Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Adam Kubík skóroval hned při své reprezentační premiéře

Útočník Motoru Adam Kubík při svém debutu v dresu národního týmu rovnou zaznamenal i první reprezentační branku. V zápase Karjala Cupu se trefil do švédské sítě při výhře 5:2.

Jan Ordoš se do sestavy v prvním zápase turnaje Euro Hockey Tour nedostal, ale druhý českobudějovický zástupce se hned ukázal. Adam Kubík překonal švédského brankáře povedenou bekhendovou střelou a zvyšoval už na 5:1, v zápase si připsal dva plusové body v hodnocení účasti na ledě.

„Myslím si, že jsme tak nějak celý zápas hráli výborně a že jsme jim toho moc nedovolili. Hráli jsme dobře zezadu a dobře jsme napadali,“ hodnotil Kubík duel pro hokej.cz. Jeho branka stála za to, bekhendem se mu povedlo zvednout puk přímo pod horní tyč, trefil jedno z mála volných místeček v postoji brankáře Söderströma. „Věděl jsem, že gólman si většinou hlídá nahrávku, takže jsem to zkusil na bekhend a myslím si, že to nečekal, že mu to zvednu nahoru. Ani nevím, jestli o ten puk zavadil, takže jsem rád, že to tam padlo,“ popsal Kubík pro něj slavnostní okamžik, spoluhráči mu také hned sebrali na památku puk.

Kubík se tak skvěle přizpůsobil tempu mezinárodního hokeje, přispěl k tomu i praktikovaný herní styl, který naordinoval trenér Rulík. „Máme hodně podobný systém i v Budějovicích. Tam po nás chtějí také to stejné, abychom hodně napadali a nezastavovali se. Snažím se pořád hejbat nohama, abych byl co nejvíc platný a co nejvíc nebezpečný,“ sdělil pětadvacetiletý útočník Motoru.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor

Štítky Adam Kubík, premiéra, Banes Motor České Budějovice, hokej, reprezentace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adam Kubík skóroval hned při své reprezentační premiéře  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.