Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Jihočeši nestačili na Spartu ani podruhé v sezóně

V posledním kole Motor konečně přerušil sérii těsných porážek, když si vyšlápl dokonce na vedoucí tým soutěže. Pardubice přitom na začátku třetí periody vedly o dvě branky, přesto Jihočeši brali dva body za výhru v prodloužení. Na tento výkon chtěli navázat i v dalším domácím zápase, tentokrát proti Spartě. Motor se dostal do vedení v oslabení zásluhou Adama Kubíka, jenže to bylo ze strany Budějovic vše. Poté se trefovali už jen Pražané, kteří si do hlavního města odvezli tři body za výhru 4:1.

Začátek utkání přinesl poměrně svižný hokej, který celkem záhy přinesl první početní výhodu, kterou si zahrála Sparta. Skóre se poprvé měnilo, větší radost z toho však měli domácí fanoušci, Motor se prosadil v oslabení! Skvělou práci odvedl Jan Ordoš, který táhl akci po pravé straně a bekhendovou žabičkou našel najíždějícího Adama Kubíka, který jen potvrdil svou formu z úvodu sezóny - 1:0. Nedlouho poté se však hostům povedlo srovnat, jen těsně po vypršení té samé přesilové hry. Po nahrávce Chlapíka se Janimu Lajunenovi povedlo prostřelit Hrachovinu mezi betony - 1:1. Pražané navíc obrátili skóre ve svůj prospěch. Krátce po ubráněné početní výhodě soupeře totiž našel Horák Davida Vitoucha, který tak hned odčinil své vyloučení a poslal svůj tým do vedení - 1:2. Sparta se prosadila v první části také v přesilové hře. Michal Kempný vypálil od modré, když toho jihočeský gólman moc neviděl, a poslal hosty do dvoubrankového vedení - 1:3. Tento stav vydržel až do sirény, a tak do šaten šli značně spokojenější sparťané. 

Hned v úvodu mohly zahrozit České Budějovice, které po pár vteřinách dostaly možnost přesilové hry. Ty však zatím domácímu celkem úplně nejdou, což se potvrdilo a hosté se ubránili bez větších problémů. V polovině prostřední části byla k vidění další branka a vstřelili jí Pražané. Postaral se o ní Roman Horák, který našel místečko mezi betony jihočeského brankáře 1:4. Právě tento gól byl už pro Dominika Hrachovinu posledním v tomto duelu, když přenechal své místo Janu Strmeňovi. Jihočeši se nemohli dostat do žádné pořádné šance, takže ke snížení stavu nedošlo. Sparta tak vedla i po dvou třetinách, tentokrát už o tři góly.

Jihočeši se v poslední třetině ještě snažili se zápasem něco udělat, když třeba Gulaši vyslal projektil z první, ale Kořenář jej našel v lapačce. Na druhé straně se následně do přečíslení dva na jednoho hnali sparťané, ale Mikliš nedokázal překonat budějovického brankáře. Do velké šance na domácí straně se znovu dostala dvojice Ordoš - Kubík, tentokrát zakončoval prvně jmenovaný, jenže úspěšný nebyl. Motor mohl zápas ještě trochu zdramatizovat v početní výhodě. To se nepovedlo. Lukáš Pech poté ještě orazítkoval tyč, ale ze strany domácího týmu to bylo dnes vše. Pražané tak v Budvar aréně vyhráli 4:1 a odvezli si zasloužené tři body.

Banes Motor ČB - HC Sparta Praha 1:4 (1:3, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Kubík (Ordoš) – 10. Lajunen (Chlapík, Kempný), 13. D. Vitouch (Horák), 15. Kempný (Sobotka), 31. Horák (D. Vitouch, P. Kousal). Rozhodčí: Hribik, Pilný – Lhotský, Hnát. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6421 (vyprodáno). Střely na branku: 24:29. Zblokované střely: 17:11. Hity: 3:5. Vhazování: 26:23.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Banes Motor ČB

Štítky Madeta Motor České Budějovice, HC Sparta Praha, Adam Kubík, HC Dynamo Pardubice, Jan Ordoš, Roman Horák, přesilová hra, Budvar aréna, BANES, spol. s r.o., Dominik Hrachovina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeši nestačili na Spartu ani podruhé v sezóně  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.