Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Guman nasázel Kladnu hattrick a Motor navýšil náskok na čele tabulky Regionálního poháru

Přestože to po prvních dvaceti minutách nevypadalo, hokejisté ČEZ Motor České Budějovice si připsali další vítězství v Regionálním poháru. Rozhodla o tom skvělá druhá třetina a především vynikající výkon mladého Tomáše Gumana, který přispěl k pěti brankám Motoru hned třemi přesnými trefami.

Souboj o první pozici v rámci Regionálního poháru byl v úvodních minutách hodně opatrný. Obě mužstva se sice dokázala dostat do slibných šancí, ani jednoho z brankářů však nic nezaskočilo. Po nevyužité přesilovce domácích se o první gól střetnutí museli postarat hokejisté Motoru. Zmatky ve středním pásmu znamenaly úprk Prokeše, s ním se celou dobu držel Cikánek, jenže budějcký útočník předložil puk Tomáši Gumanovi, který neměl žádný problém skórovat do odkryté kladenské klece.

Za necelou minutu však mohl srovnat Dalecký, včas ale zasáhl svým betonem mladý Gába. Při další přesilovce Rytířů už však kapituloval. Nejprve skvěle zneškodnil střelu Horny, následně ale exbudějcký Skuhravý poslal diagonální přihrávku na Davida Růžičku, jenž se do prázdné branky rovněž nemýlil. 

Gába se znovu hodně zapotil v sedmnácté minutě, to před ním dorážel Schildhabel, puk si však našel cestu jen kolem tyče svatyně Motoru. Domácí fanoušci ale nakonec ještě jednou v první třetině jásali. Bílek získal v rohu kluziště kotouč, předložil jej Davidu Stachovi, ten si vybruslil před Gábu a poslal puk do rohu branky. Třicet sekund před koncem prvního dějství tak Kladno stanovilo výsledek, se kterým se šlo do kabin.

Podobný obrat zaznamenali ale i hokejisté Motoru. Když se sám před Cikánkem Vladimír Škoda neprosadil už v pětadvacáté minutě, spravil si chuť o necelých pět minut později v přesilové hře. Při své dělovce sice Vráblík zlomil hůl, ale dostal kotouč až k nové posile Jihočechů, který neměl problém bekhendem zakončit za záda kladenského muže s maskou. 

Několik desítek vteřin nato se něco podobného povedlo Mikyskovi, jenže jeden z jeho kolegů stál v brankovišti, proto nemohl být gól uznán. O třičtvrtě minuty už ale ano. Mladý Tomáš Guman se urval na pravé straně kluziště a nádhernou střelou strhnul vedení na stranu Českých Budějovic.

Vyrovnat mohl na sklonku 33. minuty Bílek, při úniku v oslabení ale nedokázal přesně zamířit do horního rohu Gábovy branky. Paradoxně to byl on, díky kterému se Motor dostal do vedení 4:2. Při jeho vyloučení se podobně jako Guman rozjel na pravé straně Lukáš Žálčík a po ledě dostal puk do sítě. Před odchodem do kabin se ještě vyhecovaný Skuhravý pokusil nabudit své spoluhráče pěstním soubojem se Švihálkem, ačkoliv v bitce jasně dominoval, s úsměvem odcházel budějcký forvard, protože jeho tým vedl o dvě branky.

Kladenští se po další skončené přesilové hře v úvodu třetí části pustili do útoku na Gábu, ale jistota v kleci Motoru jim nedávala prostor ke snížení stavu. Ve 49. minutě už se domácí radovali ze stavu 3:4, když se prosadil Bílek, jenže čárový rozhodčí zapískal krátce předtím ofsajd. O necelé dvě minuty nato zase Skuhravý označil pouze tyč branky Českých Budějovic.

Hostující hráči se pak ale zdravě naštvali a uštědřili soupeři další kritickou ránu. Parádní zápas dovršil Tomáš Guman, který skvělou střelou pod víkou přidal pátou branku Motoru. Jeho premiérový hattrick tak poslal Kladenské hodně k ledu. Po chvíli ještě zvonila tyč, to když se opřel do střely Pajič.

Českobudějovičtí hokejisté už si další průběh třetí třetiny pohlídali, i díky nedisciplinovanosti domácích Rytířů. Na čele tabulky Regionálního poháru se tak vyhřívají s jedenácti body, pětibodovým náskokem před Třebíčí a Kladnem a jsou na nejlepší cestě za obhajobou loňského vítězství.

Rytíři Kladno - ČEZ Motor České Budějovice 2:5 (2:1, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Růžička (Skuhravý, Horna), 20. Stach (Bílek) – 12. Guman (Prokeš), 30. Škoda (Vráblík, Zíb), 31. Guman (Prokeš, Zíb), 39. Žálčík (Pajič, Vráblík), 52. Guman. Rozhodčí: Frühauf - Řešátko, Bejček. Vyloučení: 10:4. Využití: 1:2. 

Rytíři Kladno: Cikánek (Mensator) - Růžička, Kolářík, Posmyk, Nash, Repe, Gutwald, Zajíc - Redlich, Skuhravý, Horna - Dalecký, Stach, Bílek - Schildhabel, Machač, Strnad - Křepelka, Čurda, Šilhavý. Trenér Jindřich Lidický.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Kůdela) - Mucha, Zíb, Vráblík, Kříž, Bohunický, Žovinec - Žálčík, Pajič, Škoda - Kuchejda, Mikyska, Švihálek - Guman, Přibyl, Prokeš - Marek, Točík, Babka. Trenér Petr Rosol.

Štítky Madeta Motor České Budějovice, SK Kladno, hokejista, David Růžička, David Stach, SK Dynamo České Budějovice, Rytíři Kladno, HC Škoda Plzeň, SK Horácká Slavia Třebíč, Petr Rosol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Guman nasázel Kladnu hattrick a Motor navýšil náskok na čele tabulky Regionálního poháru  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.