Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Motor znovu porazil Plzeň a po delší době si připisuje všechny tři body

Úterní vložené kolo nabídlo fanouškům souboj dvou týmů ze středu tabulky. Českobudějovičtí hokejisté v něm otočili vývoj zápasu a zdolali hostující Plzeň poměrem 4:1. Dobrý výkon je podpořen statistikou, která říká, že Motor měl ve všech třetinách více střel než jeho soupeř.

Trochu ve stínu ostatních zápasů 16. kola odehrál Motor svůj velmi důležitý zápas s Plzní. V jeho brankovišti nastoupil od začátku Jan Strmeň. Domácí trenéři také v sestavě prohodili prvního centra Harrise s druhým centrem Kondelíkem.

Obě strany v úvodu praktikovaly zjednodušenou hru v útočném pásmu a při každé příležitosti ostřelovaly protivníkova brankáře. I přesto v první třetině ke změně stavu nedošlo, ačkoli měli budějovičtí hokejisté dvě velmi slibné příležitosti, kdy se nejprve Matěj Toman uvolnil do přečíslení dvou hráčů na jednoho a o několik minut později měl podobnou šanci z druhé strany také Milan Gulaš. Těsně před koncem třetiny měl domácí kapitán další výbornou pozici ke skórování, ale neprostřelil přesouvajícího se brankáře Hlavaje.

Druhá třetina odstartovala dalšími šancemi Motoru. V nejvýhodnější byl Brant Harris, ale ani on zblízka nepřekonal hostujícího brankáře. Po dalším ubráněném oslabení tak udeřila na druhé straně Plzeň. Úspěšným střelcem byl Jakub Šiler, který v úniku prostřelil Strmeně na vzdálenější tyč a zapsal svůj první gól v nejvyšší soutěži.

Motoru se podařilo vyrovnat chvíli po první reklamní pauze. Jáchym Kondelík vybídl ke skórování perfektním pasem Jana Ordoše. Ten možností nepohrdl a uklidil puk do odkryté plzeňské branky. Ve 32. minutě jel sám na gólmana hostující Söderlund, jenže nezakončil přesně. Domácí pak nevyužili sérii přesilových her. Přesto se jim povedlo vstřelit ještě jednu branku. Při povedené akci na konci druhé třetiny vyvezl puk Martin Beránek. K němu se z druhé vlny přidal Mikuláš Hovorka a poslal Motor do vedení.

Začátek třetí třetiny přinesl první využitou přesilovku. Motor si při kombinaci několikrát posunul kotouč. Ten se dostal až do prostoru mezikruží k Martinu Hanzlovi, jenž zvýšil na 3:1 pro domácí tým. O chvíli později mohl z dobré pozice snížit plzeňský Söderlund, ale ani napodruhé nepřekonal Strmeně.

V poslední desetiminutovce měl další dobrou šanci na brankovišti Harris. Plzeň pak byla vzhledem ke stavu zápasu nucena začít více riskovat. Po poslední komerční přestávce odvolala brankáře a hrála v šesti hráčích v poli. Toho mohl využít při první příležitosti Adam Kubík, jehož střelu zvládl zblokovat hostující obránce. Napodruhé se to Kubíkovi přeci jenom podařilo, když vybojoval puk za brankou a snadno ho posunul do prázdné branky. Utkání tak skončilo výhrou Českých Budějovic 4:1.

OHLASY PO ZÁPASU

Jiří Hanzlík (asistent trenéra, Motor ČB): „Pro nás je to hodně důležité vítězství, protože jsme už dlouho nevyhráli za tři body. Asi to nebyl nějaký hezký výkon, ale kluci se snažili a byli jsme v zápase aktivnější. Pomohly nám přesilovky. Zaslouženě jsme vyhráli.“

Petr Kořínek (hlavní trenér, Škoda Plzeň)„Takové utkání se mi těžko hodnotí. Sice jsme se dostali do vedení, ale hráli jsme nedisciplinovaně a měli jsme strašně moc vyloučení. To se pak nedá hrát. Ještě ve třetí třetině byl hratelný stav 2:1, ale chyběly nám větší emoce, abychom si šli pro vyrovnání. Jedna střela za třetí třetinu je strašně málo. Blahopřejeme soupeři k vítězství.“

Banes Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 29. Ordoš (Kondelík, Kubík), 38. Hovorka (M. Beránek, Doudera), 44. Hanzl (D. Simon, Štencel), 60. Kubík – 26. Šiler (Indrák). Rozhodčí: Pražák, Šindler – Brejcha, Gerát. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5705. Střely na branku: 35:16. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Banes Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor znovu porazil Plzeň a po delší době si připisuje všechny tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.