Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Luboš Rob sestřelil hattrickem Havířov

Dva zápasy ve dvou dnech čekaly hráče Motoru. Po včerejším vítězném utkání v Benátkách se představili doma proti Havířovu a vedli si na výbornou. Svého soupeře smetli poměrem 6:1.

První velkou příležitost si vypracoval Motor již po padesáti sekundách hry. Babkovu střelu dorážel ze vzduchu Kuchejda, ale Svoboda si poradil. Ve čtvrté minutě tak přišel trest. Michal Sztefek přebruslil Muchu, položil si Bláhu a zakončoval do prázdné brány. V šesté minutě ale bylo vyrovnáno. Vladimír Škoda ustál faul jednoho z hostujících obránců, vybruslil si zpoza brány před Svobodu a vyrovnal na 1:1. Další velkou šanci měli opět českobudějovičtí hráči. Žovinec postupoval na Svobodu středem hřiště, ale těsně před zakončením mu vypíchl kotouč jeden z havířovských beků a ani z dorážky se neprosadil Žálčík. Pak předvedli krásnou akci hráči AZetu. Pechanec dostal krásnou přihrávku na střed hřiště a řítil se sám na Bláhu. Ten však předvedl krásný semafor! Do kabin tak šly oba týmy za nerozhodného stavu 1:1.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, kteří si vypracovali první příležitost. Kotala ale z dobré příležitosti Bláhu nepřekonal. Po chybné Bláhově rozehrávce vstřelili hosté dokonce branku, ale gól nemohl být uznán kvůli ofsajdu. Radovali se tak domácí. Žálčík na pravém mantinelu udržel kotouč, zajížděl s ním za branku a přesnou přihrávkou kolem první tyče naše Luboše Roba, který poslal střelou z první Motor do vedení. A mohlo být ještě veseleji. Mezi kruhy napřáhl Straka, Svoboda vyrazil k Nouzovi, ale ani on neuspěl. Vlastní gól si poté málem vstřelil Kolmann, ale Bláha dával pozor. Do další šance se opět dostal Rob, ale trefil pouze Svobodovy betony. Přesto přišla třetí branka domácích. Ostrčil špatně zpracoval kotouč, Lukáš Žálčík ho přebruslil a krásnou střelou do horního růžku překonal Svobodu.

Čtvrtý gól Motoru na sebe nenechal dlouho čekat. Byla odehrána minuta a čtyřicet sekund, když skvělou práci Nouzy přetavil ve svůj druhý gól v utkání Luboš Rob. V 50. minutě sebral kotouč ve vlastní obranné třetině Žálčík, projel s ním až do útočné třetiny, kde přenechal puk Švihálkovi. Ten Žálčíkovi kotouč vracel, ale skórovat se mu nepodařilo. Domácí hokejisté dostali také možnost dvojnásobné početní výhody, ale veškeré pokusy skončily na gólmanovi hostů. Pověstná pátá tak odbila až při klasické přesilovce. Tomáš Nouza si najel do útočného pásma a přesnou střelou překonal Svobodu. Při hře čtyř proti čtyřem dostal do jízdy přihrávku Luboš Rob a 16 vteřin před koncem završil hattrick.

Další utkání sehraje Motor v sobotu, kdy zajíždí na led Prostějova.

Radek Bělohlav (asistent trenéra ČEZ Motor České Budějovice): Jsme rádi, že jsme trojblok Jihlava, Benátky, Havířov zvládli s devíti body. Ukázala se šířka a kvalita kádru. Dnešní utkání bylo bojovné a já jsem rád, že se nám podařilo vstřelit tolik gólů a mladému Kondorovi hattrick.

Martin Janeček (asistent trenéra HC AZ Havířov 2010): My jsme věděli, co proti nám stojí za soupeře. Chtěli jsme hrát z obrany, ale vydrželi jsme to pouze třetinu. Jednoznačně nám utkání prohrála druhá třetina. Dostali jsme České Budějovice do pohody a to byla konečná.

ČEZ Motor České Budějovice - HC AZ Havířov 2010 6:1 (1:1, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 6. Škoda, 29. Rob (Žálčík), 38. Žálčík, 42. Rob (Nouza), 55. Nouza (Kolmann), 60. Rob (Zíb) – 4. Sztefek (Pechanec). Rozhodčí: Bejček - Jílek, Šperl. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 4341.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Mucha, Kříž, Suchánek, Kolmann, Zíb, Žovinec, Semrád - Kuchejda, Pajič, Babka - Nouza, Straka, Prokeš - Žálčík, Rob, Švihálek - Guman, Škoda, Přibyl. Trenér Petr Rosol.

HC AZ Havířov 2010: Svoboda (Matoušek) - Štencel, Ostrčil, Krisl, Bahounek, Korim, Lenďák, Bail - Maruna, Maliník, Kanko - Sztefek, Pechanec, Stumpf - Tomi, Staněk, Káňa - Kalus, Rimmel, Kotala - Matějek. Trenér Jan Daněček.

Autoři

Štítky HC AZ Havířov 2010, Luboš Rob, Madeta Motor České Budějovice, Tomáš Nouza, Benátky, HC Škoda Plzeň, Vladimír Škoda, SK Dynamo České Budějovice, FC Vysočina Jihlava, 1. SK Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luboš Rob sestřelil hattrickem Havířov  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.