, Gulaš – Beránek, Přikryl, Valský – Chlubna, Vopelka, Toman.

Vítkovice: Klimeš – Percy, Raskob, Mikuš, Grman, Gewiese, Kovář, Stehlík – Bukarts, Krieger, Mueller – Káňa, Chlán, Lakatoš – Dej, Claireaux, Fridrich – Lednický, Přibyl, Krejsa.

Ohlasy po zápasu 

Jiří Hanzlík (trenér Motoru): „Dvě třetiny z naší strany nebyly ideální. Na našich hokejkách byla nervozita a v utkání nás udržel skvělými zákroky gólman Hrachovina. Ve třetí třetině jsme výrazně zlepšili pohyb a celkově byl náš hokej lepší. Po boji jsme šťastně vyhráli, ale i takové body se počítají.“

Miloš Holaň (trenér Vítkovic): „Těžký a vyrovnaný zápas. Byl to boj do poslední minuty. Hráli jsme tvrdě a nepříjemně, šli jsme do vedení, ale mrzí mě nevyužité přesilovky a neproměněné obrovské šance ve druhé třetině. Takové musí útočníci formátu, jak máme, využít. Ve třetí třetině jsme doplatili na špatnou disciplínu. Udělali jsme tři zbytečné fauly a jeden byl potrestán."

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl / HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další domácí vítězství. Motor otočil skóre ve třetí třetině  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.