Počasí dnes17 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Motor se před novou sezonou připravuje, posiluje a téměř nezdražuje

Přestože už skončilo hokejové mistrovství a sledovat tak lze pouze zápasy kanadsko-americké NHL, dění okolo českého národního sportu neutichá. Budějcký Motor po uplynulé úspěšné sezoně moc času na pauzu neměl, tím spíš lidé ve vedení klubu.

Po nečekané účasti v baráži budou v novém ročníku na hráče daleko vyšší nároky. Proto tým jako první angažoval v mezisezónním období kondičního trenéra, kterým se stal František Bombic. Doplnil tak ustálenou dvojici koučů Rosol - Bělohlav, jež celek povede nadále.

Se zvýšením kvality týmu však přišla i nucená přestavba kádru. Tým opustili Bárta, Boháč, Chmelíř, Semrád, Škopek a Trummer. Nahnutá situace byla u Švihálka, za kterého měla podle informací Budějcké Drbny do královehradeckého klubu putovat velká tabulková částka. Nakonec u něj vše dobře dopadlo a stal se hráčem Motoru. Podobně jako Žovinec a Heřman.

Českobudějovický klub chce nadále sázet na mládež, a tak třeba nedojde ke změnám na brankářském postu. Trojici Bláha - Gába - Kůdela doplní v přípravě junior Kváča. Obranné řady jsou zatím ve složení Bohunický, Suchánek, Mucha, Růžička, Vráblík, Žovinec a navrátilec Kříž, v útoku fanoušci určitě uvidí Heřmana, Kuchejdu, Marka, Nouzu, Pajiče, Paška, Prokeše, Roba, Straku, Švece a Švihálka.

Ve výčtu jmen ale nesmí být opomenuty ani nové posily Jihočechů. Do klubu se vrátil útočník Vladimír Škoda, s ním navíc přišel ze Šumperka forvard Lukáš Žálčík a z Benátek Josef Mikyska. A to už začíná být celkem slušný výčet, protože druhý jmenovaný zaznamenal v poslední sezoně 44 bodů, Žálčík o jeden méně. Určitě by to však neměl být konec s posilováním kádru.

Motor by chtěl přivést ještě minimálně jednoho obránce. Nabízelo se jméno Petra Gřegořka, ten ukončil kariéru. Dalším horkým zbožím je i Filip Novák, ani u něj však nejde počítat s návratem. „Prioritou je pro mě stále zahraničí, myslím si, že na návrat domů je ještě brzo. Každopádně jednou ten moment přijde a vrátím se,“ ubezpečuje Novák příznivce. Dalším navrátilcem by mohl být Václav Nedorost, zda tomu tak bude, ukáže až čas.

Přípravu rozehrají Budějčtí v Plzni, kam zavítají na konci července. Poprvé doma se představí o týden později s Pardubicemi, následovat bude regionální derby v Táboře. Na Motor poté čeká obhajoba vítězství v Regionálním poháru. Proto už hráčům minulý týden začala suchá příprava, která vyvrcholí v červnu tradičním soustředěním ve Frymburku.

Cílem je plnit halu, ceny vstupenek tak zůstaly skoro stejné

Dnes rovněž klub zveřejnil informace ohledně permanentních a jednotlivých vstupenek. Sezonní karty se zdražily o 300 korun, pro ty, kteří je však měli v posledním ročníku, případně si zakoupili vstupenku na úvodní dvojzápas play-off, je nachystána sleva ve výši 200 korun. Takže pro věrné fanoušky téměř žádná změna. Nejlepší sektory vyjdou na 3 tisíce korun, permanentka na stání stojí 1700 korun. Jednotlivé lístky stojí 140, 120, 100 a 80 korun.

Klub navíc připravil dvě novinky. Zveřejnil částky pro permanentní vstupenky na případnou baráž, které jsou v rozmezí od 960 do 1320 korun, u jednotlivých vstupenek od 160 do 220 korun. „Když budou fandové znát ceny dopředu, zjistí, že je pro ně mnohem výhodnější zakoupit si permanentku, a to i v případě, že nenavštíví všechny zápasy,“ vysvětluje generální manažer Stanislav Bednařík. Prodej permanentek pro novou sezonu začíná v pondělí za přítomnosti Gáby, Kuchejdy a Vráblíka.

Tou druhou novinkou je premiový Klub 1928 pro oddané fanoušky. Cena takového členství je sice 10 tisíc korun, v balíčku však kromě permanentní vstupenky najde majitel kupon na „párek“ a nápoj při každém zápase, čestný certifikát s podpisy hráčů a vedení, speciální dres, šálu a samolepku, pozvánky na speciální akce Klubu 1928, zveřejnění jména na webových stránkách a na tabuli cti ve Fanshopu.

„Rozhodli jsme se ještě vylepšit loňský projekt pro srdcaře, kteří se v uplynulé sezoně mohli účastnit i akcí s hráči, dokonce závěrečné rozlučky se sezonou, kde měli možnost si s hokejisty dokonce zasportovat. Název prémiového klubu odkazuje na rok, kdy byl původní klub AC Stadion založen,“ vysvětluje nový projekt marketingový ředitel Tomáš Kučera.

Jako bonus se diváci a návštěvníci Budvar Arény mohou krom napínavých zápasů těšit i na novou multimediální kostku nad ledem, která se během přerušení bude starat o zábavu v hale. Uznejte sami, zda by Motor neměl být s takovým komfortem a přístupem k fanouškům už brzy extraligový...

Štítky vstupenka, National Hockey League, Filip Novák, František Bombic, Budvar aréna, Václav Nedorost, Tomáš Kučera, Vladimír Škoda, Drbna.cz, Benátky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor se před novou sezonou připravuje, posiluje a téměř nezdražuje  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.