Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Zajímavý závěr přinesl Motoru dva body. Nájezdy rozhodl Straka

Ke třetímu utkání Regionálního poháru zajížděli českobudějovičtí hokejisté na led Jihlavy. Utkání přineslo v základní hrací době pouze dvě branky a kvůli předčasnému ukončení třetí třetiny se duel rozhodl až v samostatných nájezdech.

První náznak šance měli budějčtí hokejisté již ve čtvrté minutě, když kapitán Straka poslal kotouč mezi kruhy na Heřmana. Tomu se ale kotouč zamotal mezi nohy a jeho následná střela bekhendem letěla těsně vedle pravé tyče. O minutu později se do šance dostali také domácí. Melenovský se dostal s pukem až k pravé tyči, odkud poslal přihrávku na hůl úplně volného Anděla, který mířil do mezírky mezi rameno a tyčku. Jeho střela šla však mimo.

V deváté minutě hosté hezky zakombinovali. Přesnou přihrávku na pravý kruh dostal Mikyska, ale přestřelil. Po čtvrthodině hry se dostal do obrovské příležitosti jihlavský Severa. Ten dostal puk ideálně mezi kruhy, střílel nad levý Kůdelův beton, ale ten předvedl skvělý zákrok. V čase 17:55 se Dukla dostala do vedení. V přesilové hře pěti proti třem dostal na modrou namazáno Mihu Štebih a tvrdou ranou k levé tyči rozjásal domácí diváky – 1:0. Do kabin tak šlo spokojenější domácí mužstvo.

Do druhé periody vstoupila lépe jihlavská Dukla. Štebih se prezentoval tvrdou střelou a těsně před Kůdelou tečoval Melenovský, ale hostující gólman předvedl fantastický zákrok na brankové čáře. I České Budějovice dostaly možnost dvojnásobné přesilovky. V ní Zíb našel Straku na pravém kruhu, ale ten střelou z první trefil pouze dobře připraveného Škarka. Ještě v téže přesilovce se Motor radoval z vyrovnání. Heřman poslal kotouč k levému kruhu na Straku, ten poslal dlouhý pas na Tomáše Nouzu a ten neměl problém srovnat skóre – 1:1. Další velkou šanci měl Heřman, ale z mezikruží nechal vyniknout golmana Jihlavy. Do třetí třetiny tak nastupovaly oba týmy s jednou vstřelenou brankou.

Ihned na začátku poslední části sebral ve středním pásmu puk Anděl a s Březinou ujížděli dva na jednoho. Anděl vyřešil situaci střelou, se kterou si Kůdela poradil. O dvě minuty později měla Dukla další příležitost. Flek našel před brankou volného Štebiha, kterého ale Kůdela skvělým přesunem vychytal. Poté se dostal do své další šance hostující Heřman, ale jen díky výbornému zákroku Škarka nešel Motor do vedení. I Jihlava se dostala do další zajímavé situace. Skořepa zatáhl puk po pravé straně, předložil ho na střed útočného pásma Dundáčkovi, ale ten svatyni hostů netrefil.

V čase 56:43 se stala zajímavost, která se běžně nevidí. Vedle Kůdelovy branky se udělala rýha a nerovnost, kvůli kterým musela být poslední třetina předčasně ukončena. Šlo se tak rovnou na samostatné nájezdy.

Z domácích borců dokázal překonat Kůdelu pouze Flek, zatímco na druhé straně se gólově prosadil Tomáš Guman a rozhodující nájezd proměnil kapitán Josef Straka. Díky této trefě zvítězili Jihočeši 2:1 a připsali si do tabulky Regionálního poháru dva body.
Další zápas čeká Motor ve čtvrtek od 18 hodin na ledě Kladna.

HC Dukla Jihlava - ČEZ Motor České Budějovice 1:2sn (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Štebih (Melenovský, Důras) - 28. Nouza (Straka, Heřman), rozhodující nájezd Straka. Rozhodčí: Kukeně, Kotlík – Guth, Rittich. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1.

HC Dukla Jihlava: Škarek (Sáblík) - Štebih, Grebenjuk, Kaláb, Dundáček, Dobrovolný, Šimek, Kvapil, Zadražil - Prokš, Důras, Flek - Kohout, Skořepa, Harkabus - Březina, Melenovský, Anděl - Severa, Jícha, Šafář. Trenér Petr Vlk.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela - Mucha, Zíb, Suchánek, Semrád, Bohunický, Žovinec - Nouza, Straka, Heřman - Žálčík, Prokeš, Guman - Kuchejda, Mikyska, Švihálek - Marek, Přibyl, Babka. Trenér Petr Rosol.

Napsal Aleš Skok

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Josef Straka, HC Dukla Jihlava, anděl, Rytíři Kladno, Petr Rosol, Petr Vlk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zajímavý závěr přinesl Motoru dva body. Nájezdy rozhodl Straka  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.