Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dramatický závěr pro Liberec, Motor padl v prodloužení

Hokejisté českobudějovického Motoru svedli v rámci 8. kola nejvyšší soutěže dramatickou bitvu s Libercem. Napínavé utkání dospělo až do prodloužení, ve kterém rozhodl o vítězství hostů Tomáš Filippi. Svěřenci Ladislava Čiháka tedy nepřidali na své konto třetí výhru v řadě, berou bod po prohře v prodloužení. Za Jihočechy se gólově dokázal prosadit Lukáš Pech, kapitán Milan Gulaš a Adam Kubík.

Hosté vstoupili do utkání aktivněji, hned v úvodu pálil po odrazu od mantinelu Flynn, avšak Hrachovina se rychle přesunul a pokus libereckého útočníka zneškodnil. Na druhé straně se po necelých šesti minutách pokusil otevřít skóre Hanzl. Navrátilec do motorácké sestavy pálil backhandem po objetí branky, mířil těsně nad svatyni Hrenáka. Po vyloučení Vráblíka si hosté zahráli početní výhodu. Největší příležitost v ní přišla po zaváhání Šticha, který neúspěšně vyhazoval kotouč. Ten skočil na holi Filippiho, jenž těsně minul branku. I domácí dostali k dispozici početní výhodu, ale ani oni úspěšní nebyli. Motor si sice během přesilové hry vytvořil několik nebezpečných zakončení, Hrenák však ve spolupráci s obranou vše dokázal vyřešit. Největší šanci si domácí vypracovali těsně na konci početní výhody zásluhou Pecha, jenž dostal nabito od Štencela. Domácí útočník ale pálil pouze do betonu Hrenáka. Až v poslední minutě úvodní části jsme se měnilo skóre. Po závaru před brankou dokázal dotlačit kotouč za libereckého brankáře Lukáš Pech, který si otevřel svůj gólový účet v této sezoně a Motor si tak do dalšího průběhu nesl jednobrankové vedení. 

Druhá část byla na góly bohatější. Liberečtí vstoupili opět aktivně do třetiny, tentokráte však byli odměněni v podobě branek. Po minutě a pětadvaceti sekundách zužitkoval kanadskou spolupráci s Melanconem Jayce Hawryluk, pro hostujícího útočníka šlo o prvním trefu v novém angažmá. Ještě hůře pro domácí bylo o jedenačtyřicet sekund později, kdy překvapil Hrachovinu Jaroslav Vlach a Severočeši tak šli do vedení. Tygři pokračovali ve své aktivitě i nadále, proti Flynnovi ale se zaskvěl Hrachovina. V polovině zápasu ale přeci jen hosté odskočili na dvoubrankový rozdíl. Michal Birner dostal prostor k zakončení v nebezpečném prostoru a propálil Hrachovinu. Ve 34. minutě usedl na trestnou lavici hostující Klíma, kterého následně ještě doplnil Filippi. Domácí tak měli ideální příležitost na skórování, kterou také využili. Kapitán Milan Gulaš se nad ničím nerozpakoval a dělovkou rozjásal Budvar arénu. Při následném pokračování výhody o jednoho hráče vytvořili Jihočeši před Hrenákem obrovský tlak, zužitkovat se ale ani jedna střela nepodařila. Ke konci třetina měli naopak hosté šanci opět odskočit při přesilové hře po vyloučení Valského, Liberečti svojí početní výhodu zužitkovat nedokátali, a tak si do závěrečné dvacetiminutovky nesli jednobrankový náskok.

Třetí část začala z obou stran opatrněji, moc šancí jsme v úvodu neviděli. Jihočeši byli v útoku častěji, liberecká defenziva v čele s Hrenákem však všechny pokusy dokázala likvidovat. V 52. minutě se domácí dostali do přečíslení tři na dva, které vyřešili velmi dobře. Adam Kubík hledal na druhé straně najíždějícího Ordoše, kterému však kotouč přeskočil těsně před brankou hůl. Bývalý útočník Liberce byl v dresu domácího celku stále aktivní, o pár sekund později se prodral přes McCoshena, jenž ho fauloval a nabídl domácím početní výhodu. Tou svěřenci Ladislava Čiháka nepohrdli, Pýcha předložil kotouč Adamu Kubíkovi, který tvrdou dělovkou srovnal skóre. Euforii domácích mohl zmrazit necelých sedm minut před koncem Bulíř. Hostující útočník se skvěle zbavil svého strážce a ocitl se tváří v tvář Hrachovinovi, který v kritický moment dokázal podržet svůj celek. Ve zbylém průběhu třetí části měli domácí hráči navrch, na branku Hrenáka vyslali několik nebezpečných střel, ale ani jedna se neujala. K rozuzlení čtvrteční zápletky tedy muselo dojít v nastaveném čase. 

Prodloužení trvalo pouhých šestatřicet sekund. Doudera byl při sporné situaci obrán o kotouč obranné modré čáře. Ránu Oscar Flynna dokázal Hrachovina ještě zlikvidovat, na dorážku Tomáše Filippiho už nestačil, a tak si hosté odvážejí do Liberce dva body za výhru po prodloužení. 

Banes Motor České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 3:4 p (1:0, 1:3, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Pech, 35. Gulaš (Kubík, D. Simon), 53. Kubík (Pýcha, Gulaš) – 22. Hawryluk (Melancon, A. Najman), 23. Vlach (Šír), 30. Birner, 61. Filippi (Flynn). Rozhodčí: Šindel, Květoň – Svoboda, Zíka. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 5534. Střely na branku:32:20.

Motor: Hrachovina (Strmeň) – Pýcha, Gulaši, Hovorka, Doudera (A), Vráblík, Štencel, Štich – Kubík, Harris, Ordoš – Gulaš (C), F. Přikryl, D. Simon – Valský, Pech (A), Hanzl – Koláček, Vopelka, Toman

Liberec: Hrenák (D. Král) – Budík, McCoshen, Melancon, Ivan, Knot, J. Dvořák, Galvas – Faško-Rudáš, Filippi (A), Rychlovský – Hawryluk, Bulíř (A), Birner (C) – Flynn, A. Najman, Pérez – Klíma, Šír, Vlach.

Ohlasy po zápasu:

Ladislav Čihák (Motor): „Nám se jednoznačně nepovedla druhá třetina. Jenom díky tomu, že jsme si pomohli přesilovkami a dobrým pohybem ve třetí třetině, jsme bodovali. Takhle bychom se ale chtěli prezentovat po celý zápas. Bod je pro nás zlatý. První třetinu jsme dohrávali hodně laxně, neměli jsme pohyb a důraz. Naše hra se mi vůbec nelíbila. Se druhou třetinou jsem byl extrémně nespokojený. Ale zase klobouk dolů, jak za to kluci vzali a pomohli si v přesilovkách. Vrátili jsme se do zápasu a škoda, že jsme se nemohli poprat o ten bod navíc. Prodloužení nechám bez komentáře.“

Boris Žabka (Liberec): „Jsme rádi za body, protože to nebyl jednoduchý zápas. Po bodově a gólově nevydařených zápasech potřebujeme každý bodík. Neměli jsme ideální vstup do utkání, chyběl nám pohyb a důraz. Ve druhé třetině jsme soupeři odskočili, ale sami jsme si to zkomplikovali, když jsme dostali góly v oslabení po faulech nefaulech. V prodloužení jsme byli šťastnější.“

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Liberec, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dramatický závěr pro Liberec, Motor padl v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.