Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Motor veze do Budějc další tři body

Motor se v Mladé Boleslavi rozstřílel. Byť domácí měli na kontě více střeleckých pokusů, své šance proměňovali Jihočeši. Díky brankám Kubíka, Přikryla, Ordoše a Koláčka si vybudoval Motor dostatečný náskok, pátou branku pak po krásné kombinaci vsítil Beránek. V dalším zápase hostí Motor ve čtvrtek Liberec.

Motor tentokrát nemohl v útoku kromě Martina Hanzla využít ani Dominika Simona a tak hostující trenéři museli opět přistoupit k přeskupení formací.

Bruslaři byli v prvních minutách aktivní. Po závaru ve 4. minutě ze slibné pozice pálil mladoboleslavský Pyrochta, naneštěstí pro domácí barvy ale branku přestřelil. A tak se skóre měnilo na druhé straně, když rychlý protiútok hostů z levého kruhu přesně zakončil Adam Kubík - 0:1. Českobudějovický kanonýr se trefil přesně do levého vinglu a zapsal tak pátý gól v probíhající sezoně.

Vyrovnání viselo ve vzduchu ve 13. minutě, kdy se Fořt prodral až před branku, kde však nevyzrál na Hrachovinu. Z následného tlaku Bruslařů ještě vyplynula rána Čecha i na ní si ale smlsnul hostující brankář. Mladoboleslavští si poté měli střihnout čtyřiminutovou přesilovku po nedovoleném zákroku na Šmerhu, tlak si ale nevytvořili a o dvě minuty se sami připravili vlastním faulem. Krátce před koncem první části ještě hrozil Šmerha, z levého kruhu ale střelou na vzdálenější šibenici minul.

Nástup do druhé periody vyšel hostům náramně: už po 59 sekundách totiž náskok Motoru navýšil Filip Přikryl po rychlém kontru z levé strany, když šikovně sklepnul mimo Novotného dosah Douderovo nahození - 0:2. Od Českých Budějovic to bylo na nějakou dobu vše, zato domácí přidali. Blízko ke korekci stavu byl Malát. Ten se před brankou dostal k teči Osburnovy střely, kterou pro amerického obránce připravil Lantoši.

Ve 31. minutě se v nadějné pozici objevil Harris, který ještě branku minul. Ne však Jan Ordoš, který se o minutu později zjevil volný přímo před Novotným a s obrovskou příležitostí naložil výborně, kotouč poslal do pravé šibenice. Bruslaři poté před odchodem do šaten několikrát dokázali vytvořit před Hrachovinou zámek, síť ale rozvlnit nedokázali.

To Budějovičtí síť rozvlnit dokázali, když se ve 46. minutě z velkého úhlu prosadil Josef Koláček. Hostující útočník pálil téměř z rohu hřiště, přesně trefil volnou skulinku nad brankářovým ramenem a Novotnému kotouč propadl do sítě - 0:4. Za další dvě minuty nejprve Lantoši u levé tyčky oslovil Čecha, jehož tutovku skvělým zákrokem hokejkou zastavil Hrachovina. Slovenský útočník v témže střídání ještě krátkým pasem k pravé tyči hledal Järvinenovu hůl, ale ani tentokrát z toho gól nebyl.

Domácí publikum dostalo dávku radosti až v 50. minutě, kdy Aaltonen parádním pasem oslovil Filip Pyrochtu a ten se z pravého kruhu nemýlil. Jenže už za minutu opět udeřili hráči ve žlutém. A předvedl překrásnou kombinaci. Gulašova žabička našla spoluhráčovu hůl, Přikryl následně vybídl Martina Beránka, jenž u levé tyčky neměl problém zakončit do odkryté klece - 1:5. Bruslaři si ve zbylém čase vytvořili hned několik slibných pozic, ujal se jen pokus před brankou důrazného Tomáše Fořta.

BK Mladá Boleslav – Banes Motor České Budějovice 2:5 (0:1, 0:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 50. Pyrochta (Aaltonen), 60. Fořt – 5. Kubík (Harris), 21. F. Přikryl (Doudera), 32. Ordoš (Doudera, Hovorka), 46. Koláček (Chlubna), 51. M. Beránek (F. Přikryl, Gulaš). Rozhodčí: Šír, Pilný – Frodl, Špůr. Vyloučení: 1:3. Bez využitíDiváci: 2587. Střely na branku: .

Mladá Boleslav: Novotný – Pyrochta, Osburn, Jánošík, Štibingr, Čech, Pláněk, Bernad – Aaltonen, Järvinen, Skalický – Söderlund, Roman, Lantoši – Malát, Fořt, Šmerha – Dvořáček, Suchý, Stránský.

Motor: Hrachovina – Gulaši, Pýcha, Doudera, Hovorka, Štencel, Vráblík, Kachyňa – Ordoš, Harris, Kubík – M. Beránek, F. Přikryl, Gulaš – Toman, Pech, Valský – Chlubna, Vopelka, Koláček

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, Mladá Boleslav, hokej, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor veze do Budějc další tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.