Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Motor porazil slavného švýcarského soka

Motor zvládl po dobrém kolektivním výkonu porazit Davos, když po brankách Matěje Tomana a Pavla Pýchy z prvních dvou třetin dokázal ve třetině třetí udržet čisté konto. Motor si tak připisuje první výhru na Lehner Cupu. Zítra Motor v Sursee čeká druhý zápas na turnaji s týmem EV Zug.

Motor do dějiště Lehner Cupu odcestoval bez Lukáše Pecha a Reného Piegla. S juniorkou se již připravuje Štěpán Hoch a po operaci zatím není do hry připraven Brant Harris.

V úvodním turnajovém zápase se Motor utkal s Davosem. S ním se České Budějovice střetly ve své bohaté historii popáté, ale nyní to bylo po dlouhých 36 letech!

Aktivněji do utkání vstoupil Motor, zajímavá byla například střela Kubíka z páté minuty. Motor měl i jiné šance a v desáté minutě jednu z nich zužitkoval Matěj Toman, který dostal dobrou zpětnou přihrávku od Martina Beránka a neměl nejmenší problém dostat puk za záda brankáře Aeschlimanna. Po zbytek třetiny byli na puku více domácí, na Jana Strmeně si však nepřišli a tak se šlo do kabin za stavu 1:0 pro Motor.

Do druhé třetiny vlétli domácí hráči jako uragán, když se hned po devětatřiceti sekundách trefil Valentin Nussbaumer po přihrávce od Matěje Stránského. Davos pak měl i další šance, hostující brankář však odolával. A tak mohl v třicáté sedmé minutě na druhé straně zabojovat o puk Matěj Toman, který dobře načasovanou přihrávkou našel osamoceného Pavla Pýchu, který podruhé prostřelil Aeschlimanna. Po druhé třetině tak opět vedl Motor, tentokrát 2:1.

Třetí třetina se nesla v duchu dobývání branky Motoru hráči Davosu. Tomu však nepomohly ani dvě přesilovky z období mezi čtyřicátou osmou a padesátou druhou minutou. A když v polovině padesáté deváté minuty šli do čtyř Švýcaři, bylo o osudu utkání rozhodnuto. Motor zvítězil 2:1.

HC Davos – Banes Motor České Budějovice 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 21. Nussbaumer (Stránský, Dahlbeck) – 10. Toman (Beránek), 37. Pýcha (Toman) Rozhodčí: Lemelin, Dipietro – Urfer, Meusy Vyloučení: 5:5 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 565

Davos: Aeschlimann (Hollenstein) – Fora, Dahlbeck, Honka, Gross, Van der Kaaij, Jung, Lichtensteiger, Barandun – Stránský, Corvi, Nussbaumer – Ambühl (C), Ryfors, Tambellini – Frehner, Egli, Knak – Wieser, Gredig, Parrée

Motor: Strmeň (Klouček) – Reilly, Štencel, Kachyňa, Doudera, Kubíček, Pýcha, Vráblík – Gulaš (C), Kondelík, Kovařčík – Kubík, Přikryl, Ordoš – Kašlík, Koláček, Olesen – Valský, Toman, Beránek

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor porazil slavného švýcarského soka  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.