Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Skvělá forma Motoru pokračuje, na ledě Benátek zvítězil 4:1

Dva zápasy ve dvou dnech mají na programu hokejisté z Českých Budějovic. K prvnímu zajížděli na led čtvrtých Benátek a po bezbrankové první třetině vzali otěže do svých rukou a vcelku pohodovým způsobem získali tři body za vítězství 4:1.

Začátek zápasu vyšel lépe domácím Benátkám, které si vytvořily první větší příležitost. Vlach poslal kotouč na Vlaského, který mu vracel přihrávku před prázdnou branku, ale Vlach puk minul. Další velkou možnost už měli budějčí hokejisté. Kuchejda však z těsné blízkosti Lukáše nepřekonal. V další zajímavé situaci měl prsty opět Kuchejda. Jeho střelu tečoval jeden z domácích beků a puk se odrazil od tyče. Poté chyboval domácí Říha, ale Žálčíka ve velké šanci vychytal opět Lukáš.

Tak jak Motor skončil první třetinu, začal i tu druhou. Tentokrát však s gólovým efektem. Jihočeši ujeli do rychlého brejku a přesnou střelou se prezentoval Rok Pajič. Zaznamenal tak svou stou branku v základní části druhé nejvyšší české soutěže. I v 27. minutě předvedli českobudějovičtí borci skvělý brejk. Tentokrát se gólově prosadil Martin Heřman a Motor vedl o dvě branky. V jedné z přesilových her se dostal kotouč na Suchánka, který vypálil tvrdou ránu a trefil další tyč Lukášovy branky. Minutu před koncem prostřední části se hosté prosadili ještě jednou. Benátky ztratily puk ve středním pásmu a Švihálkovu přihrávku poslal pod horní tyč Luboš Rob. Byla to první Robova branka v této sezoně WSM Ligy.

Závěrečnou část nastartoval šancí Heřman, kterému kotouč vybojoval Straka, ale zakončení nebylo přesné. Poté si sjel Žovinec před Lukáše, ale puk mu přeskočil hůl. Neuspěl ani Švihálek. A tak přišel trest. Ve 43. minutě vystřelil z pravé strany Jiří Černoch a poslal Benátky zpět do hry. Tříbrankový náskok vrátil Motoru Lukáš Žálčík, který vystihl Havlínovu rozehrávku a střelou mezi betony překonal Lukáše. Zbytek zápasu už si hosté zkušeně pohlídali a bez větších problémů si došli pro tři body.

Další utkání sehrají budějčtí hokejisté již zítra. V 17:30 bude vhozeno úvodní buly domácího zápasu s Havířovem.

HC Benátky nad Jizerou - ČEZ Motor České Budějovice 1:4 (0:0, 0:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 43. Černoch (Jandejsek) - 22. Pajič (Kuchejda, Babka), 27. Heřman (Rob, Nouza), 40. Rob (Švihálek), 51. Žálčík. Rozhodčí: Petružálek - Čížek, Štětina. Vyloučení: 3:5 + Sobotka (BEN) 10 min. + OK. Bez využitíDiváci: 420.

HC Benátky nad Jizerou: Lukáš (Sejpal) - Říha, Čermák, Čakajík, Havlín, Pabiška, Kalina, Jandejsek, Sobotka - Valský, Volf, Vlach - Ordoš, Plodek, Miškovský - Huňa, Černoch, Matějček - Havlas, Král, Zachar. Trenér Jiří Čelanský.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Kříž, Mucha, Kolmann, Suchánek, Žovinec, Zíb, Semrád - Babka, Pajič, Kuchejda - Heřman, Straka, Nouza - Švihálek, Rob, Žálčík - Přibyl, Prokeš, Guman. Trenér Petr Rosol.

Pořadí WSM Ligy po 13. kole: 1. Slavia (32 bodů), 2. MOTOR (29), 3. Kladno (27), 4. Kadaň (21), 5. Ústí nad Labem (21), 6. Benátky nad Jizerou (20), 7. Jihlava (20), 8. Třebíč (19), 9. Přerov (18), 10. Litoměřice (17), 11. Havířov (17), 12. Prostějov (16), 13. Šumperk (10), 14. Most (6).

Autoři

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Benátky, hokejista, Luboš Rob, Martin Heřman, Rok Pajič, HC Benátky nad Jizerou, Jiří Černoch, HC AZ Havířov 2010, HC Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělá forma Motoru pokračuje, na ledě Benátek zvítězil 4:1  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.