Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Z týmu jsem cítil, že ty body tady zůstanou, říká střelec Jan Štencel

Jihočeši dokázali v parádním hokejovém představení přetlačit Litvínov tím nejtěsnějším možným způsobem a svěřenci Ladislava Čiháka tak berou do vyrovnané tabulky další důležité tři body. O jedinou branku utkání se v přesilové hře postaral obránce Jan Štencel, pro kterého byla tato trefa premiérovou v sezoně.

Honzo, dneska proti Litvínovu berete tři body. Jak byste hodnotil týmový výkon?
Jsou to parádní tři body. Chtěli jsme potvrdit vítězství z Liberce, což se nám povedlo. Hráli jsme dneska poctivý hokej, který jsme chtěli. Vzadu si myslím, že jsme to měli dobře pokryté a navíc všechno jistil fantastický Hrášek. Na konci nám přálo možná trošku více štěstí, ale zápas jsme zvládli, bereme tři body, takže panuje spokojenost.

V první třetině jste si vytvořili potřebný tlak a brankář Zajíček musel krýt hned osmnáct střeleckých pokusů. Šli jste do zápasu s tím, že na Litvínov vlétnete?
My se celou sezonu chceme prezentovat útočným hokejem, který je agresivní, lítavý a přináší hodně střel na bránu. Poslední zápasy jsme ale právě těch střel neměli tolik, tak jsme chtěli dneska pálit ze všeho. To se sice povedlo, ale bohužel tam byl dobrý gólman s fazónou a všechno pochytal. Na druhou stranu, když kontrolujeme puk, tak přece jenom máme více ze hry a Litvínov jsme celkem tlačili, takže to byl dobrý vstup do utkání. Ve druhé třetině jsme trošku polevili, Litvínov toho využil a třetí třetina už byla nahoru, dolů. Naštěstí jsme to ale zvládli.

Ve druhé třetině Verva vyrovnala hru a několikrát vás uzamkla v obranném pásmu. Čím myslíte, že to bylo způsobené? Šlo třeba o nějakou změnu hostující taktiky?
Druhá třetina byla o tom, že měli blíže střídačku. Častokrát se rychle protočili a my jsme dělali hodně chyb ve středním pásmu, když jsme šli s pukem do útoku. Kolikrát byli obránci strašně dlouho na ledě a ty síly potom chybí. Motalo se to, Litvínov do toho prostřídal a ta aktivita, kterou bychom potřebovali, nebyla. Naštěstí z toho nic nepadlo, Hrášek vzadu podržel a něčeho podobného se do budoucna musíme vyvarovat. Může přijít utkání, ve kterém z toho dostaneme dva, tři góly a bude po zápase. Je to varovný prst, který si musíme v dalším utkání pohlídat.

Ve třetí třetině nakonec padl jediný gól v utkání. Jak velkou úlevu jste po jeho vstřelení cítil?
Samozřejmě obrovskou. Navíc nám to tam padlo těsně ke konci třetiny a o to lepší to bylo. Myslím si, že jsme to dneska chtěli urvat víc, než Litvínov. Z týmu jsem cítil, že ty body tady zůstanou. Štěstí se k nám přiklonilo, dali jsme gól z přesilovky, které nám víceméně poslední dobou nešly, ale i tak v nich cítím mírný progres. Snažíme to více házet na bránu, Kondel tam stojí pokaždé fantasticky a ty góly tam takhle prostě budou padat.

Autorem toho jediného gólu jste se stal právě vy. Šlo spíše o nahození na teč, nebo jste viděl stojícího hráče před branku a šlo tedy o přímý záměr?
Jak už jsem říkal. Dneska jsme chtěli střílet ze všeho a hlavně v těch přesilovkách, kde nám ta střelba chyběla. V první přesilovce jsem nabíjel Gulimu, ale ten těsně minul. Ve druhé jsem viděl, že s ním víceméně stojí hráč na kontakt, takže tam ta nahrávka nešla hodit. Trenéři mi na střídačce říkali, že to mám posílat od mantinelu co nejrychleji na bránu, tak jsem to zkusil. Kondel tam výborně stál, Zajíček asi neviděl, protože zrovna vykoukl na druhou stranu, a nakonec to tam tedy prošlo. Byl to šťastný a potřebný gól, ale dneska hodnotím všema deseti celý mančaft, a díky tomu máme tři body.

Litvínov ale málem dokázal vyrovnat, když jste zlomil o chvíli později při střele hůl a do úniku se probojoval Ondřej Kaše. Co se vám v té chvíli honilo hlavou?
V té chvíli jsem se modlil na všechno možné, co jsem znal. Byl tam naštěstí Hrášek, který byl hlavním stavebním kamenem dnešního vítězství. Chytal fantasticky a dal nám šanci na tři body. Tohle byl moment, který tým potřebuje, když chce být úspěšným. U mě se ukázalo, jaký ten hokej může být. Během minuty jsem byl hrdinou a vzápětí jsem se mohl stát pravým opakem. Byl tam ale právě Hrášek a já mu hrozně děkuji.

Během zápasu jste, kromě gólu, dokázal i zlomit rovnou dvě vaše hokejky. Stalo se vám někdy něco podobného?
V životě se mi nestalo, že bych zlomil dvě hokejky a to ani na tréninku. Dneska se to ale nějak lámalo. Jestli mi je třeba kluci nařezali, nebo co se stalo, to vůbec netuším. Naštěstí z toho ale nic nebylo. Poprvé to bylo víceméně pokryté, ale ve druhém případě jsem si hodně oddychl, že to nebyl gól.

Teď vás čeká výjezd za třineckými Oceláři. Co bude podle vás rozhodovat při utkání ve Werk aréně?
Myslím si, že musíme mít stejný nástup, jako jsme měli poslední dvě utkání venku, jelikož jsme tam měli dobrý pohyb. Musíme si přenést tu aktivitu, hrát náš hokej s poctivým a obětavým výkonem. To nás totiž posouvá dál. Věřím tedy, že nějaké body odvezeme.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl / HC Banes Motor České Budějovice

Štítky hokej, české budějovice, motor, štencel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z týmu jsem cítil, že ty body tady zůstanou, říká střelec Jan Štencel  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.