Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Hokejisté Motoru sehráli s účastníkem KHL vyrovnanou partii. Zápas rozhodl gól v poslední sekundě

Téměř čtyři a půl tisíce diváků si našly v neděli večer cestu do Budvar Arény, aby na vlastní oči sledovaly utkání domácího Motoru a velice atraktivním soupeřem - účastníkem ruské KHL z Chabarovsku. I když po většinu utkání hosté vedli, v závěrečných minutách neměli Budějčáci k vítězství daleko. Nakonec ale inkasovali v poslední sekundě a padli v poměru 1:2.

Hosté prokázali v úvodní třetině nedělního přátelského zápasu svou sílu a po počátečním oťukávání začal kolem desáté minuty sílit jejich tlak. Převahu Chabarovsku ještě umocnil faul Babky, když Šulakov v početní výhodě nahrál napříč pásmem Slovákovi Michelu Miklíkovi a ten střelou do horní poloviny branky poprvé rozvlnil českobudějovickou síťku.

O přestávce motoráci zařadili vyšší rychlostní stupeň a hned to bylo na jejich hře znát. Vyrovnáno mohlo být ve 24. minutě po střele Marka, kterou dorážel Nouza, místo kotouče ale skončil v brance on sám. Nedlouho poté se po přesné přihrávce Pajiče ocitl v dobré příležitosti před finským gólmanem Metsolou rozjetý Žálčík.

Domácí byli Rusům statným soupeřem a díky několika skvělým zákrokům brankáře Davida Gáby podruhé neinkasovali. Blízko ke své druhé trefě večera byl Miklík, tyčka orazítkovaná dělovkou Švihálka zase zachránila od vyrovnání Chabarovsk.

V závěrečné části měli Budějčáci šanci hrát několikrát v početní výhodě, nedlouho před koncem dokonce dlouhou dvojnásobnou přesilovku, a byli odměněni brankou na 1:1. Amur chtěl vyhodit kotouč z obranného pásma, před modrou čarou ho zachytil Lukáš Zíb a svou pověstnou bombou překonal jinak skvělého Metsolu.

I když si domácí fanoušci přáli ještě jeden gól v ruské síti, nakonec ho lovil jedinou sekundu před závěrečným hvizdem zpoza svých zad Gába. Rozhodující branka Artema Zuba na 2:1 pro Chabarovsk padla v přesilové hře hostů, když na trestnou lavici putoval krátce předtím za hru vysokou holí Suchánek. Jihočeši se přesto nemusí za svůj výkon stydět!

„Takový zápas, kdy dostanete gól v poslední sekundě, se párkrát za život stane. Naštěstí je to jenom příprava. Odehráli jsme krásné utkání, myslím, že hráči i diváci si ho užili. Tempem, tvrdostí a šikovností jsme se soupeři vyrovnali. Kluci to odmakali, hráli výborně,“ chválil hráče Motoru asistent trenéra a sportovní ředitel klubu Radek Bělohlav.

Následující tři přípravná utkání před startem nové sezony sehrají Budějčáci na stadionech soupeřů. V úterý jedou hrát o další body do tabulky Regionálního poháru s Jihlavou, ve čtvrtek se představí proti Rytířům Kladno a další úterý je čeká duel v Třebíči. Generálka před začátek ligy je čeká ve čtvrtek 3. září od 17:30 doma proti Dukle Jihlava.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Amur Chabarovsk 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 57. Zíb (Pajič) - 13. Miklík (Šulakov, Tarasov), 60. Zub (Tarasov, Miklík). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:2. Diváci: 4400.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Kůdela) - Mucha, Zíb, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Žovinec, Kříž - Žálčík, Pajič, Prokeš - Nouza, Straka, Babka - Kuchejda, Mikyska, Švihálek - Marek, Přibyl, Škoda. Trenér Petr Rosol.

HC Amur Chabarovsk: Metsola (Pečurskyj) - Zub, Terjajev, Kolář, Aťušov, Verjovkin, Čerepanov, Kurbatov - Tarasov, Zohorna, Miklík, Achmetov, Wandell, Gračjov, Vl. Ušenin, Vy. Ušenin, Litovčenko, Železnov, Byvalcev, Baškirov, Sokolov. Trenér Sergej Šepeljov.

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Kontinentální hokejová liga, Amur Chabarovsk, Budvar aréna, Lukáš Zíb, David Gába, FC Vysočina Jihlava, Rytíři Kladno, HC Škoda Plzeň, FK Baník Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Motoru sehráli s účastníkem KHL vyrovnanou partii. Zápas rozhodl gól v poslední sekundě  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.