Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Blog Jiřího Novotného z MS: Hráli jsme fakt dobře. Navíc to podepsal famózní Džegr!

Hokejové šílenství je v plném proudu. Česká republika je na nohou. Mistrovství světa je po jedenácti letech zpátky v srdci Evropy. V kádru trenéra Vladimíra Růžičky je i Jihočech Jiří Novotný. A ten si pro čtenáře Budějcké Drbny připravil blog ze zákulisí šampionátu.

Den 15: 15. května 2015

Tak jsme včerejšek zmákli! Obrovská euforie! Zlomovej zápas turnaje! A my jsme se na něj výborně připravili! Byli jsme teda dost nervózní, hlavně kvůli lidem, ale dopadlo to výborně. Na Finy jsme vlítli a myslím, že jsme hráli fakt dobře. Navíc všechno to podepsal famózní Džegr!

Teď nás ale čeká ten nejtěžší soupeř. I když je pravda, že Kanadu tu ještě nikdo pořádně neprověřil. Možná tak my a Švédi. Ale věřím, že na ně máme. Takže ve čtvrt na čtyři hurá na ně. Myslím, že to je lepší, než kdybychom museli čekat na zápas celej den.

Dneska jsme měli speciální meetingy přímo po lajnách. Zítra už si dáme jen povinnou procházku a v 1 odjezd na zimák.

Jo a Pleky už je tu. Šel si sklouznout do haly. Přece jen čtyři dny bez ledu jsou znát. Ale už se chystá za náma na hotel.

Tak držte palce, budeme to potřebovat!

Díky moc, jste skvělí!

Jirka Novotný

Den 13: 13. května 2015

Tak včera jsme opět vyhráli. Byl to důležitej zápas, hlavně co se psychiky týče. Už jsme se stejně nemohli posunout ani nahoru, ani dolů. Švýcaři tu mají dobrej tým a my jsme rádi, že jsme je na mistrovství po dlouhý době porazili.

Dneska jsme byli převážně na hotelu. Bylo to volnější, regenerujeme a čerpáme síly na zítra na ten nejdůležitější zápas. Někteří kluci si šli dneska sjet na zimák. Seděli jsme na obídku na lodi a těšili se na večer. Kuchař nám slíbil grilovačku a pořádný steaky, takže to bude naprostá paráda!

Zítra už jen rozbruslení, speciální příprava po pětkách a hurá na ně!

Držte palce dál! Zítra to dáme!

Jirka Novotný

Den 11: 11. května 2015

Tak včera jste to viděli sami. Byl to hodně těžký zápas. Němci byli hodně urputní, ale výsledek nakonec dobrej. Pojistili jsme si čtvrtfinále a to je nejdůležitější. My už nejspíš zůstaneme třetí. Dolu jít nemůžeme a nahoru těžko. Švédi si to vzít nenechaj. Ale zítra se budeme snažit vyhrát. Jako každej zápas, to je jasný. A koho chytnem do čtvrtfinále, to ví bůh. Já bych osobně něchtěl Rusáky. Ale jestli chceme mistrovství vyhrát, tak musíme porazit každýho.

Jinak nálada v týmu je výborná. Dneska si Kuba Klepiš zahrál na tréninku na Jardu Jágra. Vzal si starej dres Pittsburghu, na hlavu si nasadil černý trenky, aby to vypadalo, že má pořádný háro, prodloužil si hokejku a byl to celej Jarda.

Na tréninku jsem trénoval s Jardou a naskočíme tak i zítra do zápasu. I když u Růži nikdy nevíte, jak to v zápase bude. Vždycky lajny přeháže a je fakt, že nám tím dodá nový impuls. On na to má prostě neuvěřitelnej čuch. Uvidíme, jak to zítra dopadne, ale budeme dřít!

Fanděte a držte palce dál!

(na fotce můj synáček Jiřík se svým vzorem, samozřejmě až po tatínkovi :-))

Jirka Novotný

Den 9: 9. května 2015

Tak jsme zase vyhráli, ale nebylo to nic jednoduchého. Musím přiznat, že prvních 10 minut byli Rakušani lepším týmem a lépe se pohybovali.

Nakonec jsme ale zabrali a po zásluze vyhráli. Dneska jsme měli svižný trénink 40 minut a pak jelo pár kluků na zápas Sparta - Plzeň. 

Já zůstal na hotelu a koukal jsem v TV. Fandil jsem Plzni. 

Tak zatím a fanděte jako doposud.

Děkujeme!

Jirka Novotný

Den 6: 6. května 2015

Tak dneska už zase tréninky. Je tu bohužel taková nepříjemnost. Jak je plná hala, tak musíme přejíždět v hadrech busem na Spartu.

Jinak dneska bylo taky focení, to byla celkem zábava. Pak padesátiminutovej a dost svižnej trénink. Zaměřovali jsme se na hru v obranným pásmu, oslabení a přesilovky. Musíme si totiž dát pozor na francouzský přesilovky. Mají je totiž dost nebezpečný.

Do teď jsme měli meeting, rozebrali jsme hru Francie a naše chyby ze zápasu s Kanadou.

Teď už se jen těším na fotbal. Bayern s Barcou bude parádní zápas. Kohokoliv jinýho bych si asi nechal ujít, ale tohle bude skvělá podívaná. Hokeje je a bude ještě dost.

S dalším blogem počítejte až v pátek. Zítra moc času nebude a asi bych nestíhal.

Držte zítra palce!

