Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Konec sucha, hráči Motoru se vrhli poprvé na led

Dnešním dnem začala pro hokejisty Motoru příjemnější část přípravy. Už žádné běhání, kolo či fotbal. Poprvé hráči obuli brusle a šlo se na konečně led.

Jako první se na ledě Hokejového centra Pouzar objevil Tomáš Nouza, který byl zvolen fanoušky nejlepším hráčem Motoru uplynulé sezony. Poté se připojil i zbytek týmu.

„Máme k dispozici kompletní kádr. Pouze Pepa Straka má ještě dnes volno,“ odpověděl na otázku ohledně mančaftu trenér Petr Rosol. „Tréninky budou podobné jako každý rok. Ze začátku to bude hodně o bruslení, bude se přecházet na rychlost a postupem času i na systém,“ popsal plán přípravy Rosol.

Na všech hráčích bylo znát, jak se na led těší. „Konečně led a brusle, jdeme na to. Těším se, ale jsem zvědavý, jak to bude vypadat,“ komentoval svůj vstup na led David Kuchejda

Motoráci si první trénink pod vedením trenérů Rosola a Bělohlava určitě příliš neužili. Jelo se ve velmi ostrém tempu. „Bylo to hodně seznamovací. Hlavně s mojí novou výstrojí, skoro nic jsem nechytil. Navíc nás trenéři moc nešetřili. Všechno mě bolí a myslím, že nejsem jediný,“ shrnul první trénink gólman Ondřej Bláha. „Ještě že je do začátku sezony dost času. Musím zamakat, abych vypadal alespoň trošku gólmansky,“ smál se Bláha.

Celý první týden stráví budějčtí hráči v Hokejovom Centru Pouzar. Poté se přesunou do Budvar Arény, kde na ně bude čekat nová kostka a vyšší mantinely.

První z jedenácti přípravných zápasů sehrají Jihočeši příští čtvrtek na ledě Plzně. Před domácím publikem se poprvé představí 6. srpna. Na českobudějovický led zavítají extraligové Pardubice.

Napsal Aleš Skok

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Petr Rosol, trenér, Ondřej Bláha, Tomáš Nouza, David Kuchejda, HC Škoda Plzeň, HC Dynamo Pardubice, Budvar aréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec sucha, hráči Motoru se vrhli poprvé na led  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.