Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Motor rozhodl pět minut před koncem a bere tři body

Souboj dvou nejhorších týmů extraligy. To znamenalo dvanácté kolo v Budvar aréně, kde se spolu utkaly České Budějovice a Plzeň. Do vedení se jako první dostala Plzeň, avšak Motor dvěma góly otočil skóre a připisuje si tři body do tabulky.

Zápas začali aktivněji hostující hokejisté, pěknou střelou se prezentoval Dominik Simon, ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi. České Budějovice si připsaly první střelu na branku až po třech minutách, Filip Přikryl ale mířil jen do betonu gólmana hostí. O chvilku později vyslal Matěj Toman do větší šance Jakuba Valského, ovšem Malík si s touto šancí poradil. Tak se prosadila Plzeň jen o chvilku později. Josef Koláček nepřihrál přesně z obranné modré a hosté toho využili. Jakub Klepiš našel žabičkou volného Ondřeje Matýse, který využil milimetrovou přihrávku spoluhráče a poslal svůj tým do vedení - 0:1. Jihočeši hned poté dostali možnost přesilové hry, ale žádnou zajímavější možnost si připravit nedokázali. Obrovskou šanci na odčinění své chyby měl Josef Koláček tři minuty před koncem periody, ale jeho střelu zastavila horní tyčka. Motoru se osm sekund před koncem první části povedlo dostat puk do sítě, jenže branka nebyla uznána z důvodu nedovoleného bránění gólmanovi v podání Martina Beránka, jenž seknul do betonu Malíka. Po první třetině tak byli spokojenější hosté, kteří vedli o jednu branku.

První polovina druhé části mnoho hokejové krásy nepřinesla. Útoky se poměrně střídaly z jedné strany na stranu, i když o něco aktivnější byli domácí hokejisté. Za Motor byly k vidění střely v podání Mateje Kašlíka, Nicka Olesena či Adama Kubíka. Skóre se ovšem zatím neměnilo. To se ale změnilo, když dostaly České Budějovice možnost přesilové hry pět na tři. Jako první vyslal ostrou ránu Will Reilly, avšak jeho pokus zastavila horní tyč. Kombinace Motoru však pokračovala. Lukáš Pech našel svou typickou přihrávkou Milana Gulaše, jehož pokus se zastavil až v síti - 1:1. Škoda si mohla vzít vedení zpět, jelikož hned poté si také zahrála početní výhodu, Motor se však ubránil bez větších potíží. Do kabin se tak po dvou třetinách šlo za vyrovnaného stavu.

Do třetí periody vstoupili domácí hokejisté v početní výhodě, ale Malík nemusel řešit nějakou ošemetnější situaci. Následovala taková horši pasáž obou týmů, jelikož k vidění byla spousta nepřesností na obou stranách. Individuálně se zkoušel prosadit Jáchym Kondelík, jenž připravená obrana hostů jej ubránila. Motoru se nakonec přece jen povedlo vstřelit vedoucí branku pět minut před koncem poslední třetiny. Jan Štencel posunul kotouč na kolegu z obrany v podání Willa Reillyho, jehož bomba od modré propálila vše, co jí stálo v cestě. Plzni toho už moc nezbylo, tak zkusila závěr duelu v šesti hráčích v poli. Žádná další branka k vidění už ale nebyla, Motor tedy na domácím ledě vyhrál 2:1.

Banes Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 33. Gulaš (Pech, Adam Kubík), 55. Reilly (Štencel, Kondelík) – 7. Matýs (Klepiš). Rozhodčí: Hribik, Barek – Lhotský, Špůr. Vyloučení: 1:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5935. Průběh zápasu: 0:1, 2:1.

Motor: Strmeň – Štencel, Vráblík, Doudera, Kachyňa, Pýcha, Reilly, Cibulka – Kovařčík, Kondelík, Gulaš – Olesen, Pech, Kašlík – M. Beránek, Toman, Valský – Přikryl, Koláček, Adam Kubík.

Plzeň: Malík – Malák, Zámorský, Skok, Merežko, Piskáček, Pšenička, Brůna – Söderlund, Lalancette, Lev – Schleiss, Klepiš, Holešinský – Simon, Mertl, Matýs – Urban, Pitule, Šiler – Hauser.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Plzeň, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor rozhodl pět minut před koncem a bere tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.