(na fotce hrají fotbal Petr Koukal s Kubou Nakládalem)

Jirka Novotný

Den 5: 5. května 2015

Ahoj fanoušci, včerejší zápas sice výsledkově nedopadl, ale myslím, že jsme nehráli špatně. Bojovali jsme až do konce a nic jsme nevypustili. Myslím, že i lidi mohli být spokojení a já bych jim, vlastně vám všem, chtěl poděkovat za podporu!

Bohužel, noc nebyla zrovna ono po takový porážce.

Dneska jsme měli po dlouhý době volný den. Dokonce jsme si mohli vybrat jestli si dáme kachnu nebo řízek se salátem, takže paráda.

Většina kluků dneska jela za svýma holkama, někdo už ženama. Já se šel dneska projít do centra. Přece jenom než bych dojel do Budějc a zpět. No, nebylo by to ono. Ženu a hlavně malýho jsem viděl včera. Toho po dlouhý době, takže jsem byl moc rád.

Musím říct, že jsme v centru potkali spoustu fanoušků, i v tom příšerným dusnu, co tu dneska bylo.

Teď už sedím s kámošem na kafču, ale v 11 nejdéle musíme být všichni na hotelu.

Zítra už opět tréninky a zpátky do rachoty.

Držte dál palce!

Jirka Novotný

Den 4: 4. května 2015

Vážení fanoušci, dneska jen velmi krátce. Čeká nás Kanada, na kterou se připravujeme celý den, a proto není ani čas sepsat něco delšího a já osobně potřebuju alespoň trošku klídek v den zápasu.

Ale nebojte se, zítra sepíšu něco obsáhlejšího.

Každopádně dneska jsme dost nažhavení a budeme makat na 120 %. Věřím, že je můžeme udělat! Bude to hodně těžký zápas, protože tu mají fakt našlapnej tým. Ale to my taky!

Držte nám pořádně palce a fanděte! Ať už na staďáku, nebo doma!

(na fotce zástup fanoušků, který na nás čeká před hotelem)

Jirka Novotný

Den 3: 3. května 2015

Druhý zápas, výhra a tři body. Myslím, že to byla zasloužená výhra. Zápas to byl ale těžký. Naštěstí nám vyšly přesilovky a dotáhli jsme utkání do vítěznýho konce. Bohužel do postele jsme se dostali zase až kolem jedné v noci. To je úděl večerních zápasů.

Ale chudáci trenéři. Myslím, že po zápase jsou víc zpocený jak my. Nemají to s námi občas jednoduchý.

Dneska jsme museli trénovat na Spartě. O2 arena je celej den zabitá a není kdy se tam dostat. V tomhle mají výhodu ti v Ostravě. Ale zmákli jsme, no. Teď už jen regenerujeme a sbíráme síly na zítřek proti Kanadě. Večer máme poslední meeting. Co jsem slyšel, tak Kanada tam má prej jen nějakýho Crosbyho. To je jedinej, o kterým jsme něco slyšeli. O ostatních si musíme sehnat nějaký info a videa.

Ne, teď vážně. Doufám, že to zítra nebude fičák a nebudeme si muset vzít šály. Vidím to optimisticky. Jarda Jágr má výbornou formu a věřím, že je zítra uděláme.

Fanděte dál!

(na fotce má sešitá brada s policisty... Šili mi ji přímo na střídačce, fakt paráda!)

Jirka Novotný

Den 2: 2. května 2015

Máme vstup do mistrovství za sebou. Jsme rádi, že to je konečně za námi. Myslím, že Růža se z toho včera musel zbláznit. Dát pět gólů a nevyhrát, to je velká škoda. Ale to je prostě hokej. Minutu před koncem člověk vede a nakonec rupne v nájezdech. Je to však začátek turnaje a s předvedenou hrou jsme celkem spokojený. Ono to půjde.

Do postele jsme se dostali až kolem jedné v noci, takže dnešní ranní rozbruslení bylo dobrovolné. Pak jsme koukli na včerejší zápas, ukázali jsme si chyby, něco si k tomu řekli a už večer zas vlítnem na Lotyše. Teď jdem všichni po obědě spát, nabrat síly a urvat tři body!

Držte palce!

(na fotografii zajímavost z našeho hotelu, kde máme živé maskoty... Králíci, olééé!)

Jirka Novotný

Den 0: 30. dubna 2015

Tak je to tu. Můj první díl blogu k letošnímu mistrovství světa, kterým bych vás chtěl provést a nechal vás tak trošku nakouknout do zákulisí mistrovství.

Dnes jsme měli poslední delší trénink, kde jsme ještě nacvičovali nějaké věci na zítra. Snad se nám zadaří a vstoupíme proti Švédům do mistrovství úspěšně.

Po tréninku jsme šli se všemi otevírat fanzonu, která je v Harfě. Bylo to super. Nás to ohromně bavilo a myslím, že lidi taky. Bylo fajn sejít se takhle s fanoušky, podepsat se a vyfotit se s nimi.

Zašli jsme si s kluky také na kafčo a už se pomalu snažíme soustředit na zítřek. Večer je volnější, a tak každý z nás už bude mít myšlenky jen na zítřejší zápas.

Fanděte a držte nám palce!

(na fotografii jsem s Jakubem Nakládalem, Petrem Koukalem a Petrem Čáslavou)

Jirka Novotný

Štítky Jiří Novotný, blog, trénink, hotel, Kanada, Vladimír Růžička, Evropa, Česko, Drbna.cz, Jaromír Jágr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blog Jiřího Novotného z MS: Hráli jsme fakt dobře. Navíc to podepsal famózní Džegr!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.