Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Našlapaná Budvar Aréna viděla hru kočky s myší. Motor smetl pražskou Slavii

Téměř vyprodaná hala, frenetická atmosféra od úvodní minuty střetnutí a souboj dvou favoritů na postup do extraligy. Tak takové bylo čtvrté kolo WSM Ligy, ve kterém se na českobudějovickém ledě střetl Motor s týmem HC Slavia Praha. Jihočeši vzali od začátku otěže duelu do svých rukou a zcela zaslouženě vyhráli nad sešívanými 4:1.

Atraktivní duel začali lépe domácí a už v první minutě měli možnost ke skórování. Puk se potuloval na hranici brankoviště, to když ho za brankou vydoloval Nouza a předložil Strakovi. Kapitán Motoru jej ale za záda Hyláka nedostal. Ke slovu se o pár okamžiků později dostala i Slavia, nicméně narazila na pozorného Bláhu, který v budějcké svatyni po nevydařeném utkání s Litoměřicemi nahradil Gábu. Nepříliš výživnou pasáž přerušil až v magickém čase 11:11 Tomáš Nouza. Ten byl schovaný za obranou soupeře, kde ho našel přesným pasem Bohunický a v úprku po pravém křídle se zkušený útočník nemýlil a zavěsil do horního rohu Hylákovy klece.

Domácí hráči byli nadále aktivní, na žádnou velkou akci však nedošlo. Sudí Petružálek nasadil od začátku poněkud benevolentnější metr, a tak Pražané ve snaze o vyrovnání přitvrdili. V závěru periody především Micka, který si nebral servítky ani se zkušeným Strakou, a přestože už mu byl signalizovaný trest za hru vysokou holí, dovolil si budějckou osmasedmdesátku nemilosrdně poslat k ledu. Čtyřminutovou početní výhodu ale rozdělila přestávka.

Domácí navíc dostali ještě větší příležitost k jejímu využití, po jednaosmdesáti sekundách šel za katr Jiránek, ale výhodu dvou mužů na ledě Motor nezužitkoval. Chvíli nato si však spravil chuť. Nádherné sólo předvedl Dušan Žovinec, který si vzal puk už v obranném pásmu, prosvištěl po pravé straně kluziště a nemilosrdně navýšil vedení svého celku. V 29. minutě si Jihočeši poradili i s přesilovou hrou. Rok Pajič naznačil nahrávku na Zíba, čímž přelstil obranu včetně Hyláka a před polovinou utkání tak České Budějovice vedly už 3:0.

Druhá perioda měla ještě vyšší tempo než ta předchozí, což se potvrdilo za necelé dvě minuty. Jaroslav Markovič, kvůli kterému Slavia inkasovala třetí branku, svůj prohřešek zcela vynahradil. Objel domácí klec, našel si ideální prostor pro střelu a přes clonící hráče jako první překonal Bláhu v této sezoně. Rychlou odpověď si však přichystala dvojice Straka - Kuchejda. Domácí kapitán měl oči na stopkách a v přečíslení dvou na jednoho viděl Davida Kuchejdu, jenž neměl vůbec žádný problém trefit odkrytou pražskou svatyni. Čtyři minuty před koncem už stadionem zněla píseň Pátá, ale radost byla předčasná, protože novic Žálčík poslal puk do branky nohou. I tak ale mohl jít Motor do kabiny hodně spokojený.

Tempo utkání ale znatelně v prvních minutách třetí části opadlo. Hosté měli k vyrovnání hodně daleko, domácí se zase nikam hnát nepotřebovali. Hezkou kombinaci předvedli Mikyska s Kuchejdou, do jejich šance se ale připletla hůl soupeře. To ale bylo v úvodní desetiminutovce všechno, ke vstřelení vytoužené páté branky nepomohlo ani vyloučení Pavlína.

Na úvodu té druhé měl však Motor víc příležitostí. Nejprve se před Hylákem ocitl sám Žálčík, ale neuspěl. V podobné pozici se za chvíli ocitl Straka, jenže i on neměl štěstí na překonání hostujícího muže s maskou. Elitní útok budějckého týmu zkoušel i později motat hlavy soupeře, střelecký účet však nenavýšil. Závěr se dohrával v poklidném tempu, především však s pukem na motoráckých hokejkách. Jejich majitelé si tak mohli plnými doušky užívat potlesk vestoje.

„Byl to zvládnutý zápas. Skvěle nám šla koncovka, třetí třetina byla perfektně takticky zvládnutá. Škoda, že jsme nedali další góly, šance tam byly. Mrzí mě jen nevyužitá přesilovka pět na tři,“ řekl asistent trenéra Motoru Radek Bělohlav.

„Domácí vyhráli zaslouženě, byli lepší, aktivnější, k ničemu nás nepustili. Výkonem jsme jim to usnadnili, hráli jsme bez pohybu, bez kontaktu, s takovým výkonem bychom neměli šanci proti žádnému mužstvu, natož proti favoritovi soutěže,“ hlesl na tiskové konferenci asistent trenéra hostí Milan Razým.

Dalším soupeřem Českých Budějovic bude už v sobotu Ústí nad Labem. Utkání startuje na severu Čech v 18 hodin. Doma se Motor představí příští středu proti Kadani. Úvodní buly je v plánu tradičně v 17:30.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Slavia Praha 4:1 (1:1, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Nouza (Bohunický, Vráblík), 25. Žovinec (Bohunický, Kuchejda), 29. Pajič (Žálčík, Rob), 32. Kuchejda (J. Straka) - 31. Markovič (Robinson, Vas). Rozhodčí: Petružálek - Rozlílek, Malý. Vyloučení: 3:9. Využití: 1:0. Diváci: 6224.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Mucha, Zíb, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Žovinec - Žálčík, Pajič, Rob - Nouza, Straka, Heřman - Kuchejda, Mikyska, Švihálek - Guman, Babka, Prokeš - Škoda. Trenér Petr Rosol.

HC Slavia Praha: Hylák (Frodl) - M. Hruška, Pavlín, Hraško, Punčochář, Kolařík, Knot, Adam, Růžička - Robinson, Vas, Markovič - Micka, Kašpařík, Jiránek - Andres, Jurík, Čermák  T. Doležal, Tomek, Veselý. Trenér Milan Razým.

Štítky Madeta Motor České Budějovice, HC Slavia Praha, Budvar aréna, Tomáš Nouza, Rok Pajič, Jaroslav Markovič, Dušan Žovinec, HC Škoda Plzeň, Milan Razým, HC Stadion Litoměřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Našlapaná Budvar Aréna viděla hru kočky s myší. Motor smetl pražskou Slavii  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.