Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Motor otočil zápas v Šumperku góly v závěru utkání

Českobudějovičtí hokejisté potvrdili pozici lídra WSM Ligy, když vyhráli na ledě Salithu Šumperk 3:1. Domácí tým vedl dvě třetiny, ale v závěru se prosadily elitní formace Jihočechů.

První třetina byla rozkouskovaná častými vyloučeními. Motor měl v průběhu o něco více ze hry, ale prostřelit gólmana Šindeláře se mu ne a ne povést. Naopak domácí Salith se prosadil v 18. minutě, kdy střelou švihem propálil brankáře Bláhu Tomáš Fořt – 1:0. Šumperk zbytek první části dohrával v přesilové hře, hosté si však útočné nájezdy pohlídali.

I na začátku druhé třetiny se musel Motor bránit po vyloučení Muchy. Potrestat ho mohl autor prvního gólu. Radost Fořtovi sebrala lapačka Bláhy. Ve 28. minutě mohl vyrovnat kapitán Jihočechů Straka. I on ale nedokázal na brankáře vyzrát. Ve druhé polovině prostřední části pak Motor opět navyšoval aktivitu a tlačil se do zakončení. Místo kýženého vyrovnání ale přišlo další vyloučení. Napadení Suchánka naštěstí domácí v gól neproměnili.

Deset sekund před koncem druhé třetiny ujížděli domácí Milfait s Vrdlovcem na jednoho beka. Do zakončení se dostal Milfait. Jeho blafák do bekhendu dokázal Bláha zneškodnit. I úvod třetí třetiny začali Jihočeši v oslabení. Za faul kolenem byl opět vyloučen Suchánek. Hosté ale domácí do vyložené šance nepustili a mohli se tak dále soustředit na smazání jednobrankové ztráty.

A to se jim povedlo ve 46. minutě. Po ose Vráblík – Straka pálil od modré Martin Heřman přesně kolem gólmana – 1:1. Necelých 11 minut před koncem třetí části byl vyloučen Rob a Jihočeši se tak znovu museli bránit ve čtyřech. Šumperku se ale přesilovka nepovedla a žádnou vyloženou šanci si nevypracoval. Naopak v oslabení zahrozil Švihálek, který pořádně protáhl Šindeláře.

V čase 57:25 přišel rozhodující moment utkání. Kapitán Josef Straka dokonale a zkušeně využil nahrávky Nouzy, pohrál si s obráncem, položil si gólmana a bekhendem zakončil do odkryté klece – 1:2. Šumperk na obrat skóre reagoval oddechovým časem a odvoláním brankáře. A definitivum zápasu stanovil devět sekund před koncem Rok Pajič, který trefil prázdnou branku – 1:3.

Motor má po sedmi kolech v tabulce WSM Ligy 18 bodů a je s přehledem první. Druhé Benátky, Slavia a Přerov mají bodů 14. V dalším kole hrají Jihočeši doma. V pondělí od 17:30 přivítají Třebíč.

Salith Šumperk - ČEZ Motor České Budějovice - 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 18. Fořt (Gewiese, Milfait) – 46. Heřman (Straka, Vráblík), 58. Straka (Nouza), 60. Pajič (Kuchejda). Rozhodčí: Doležal - Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1.

Salith Šumperk: Šindelář (Novák) – Bažant, Drtil, Gewiese, Sedlák, Zdráhal, Látal, Petira, Prokop – Haas, Plášek, Půhoný – Milfait, Vrdlovec, Fořt – Kaut, Voženílek, Šimun – Brunec, Kňazev, Půlpán.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Mucha, Zíb, Suchánek, Bohunický, Žovinec, Vráblík - Žálčík, Pajič, Rob - Nouza, Straka, Heřman - Kuchejda, Škoda, Švihálek - Marek, Prokeš, Přibyl.

Štítky Salith Šumperk, SK Dynamo České Budějovice, Josef Straka, Madeta Motor České Budějovice, Rok Pajič, Martin Heřman, SK Slavia Praha, HC Škoda Plzeň, HC Zubr Přerov, SK Horácká Slavia Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor otočil zápas v Šumperku góly v závěru utkání  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.