Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Utkání rozhodl v prodloužení Pajič, Motor si veze z Ústí dva body

Hladoví po dalších třech bodech odjížděli hráči Motoru do Ústí nad Labem. Avšak dobře hrající tým domácích dovedl utkání až do prodloužení. V prodloužení však rozhodl slovinský forvard Rok Pajič a na jih Čech putoval druhý bonusový bod.

Utkání začali lépe hráči Motoru, kteří využili hned svoji první přesilovou hru. Nouza poslal po modré přihrávku na Martina Heřmana, který se opřel do střely a ta skončila za zády gólmana Soukupa. Jihočeši si vypracovali další příležitost, ale tu jim skvělým zákrokem zmařil Soukup, jenž skočil po dorážce, která mířila do úplně odkryté klece. V 15. minutě se domácím podařilo vyrovnat. Zdeněk Kubica šel sám na Bláhu, před ním zasekl kotouč a v pohodě vyrovnal na 1:1. Na konci první periody měl ještě Motor pětadevadesát sekund dlouhou přesilovku pět na tři, ale ani tu nevužil. Další šance už v první třetině nepřišly a stav tak byl po dvaceti minutách nerozhodný.

Do druhé třetiny vstoupili opět lépe hostující hráči. Straka našel přihrávkou mezi kruhy Michal Švihálka a ten střelou mezi betony poslal budějcké hokejisty zpět do vedení. Ti i nadále drželi kotouč více na svých hokejkách, ale žádná z jejich akcí však neskončila gólem. Ani ústečtí hráči však nedokázali dostat kotouč za Bláhova záda a po druhé třetině svítil na kostce stav 2:2.

Závěrečná část začala dvěma vyloučeními. Nejprve byl na trestnou lavici poslán hostující Žovinec a o pár chvil po něm domácí Melka. V tu chvíli byla hra plná chyb a příliš pohledných akcí k vidění nebylo. Zajímavější akce přišla až ve 48. minutě a byla hned gólová. Roubík vystřelil, ale jeden z hostujících obránců obětavě padl do střely. Kotouč se však odrazil na hůl Vladimíru Brožovi a ten střelou pod lapačku vyrovnal na 2:2. Díky Rysovi mohli jít Ústečtí dokonce do vedení, ale domácí útočník trefil od modré pouze tyč. Svoji šanci promrhal také Žálčík, který se snažil Svobodu prostřelit nadvakrát. Budějčáci nevyužili ani přesilovou hru dvě minuty před koncem a utkání muselo do prodloužení. 

V něm uspěli jihočeští hokejisté. Minutu a půl před koncem rozhodl Rok Pajič, jenž prostřelil Soukupa ranou pod vyrážečku. Hosté se tak radovali ze zisku dvou bodů. Do Českých Budějovic však dorazila i jedna špatná zpráva. Josef Mikyska byl po jednom ze zákroků převezen do nemocnice.

Další zápas sehraje Motor na domácím ledě ve středu 23. 9. od 17:30 proti Kadani.

HC Slovan Ústí nad Labem - ČEZ Motor České Budějovice 2:3p (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Kubica (Vágner, Novák), 48. Brož (Roubík, Kloz) - 4. Heřman (Nouza, Suchánek), 26. Švihálek (Mikyska, Kuchejda), 64. Pajič (Mucha). Rozhodčí: Zubzanda – Bosák, Kokrment. Vyloučení: 6:6 + Brož (UNL) 10 min. OT. Využití: 1:1. Diváci: 1438.

HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (Kosina) - Smetana, Brož, Vágner, Macek, Bernad, Kurka, Skočovksý - Kloz, Roubík, Tůma - Kuchler, Kubica, Rys - Gengel, Melka, Křivohlávek - Navarra, Kopta, Novák. Trenér Milan Skrbek.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Mucha, Zíb, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Žovinec - Žálčík, Pajič, Rob - Nouza, Straka, Heřman - Kuchejda, Mikyska, Švihálek - Babka, Prokeš, Přibyl. Trenér Petr Rosol.

Pořadí WSM Ligy 2015/2016 po 5. kole: 1. MOTOR (12), 2. Přerov (11), 3. Třebíč (10), 4. Jihlava (9), 5. Kladno (9), 6. Benátky nad Jizerou (8), 7. Ústí nad Labem (8), 8. Slavia Praha (8), 9. Kadaň (7), 10. Litoměřice (7), 11. Šumperk (5), 12. Prostějov (5), 13. Most (3), 14. Havířov (3).

Autoři

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Rok Pajič, HC Slovan Ústí nad Labem, Česko, Martin Heřman, Zdeněk Kubica, Michal Švihálek, Sportovní klub Kadaň, HC Slavia Praha, Rytíři Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Utkání rozhodl v prodloužení Pajič, Motor si veze z Ústí dva body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.