Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motor nezvládl druhé utkání ve dvou dnech a v Táboře padl po nájezdech

Po porážce od brněnské Komety vyrazili budějčtí hokejisté k derby do Tábora. Utkání se přelévalo ze strany na stranu a Motor nakonec podlehl 4:3 po samostatných nájezdech.

Do utkání lépe vkročili budějčtí borci, kteří si první obrovskou šanci připravili v páté minutě. Heřman našel rozjetého Straku, kterého ale výtečně vychytal domácí brankář Klestil. Po faulu Heřmana se dostali do šance také táborští, ale skrumáž před brankou Kůdely gólem neskončila. V 9. minutě se dostali dokonce domácí do vedení. Velkou příležitost Matušíka dokázal ještě Kůdela zneškodnit, ale na dorážku Jana Heršálka už byl krátký – 1:0. Poté převzali otěže hostující hokejisté a odměnou jim bylo vyrovnání. Prokeš našel zadovkou Nouzu, který přenechal kotouč Romanu Vráblíkovi a ten se prosadil přesnou střelou mezi Klestilovy betony – 1:1. Do konce první části už se nic zajímavého nestalo a oba celky se tak rozešly do kabin za nerozhodného stavu.

Druhou třetinu začali lépe domácí. Hájek ujížděl sám na Kůdelu, ale ten vystihl jeho beckhandový pokus a zabránil mu tak ve skórování. Ve 28. minutě se Kohouti dostali do vedení. Střelu Kanova vyrazil Kůdela pouze k Radku Seidlovi, který byl sám na levém kruhu a prostřelil hostujícího gólmana – 2:1. O tři minuty později bylo vyrovnáno! Krásnou přesilovkovou akci předvedli budějčtí hráči. Straka uvolnil Heřmana, ten našel žabičkou Tomáše Nouzu a střelou z první překonal Klestila – 2:2. Tentýž hráč ujel po pár chvilkách do brejku a trefil tyč. Pár vteřin po neúspěšném zakončení Nouzy se dostal Motor poprvé v zápase do vedení. Českobudějovický útočník našel Romana Vráblíka a ten se trefil podruhé v zápase – 2:3. Poté se zaskvěl dvěma skvělými zákroky Hynek Kůdela. Nejprve vychytal úplně volného Blažka a následně neuspěl ani Březina se svým beckhandovým blafákem.
Táborští se však přeci jenom dočkali vyrovnaní. Souhra dvou bývalých hráčů Motoru skončila brankou, když Semrád přistrčil kotouč Stanislavu Polodnovi a ten prostřelil Kůdelu – 3:3. Poslední velkou šanci ve druhé třetině měl hostující Prokeš, který z mezikruží nastřelil tyč.

V závěrečné periodě se dostal do obrovské příležitosti hostující Straka, který ale úplně sám před Klestilem nedokázal rozvlnit síťku. Hra byla ve třetí třetině vyrovnaná a nepřinesla příliš příležitostí, avšak dvě minuty před koncem rozezvučil Suchánek tyč. V poslední minutě měl ještě obrovskou příležitost Straka. Ten netrefil odkrytou branku, poté, co Nouza vymíchal několik hráčů a předložil mu kotouč na zlatém podnose. Po základní hrací době tak byl stav nerozhodný 3:3.

Na řadu tak přišly samostatné nájezdy, které lépe zvládl domácí tým. Jediným úspěšným střelcem byl Matušík a Tábor tak zvítězil nad českobudějovickým Motorem 4:3.

HC Tábor - ČEZ Motor České Budějovice 4:3sn (1:1, 2:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Heršálek (Matušík), 28. Seidl (Kanov, Matušík), 36. Polodna (Semrád), rozh. nájezd Matušík – 16. Vráblík (Nouza, Prokeš), 31. Nouza (Heřman, Straka), 33. Vráblík (Nouza). Rozhodčí: Pešina – Dančišin, Matějíček. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2.

HC Tábor: Klestil (Novák) – Havran, Semrád, Kanov, Hlaveš, Heršálek, Dvořák, Hájek A. – Polodna, Mrkvička, Kellner – Seidl, Matušík, Hájek T. – Blažek, Boháč, Březina – Kratzer.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (Gába) – Pařízek, Vráblík, Žovinec, Suchánek, Farka, Kříž, Šanda – Nouza, Straka, Heřman – Guman, Pajič, Škoda – Šulek, Prokeš, Vaniš – Švec, Točík, Záhora.

Napsal Aleš Skok

Štítky Tábor, Madeta Motor České Budějovice, HC Kometa Brno, Roman Vráblík, Radek Seidl, HC Tábor, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor nezvládl druhé utkání ve dvou dnech a v Táboře padl po nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.