Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

HC Pouzar hostil třítýdenní kemp amerických hokejistů

Hokejově centrum Pouzar bylo po tři týdny domovem amerických mladých hokejistů Tampa Scorpions, které vede jako jeden z trenérů Václav Prospal. „Pocházím z Budějovic, takže když jsme se rozhodli, že pojedeme do Čech, tak jsme o jiném městě ani neuvažovali,“ sdělil Prospal.

Celý tým přiletěl 27. července a po celé tři týdny se věnoval samozřejmě převážně hokeji. Každý den tréninky a během 23 dní dokázali sehrát dokonce 11 utkání. Cílem Václava Prospala ale nebyl pouze rozvoj hokejového umu, ale také chtěl, aby hráči poznali jinou kulturu a zvyky.

Během svého tripu navštívili hráči Český Krumlov, Hlubokou, Písek, Tábor, Chomutov a samozřejmě Prahu. „Klukům se tu velmi líbí. Je to pro ně úplně něco jiného,“ popsal pocity hráčů Prospal.

V již zmíněných jedenácti utkáních je také utkání s českobudějovickým Motorem. Budějčtí mladší dorostenci zvítězili 3:1. V ostatních utkáních s jihočeskými soupeři se výběru Václava Prospala dařilo mnohem lépe. Například Písek zdolali 13:1 a Tábor 13:2. „Vůbec jsem nevěděl, jak se kluci vyrovnají se širším kluzištěm. Ani jsem nevěděl, jestli budeme dostávat desítky, či budeme soupeře porážet. S výkony kluků jsem ale spokojen,“ zhodnotil výkony Prospal.

S největší pravděpodobností se však jedná o poslední návštěvu Českých Budějovic tímto týmem. Dle slov Prospala se taková akce nedá kvůli financím organizovat každý rok.

Napsal Aleš Skok

Štítky Tampa, Prospal, hokej, Václav Prospal, Madeta Motor České Budějovice, Česko, hokejista, Písek, Tábor, Piráti Chomutov, Praha, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

HC Pouzar hostil třítýdenní kemp amerických hokejistů  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.