Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Patnáctiletý Škarek prohru Dukly na ledě Budvar Arény neodvrátil, výhru Motoru vystřelil Žálčík

Obrat na Kladně nakopl českobudějovické hokejisty zpátky na vítěznou vlnu. Potvrdilo se to v sobotním domácím utkání proti Dukle Jihlava. Atraktivní duel se šancemi na obou stranách zvládli lépe domácí, kteří o jistotě výhry rozhodli ve třetí třetině.

Domácí hokejisté začali střetnutí aktivně a od začátku se tlačili před branku patnáctileté naděje Dukly Jakuba Škarka. Rychle si navíc vybojovali možnost první početní výhody. V té se sice Jihlavští ubránili, pět sekund po návratu Grígera však inkasovali. Rob vyhrál vhazování v útočném pásmu, puk předložil na modré čáře Petru Kolmannovi, který se úplně poprvé prosadil v dresu českobudějovického Motoru.

Za necelé čtyři minuty ale bylo vyrovnáno. V rohu kluziště chyboval mladý Guman, puku se zmocnil Anděl, viděl mezi kruhy volného Alexeje Aleksejeva, jenž si vychutnal jak budějckého obránce, tak gólmana Bláhu a v deváté minutě vyrovnal stav utkání.

Motoráci nesložili zbraně. Výsledkem byla Pajičova střela, kterou před Škarkem tečoval do tyče Žovinec. Ve čtrnácté minutě vypíchl Švihálek puk a řítil se, sice s obránce v závěsu, sám na svatyni Dukly. Škarek ale jeho úmysl vystihl. A když se k brance neprokličkoval ani Žovinec, do kabin se šlo za stavu 1:1.

Druhá třetina začala sice v pomalejším tempu, i tak se ale v určitých chvílích museli předvést oba brankáři. Až v devětadvacáté minutě přišla jasná gólová šance na straně Jihlavy. Důras se vymotal zpoza branky a kotouč poslal na Grígera, jeho prudkou střelu ale Bláha zastavil. Na druhé straně měl zase Škarek štěstí, to když Mucha orazítkoval tyč.

Za necelou minutu to zkoušel hned dvakrát Seman, ani on ale nedopravil puk za záda skvěle chytajícího Bláhy. Do konce třetiny se však skóre měnilo. Z kruhu vypálil Lukáš Žálčík a jeden z jihlavských beků tečoval puk do rohu Škarkovy klece. V závěru mohl vedení ještě navýšit Kuchejda, snažil se hostujícího muže s maskou překvapit střelou do protipohybu, puk ale letěl vysoko.

Třetí třetina začala hrou čtyři na čtyři, za katr totiž postupně putovali Štebih a Babka. Mohl toho rychle využít Nouza, ale jeho dělovku na poslední chvíli lapačkou vytáhl Škarek. Po návratu obou hráčů se o navýšení náskoku pokoušel Pajič, při objíždění branky ho však podrazil Šafář a znovu poslal Duklu do čtyř. To ještě nevěděl, jak velkou chybu udělal. Po dvaadvaceti sekundách vypálil za modrou čárou Suchánek, jehož střelu ještě před Škarkem tečoval kapitán Josef Straka a poslal Motor do dvoubrankového vedení.

Smutným mohl po utkání zůstat obránce Dušan Žovinec. V 58. minutě se dostal do třetí zajímavé šance, když dostal krásnou přihrávku od Žálčíka, patnáctiletý Škarek si s jeho šancí jen tak tak poradil. Dukla to ještě zkoušela v šesti, navíc byl minutu a půl před koncem vyloučen Nouza za podražení v útočném pásmu, a tak se hostům nabídla dobrá možnost na kontaktní gól. Ten ale padl na druhé straně. Z vlastního pásma vyhodil přesně Ján Mucha a dal zápasu konečnou podobu.

„Jsem spokojen se zápasem, dlouho jsme se připravovali na tým, který hraje celoplošný hokej. Byl to pěkný hokej, my jsme byli efektivnější, proto jsme vyhráli,“ mluvil spokojeně trenér Motoru Petr Rosol.

„Nebylo to špatné utkání ani z jedné strany, navíc před fantastickou kulisou. Dostali jsme hokejovou školu z vhazování, proti tak kvalitnímu soupeři se špatně hraje, když musíme vybojovat kotouč a pak vymýšlet, co udělat směrem dopředu. Dva góly byly velice laciné. Dostali jsme lekci, ze které se musíme poučit,“ ví asistent trenéra Jihlavy František Zeman.

Motor čeká perný vstup do dalšího týdne. Nejprve se v pondělí představí v Benátkách nad Jizerou, o den později přivítá v Budvar Aréně od 17:30 AZ Havířov.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Kolmann (Rob), 37. Žálčík (Rob), 46. Straka (Suchánek, Heřman), 59. Mucha (Pajič, Žovinec) - 9. Aleksejev (Anděl, Březina). Rozhodčí: Wagner - Hejl, Bosák. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 6069.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Mucha, Kříž, Suchánek, Kolmann, Zíb, Žovinec - Kuchejda, Pajič, Babka - Nouza, Straka, Heřman - Žálčík, Rob, Švihálek - Guman, Prokeš, Přibyl - Škoda. Trenér Petr Rosol.

HC Dukla Jihlava: Škarek (Sáblík) - Zadražil, Dobrovolný, Dundáček, Grebenjuk, Šafář, Šimek - Březina, Gríger, Kuřítko - Jícha, Seman, Melenovský - Kohout, Harkabus, Skořepa - Malec, Důras, Štebih - Anděl, Aleksejev. Trenér Petr Vlk.

Štítky HC Dukla Jihlava, Madeta Motor České Budějovice, Budvar aréna, Dušan Žovinec, Ján Mucha, Petr Kolmann, Josef Straka, hokej, Petr Rosol, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Patnáctiletý Škarek prohru Dukly na ledě Budvar Arény neodvrátil, výhru Motoru vystřelil Žálčík  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.